Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Zalew Sulejowski

Witam wszystkich,
    to moje pierwsze w tym dziale. piszcie co sądzicie. Będę wdzięczny za wszystkie uwagi wskazówki i rady.
    1.
    2.
    3.

pozdro.
    D90 N18-70 N35/1.8 N50/1.8 sb-25 C420EZ

Domyślnie

ZA malo kontrastu moim zdaniem... jezeli uzyles tyle szumu celowo to dlaczego nie pokusic sie o zwiekszenie kontrastu? Kadry na jedynce i dwojce az sie wrecz prosza o to!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    ZA malo kontrastu moim zdaniem... jezeli uzyles tyle szumu celowo to dlaczego nie pokusic sie o zwiekszenie kontrastu? Kadry na jedynce i dwojce az sie wrecz prosza o to!
    Seba trafnie to ujął

Domyślnie

To chyba natura użyła głównie szumu.We mgle kontrast siada,tak nieśmiało przypominam.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Nr 2 się broni... fajne.

...tu był link do mojej galerii, bo przecież chodzi o fotografię, huh?

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Fajne... ale chyba bym szedł w tym kierunku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tompsl Zobacz posta
    Nr 2 się broni... fajne.

Racja, choc mozna by dac ciut wiecej z prawej strony.

Pozdrawiam
    Michal
    Nikon D600 & D300 | N10.5/2.8 | N50/1.8 | N18-135/3.5-5.6 | S24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB900 | i trochę innych klamotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    To chyba natura użyła głównie szumu.We mgle kontrast siada,tak nieśmiało przypominam.
    Tak uwazasz....??? A tutaj jakos bylo mozna trzymac umiar

Domyślnie

cieszę się z tak dużego zainteresowania zdjęciami.
    By rozwiać wszelkie wątpliwości: szum na 1 spowodowany jest obróbką wyjątkowo mało kontrastowej sceny, nie mogłem sobie poradzić z jego usunięciem. na pozostałych zdjęciach dodałem go sztucznie by zdjęcia nieco lepiej ze sobą współgrały, niestety potem do 1 dodałem niebieski filtr co zniweczyło moje starania uzyskania spójnego setu. Co do kontrastu i propozycji NBA to uważam iż tak zwiększony kontrast zmniejsza poczucie tajemniczości zdjęcia (ale jest to moje wyjątkowo subiektywne odczucie).
    Wszelkie uwagi biorę do siebie. Postaram się w najbliższym czasie wrócić w tamto miejsce i zapanować nad szumem.
    Pozdro.
    D90 N18-70 N35/1.8 N50/1.8 sb-25 C420EZ

Domyślnie

Po przeczytaniu wszystkich postów pomyślałem że przepadkowo otworzyło mi sie jakieś inne forum.A gdzie grad krytyki,tych skądinąd b.słabych zdjęć?Autor tłumaczy sie dość zgrabnie,ale nie oszukujmy sie, foty są totalną klapą.Totalnie bez ikry...no ale przynajmniej inni pochwalili się swoimi dokonaniami.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów