Close

Strona 142 z 371 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Czas pracy na baterii, kompletnie nic nie mowi na temat wydajnosci, wiec tym bardziej o tym nie swiadczy. Jesli juz to mowi o zapotrzebowaniu na energie (czestsze zmiany napiec, wylaczanie podzespolow, mniejsza liczba odwolan do dysku, etc.), a to nijak ma sie do wydajnosci. Moze isc w parze, ale wcale nie musi.
    Dokładnie tak !
    W dodatku to konstrukcja baterii li-poli oraz zarządzanie energią w OSX pozwala na tak długie korzystanie. Na różowo przestrzeń niewykorzystana w klasycznej baterii. Dalsza miniaturyzacja i rezygnacja wkońcu z cd da jeszcze miejsce na większą baterie i kto wie czy w przyszłości 24h nie bedzie normalnym czasem użytkowania lapa

Domyślnie

Dziś dorwałem się do nowego Maciusia Air:
    http://www.facebook.com/photo.php?fb...40612629293928

I tu mnie qva mieli - dosłownie po minucie kontaktu stwierdziłem, że MUSZĘ go mieć za wszelką cenę. Jest malutki, śliczniutki, płaściutki, leciutki, ma zajebiaszczą klawiaturę i gładzik, a mimo mikroskopijnych rozmiarów dzięki dyskowi SSD, C2D i osobnej grafie zap...la jak Messerschimtt. Mogę też podłączyć do niego swoją 30-tkę i odpali ją w rozdziałce 2560x1600px, co w 99,9% lapków jest całkowicie niewykonalne.

Dawno na nic się tak infantylnie nie zjarałem, jak na to maleństwo - to jest idealny lapek dla fotografa, lekki jak piórko, mikroskopijny, a przy tym posiadający takiego pytonga, że umożliwia bezproblemowe odpalenie ACR/LR/C1/NX i wywołanie RAWa w terenie, oraz zdalne sterowanie aparatem.

Matryca jak we wszystkich lapach jest notebookach i z qrevską glacą, za to - jak to w ogryzku - bardzo ładnie zlinearyzowana, o wystarczającej rozdzielczości i b. jasna, wiec do wstępnej oceny i selekcji zdjęć (nawet w otwartym terenie) nadaje się idealnie. Gówniane kąty widzenia przy tak niewielkiej przekątnej nie denerwują jakoś strasznie.

Coś takiego marzyło mi się od dawna, już nie mogę się doczekać aż przytulę swojego własnego Airusia...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 26-10-2010 o 21:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    ...Coś takiego marzyło mi się od dawna, już nie mogę się doczekać aż przytulę swojego własnego Airusia...
    No proszę proszę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    No proszę proszę...
    Ale długo byłem twardy - 18 lat robiąc w dtpie opierałem się pokusie zerwania szatańskiego ogryzka!

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Ostatnio choruję (umiarkowanie mocno) na iPad'a (nowy gadżet ), ale po zobaczeniu nowego Air'a choroba zaczęła zmieniać bieg. Niestety kuracja z nowej jednostki chorobowej jest bardziej kosztowna

Pozdrawiam
    Brak stopki

Domyślnie

Mnie w iPadzie podoba się tylko matryca. Aireństwo jest tak samo malutke, a można już na nim spokojnie popracować.
    Zależało mi też na czymś przenośnym, czym można podkalibrować monitory i drukarki klientów bez tracenia czasu na instalowanie oprogramowania i walkę ze sprzętem klientów.

No i jak na ejpla z SSD o dziwo wcale nie jest taki megaoqrvieńczo drogi jak zwykle...

Domyślnie

Bo to nie jest zwykły dysk SSD, a jedynie kości pamięci wlutowane w płyte główną. Ale ogolnie w dobrym kierunku to zmierza. Brak cd, system dostarczony na penie usb. Brak dysku, a za to wiecej miejsca na baterie.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Co by to nie było, zap...la jak tornado. Gdyby jeszcze wsadzili do tego IPS-a z iPada w wersji panoramicznej, to byłby ideał - ale i tak się zakochałem...

Domyślnie

No to by bylo cos, sam sie dziwie ze nie daja do aira mozliwosci opcji takiej matrycy skoro macbooki pro maja takowa z tego co pamietam.

Sam ostatnio coraz bardziej odbiegam myslami od laptopa i chyba zamiast nowego macbooka pro 13" podpinanego pod moj monitor 20", zainwestuje w imaca 27". Szkoda ze nie ma jakis posrednich miedzy owym 27 a 21. Duza roznica jednak w nich.
    Ostatnio edytowane przez lookash ; 26-10-2010 o 23:04
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Strona 142 z 371 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152192242 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów