Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 120

Wątek: D3100 czy D80 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasieu Zobacz posta
    jednak się chyba zdecyduje na d3100 - wczoraj w salonie był i powiem szczerze że bardzo mi się spodobał
    Najpierw nauczę się robić zdjęcia i obsługiwać lustrzanką, a potem dopiero jakieś inne korpusy będą wchodzić w gre .
    dziękuje za porady!
    wg mnie dobra decyzja. A jak Ci się spodoba to pewnie zostanie u Ciebie na dłużej. Jak masz możliwość to bierz z 18-105VR
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Ja zrobiłem tak samo tylko wówczas było D60 i do dziś nie żałuje decyzji . A jedyne czego mi brakuje to lepszego iso, lepszego akumulatora oraz odchylanego lcd- bo żadko ale czasem by się przydało, choć LV jakoś do mnie nie przemawia<choć do żony tak>
    A co do prawdziwości obiektywu.... rozwiń bo to jakaś głupota.
    Rozumuje z tego co napisałeś że prawdziwe szkła to takie który Ty masz, które kosztują pare tyśęcy, czy te które mają made in japan -
    Każdym obiektywem zrobisz dobre zdjęcie w odpowiednich warunkach- a jak będziesz g. a nie fotografem to nawet obiektyw za 20.000 Ci nie pomoże , tak samo zresztą body za 15.000.
    Ale co tam ja się nie znam , więc jak kupie "prawdziwe szkło" to będę robił doskonałe zdjęcia.
    Ja nie jestem fascynatem fotografi, lubię po prostu dobrą jakość zdjęć, oraz kontrolę GO- do tego wystarczy mi sprzęt który mam. A kupowanie drogich szkieł... dla mnie nie ma sensu. Uważam że dla sporej części ludzi którzy tu proszą o porady również a na siłe są im wciskane różne korpusy i "prawdziw szkła".
    Wiadomo drozsze = najczęściej lepsze- pytanie czy każdy musi mieć to lepsze bo ja mam i chwale? Może jemu w zupełności wystarczy to "gorsze"...
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 07-11-2010 o 11:35
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

jakie szkło kosztujące parę tysięcy masz na myśli?

Domyślnie

Taki jaki został tu prztoczony....
    http://www.ceneo.pl/65420
    Zresztą autor już zdecydował- więc E.O.T
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 07-11-2010 o 12:23
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

no tak zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Niektórzy myślą, że im większa suma wydanych pieniędzy za sprzęt = lepsze zdjęcia i możliwość zaistnienia

Domyślnie

"A co do prawdziwości obiektywu.... rozwiń bo to jakaś głupota.
    Rozumuje z tego co napisałeś że prawdziwe szkła to takie który Ty masz, które kosztują pare tyśęcy, czy te które mają made in japan :
    Każdym obiektywem zrobisz dobre zdjęcie w odpowiednich warunkach- a jak będziesz g. a nie fotografem to nawet obiektyw za 20.000 Ci nie pomoże , tak samo zresztą body za 15.000."

Mówiąc "prawdziwy" miałem na myśli porządne , bezkompromisowe (lub prawie) szkła.
    17-55/2.8 można do takich zaliczyć . I nie chodzi tutaj o żaden szpan , lans czy jak to tam zwał. Być może kiedyś dojdziesz do podobnego stwierdzenia. Prawie wszystkie "popierdułki" w stylu xx-xxx/3,5-5,6 VR są daleko idącym kompromisem , pomiędzy jakością/użytecznością/ceną. Zakładam , że zakup lustrzanki jest najczęściej krokiem w stronę wyższej jakości obrazu. Zauważ , w jakim tempie "starzeją się" (tracą na wartości , cenie) korpusy , a jak porządna optyka , którą podpinasz do coraz to nowszych konstrukcji.
    I co tak naprawdę umożliwia ukazanie możliwości body?
    Druga część przytoczonego cytatu to oczywiście całkowita racja.
    PS - na ten moment nie mam takiego obiektywu.

Zadający pytanie dokonał wyboru , więc z mojej strony to EOT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    no tak zgadzam się z Tobą w tej kwestii. Niektórzy myślą, że im większa suma wydanych pieniędzy za sprzęt = lepsze zdjęcia i możliwość zaistnienia
    Nie wiem co myślą niektórzy , ale ja uważam , że aby zaistnieć , trzeba robić "dobre zdjęcia" (cokolwiek to oznacza) , mieć sprzyjające okoliczności do zaistnienia no i trochę szczęścia . Czego wszystkim życzę.
    JB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rryba18 Zobacz posta
    Poczekaj,dorzuć i kup D90!
    jestem tego samego zdania.
    kozystam i jestem bardzo zadowolony.

Domyślnie

W temacie D3100 - ciekawa aukcja na allegro
    D7000, N18-105 (bez AF ), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...

Domyślnie Aparat

Witam

Dokonuje wyboru między Nikonem D80 ,a d3100?
    Pojęcie o lustrzankach mam jako takie. A tego aparatu poszukuje by dobrze oddawał kolory ,robił dobre zdjęcia w dobrej jakości.
    Nikona D80 miałabym z pewnego źródła ,od dobrze znanej mi osoby.

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów