Close

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: D3100 czy D80 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jabu66 Zobacz posta
    Witam.
    i do tego obiektyw AF-S 17-55/2,8. Obiektyw również używany - dość łatwo kupić w niezłym stanie. Zakładany budżet przekroczysz niewiele , a będziesz miał zestaw , którym niejeden zawodowiec zarabiał na to , czym pracuje dzisiaj.
    Obiektyw będziesz miał "na zawsze" ,
    Bardzo ciekawe zastanawiam się czy Ci co teraz sprzedają te obiektywy też kiedyś przeczytali takie rady "Obiektyw będziesz miał "na zawsze""
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Sprzedają bo nie chcą nosić kloca, albo przesiedli się na FF. Na DX, i jeśli nie kręcą Cię stałki, to jest obiektyw na zawsze. Bo czego więcej chcieć?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Długości i stabilizacji. Wówczas sam dałbym za niego 4 tyś. :P
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    Trzeba bylo kupic fuji hs10, a nie lustrzanke.

Domyślnie

Zrobię to jak tylko taki fuji da mi to co lustrzanka pod wzg. jakości zdjęcia. Więc bez urazy ale nie rób sobie jaj.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Kolego. Ty nie rob sobie jaj i nie nabijaj sobie statystyk nic niewnoszącymi postami.
    Masz inne upodobania w sensie tematyki - twoj wybor, ale po co krytykujesz wybory innych?
    17-55/2.8 to znakomity sprzet reporterski i naprawde warto taki miec, jesli taka tematyka kogos interesuje. Z takim obiektywem nawet taki zabytkowy d70 'wypluje' dobrej jakosci pliki (z pewnymi ograniczeniami).

Domyślnie

Aha czyli nabijam posty- jasne , i jeszcze i mi zo to płacą, zastanów się co napisałes- bo mi za pisanie postów nikt nie płaci więc jaki w tym mam mieć interes?... y masz....
    A wciskanie koledze ,który zakupuje pierwszą lustrzankę takiego obiektywu nie jest wcale najlepsze. Zresztą ja nie widzę by autor pisał że chce reporterskiego szkła...
    I jeszcze jedno nie krytykuje wyborów innych... pokaż że to zrobiłem...
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    To kup sobie 18-200 VR. Będziesz miał długo , stabilnie i zostanie Ci połowa , z deklarowanych przez Ciebie 4.000 zł.
    A swoją drogą - czy Ty miałeś kiedykolwiek zapięty "prawdziwy" obiektyw ?
    Ostatnio edytowane przez jabu66 ; 06-11-2010 o 23:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jabu66 Zobacz posta
    To kup sobie 18-200 VR. Będziesz miał długo , stabilnie i zostanie Ci połowa , z deklarowanych przez Ciebie 4.000 zł.
    A swoją drogą - czy Ty miałeś kiedykolwiek zapięty "prawdziwy" obiektyw ?
    hm a to są prawdziwe i nieprawdziwe obiektywy? jak to rozumieć są podróbki czy co ?
    bardzo dziwne aż się boję pewnie ja mam też nieprawdziwe
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Kasieu
    Gość

Domyślnie

jednak się chyba zdecyduje na d3100 - wczoraj w salonie był i powiem szczerze że bardzo mi się spodobał
    Najpierw nauczę się robić zdjęcia i obsługiwać lustrzanką, a potem dopiero jakieś inne korpusy będą wchodzić w gre .
    dziękuje za porady!

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów