Przyznam, ze nigdy jeszcze nie widzialem zdjecia z 50-ki w ktorym AF nawet ten z wersji "G" niedalby rady. Wszyscy psiocza na AF a potem i tak fotografuja kwiatki![]()
Szukaj
Przyznam, ze nigdy jeszcze nie widzialem zdjecia z 50-ki w ktorym AF nawet ten z wersji "G" niedalby rady. Wszyscy psiocza na AF a potem i tak fotografuja kwiatki![]()
nie zawsze jest pieknie, to trzeba przyznac, ale jesli zna sie ograniczenia, to szkielko odwdzieczy sie pieknym obrazkiem
ps. pisze oczywiscie o 50g![]()
A ja już sam nie wiem co wybrać naczytałem się tyle postów na temat nikkora 50 1,4G i sigmy, że mam mętlik w głowie. Ze względu na szybszy af skłaniam się trochę bardziej ku sigmie. Ps. Jakby ktoś chciał sprzedać w dobrej cenie zapraszam na pw. Pozdrawiam.
No bo i decyzja trudna z jednej strony tańszy, ale trochę wolniejszy nikkor, z drugiej szybsza sigma. Ostrość porównywalna, bokeh to kwestia gustu. Mając do wyboru sigmę za 1200 bez gwarancji i nokkora za 1000 kupionego we wrześniu tego roku na gwarancji wybrałem nikkora. Mam nadzieję, że to była dobra decyzja.
Hm .... nie wiem czy to najlepsza decyzja , ale na pewno nowa 50-tka sigmy f1.4 jest the best oczywiscie tylko w/g mnie
Trochę szkiełek, jakieś tam ciało, i sztuczne światło.
może widzieliscie
http://www.youtube.com/user/DigitalR.../9/pfyrGfqZQ-A
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Skontaktuj się z nami