Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Domyślnie

Z przełącznikiem to prawda, że go nie posiada, a piszę z pamięci, gdyż miałem go jakiś (już spory czas temu) i miałem również D-ED i stąd pomyłka. Podsumowując mie jest to rzecz, o którą miałbym ochotę się kłócić. Skoro tak uważasz
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Kupiłem jakiś czas temu 80-200 AF-S w USA. Wyszło tanio, niecałe 3100 więc cena do przyjęcia. Na FX rzeczywiście lekka winieta się pojawia ale.. jakość i szybkość af - na 5. Moj model ma małą wadę - przycina mi się af czasem, nie wiem czemu. Poza tym szkło bez zarzutu. Zero pisków podczas pracy af. 70-200 VRI na FX się nie nadaje. To szkło pod DX.
    Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nocebo Zobacz posta
    Kupiłem jakiś czas temu 80-200 AF-S w USA. Wyszło tanio, niecałe 3100 więc cena do przyjęcia. Na FX rzeczywiście lekka winieta się pojawia ale.. jakość i szybkość af - na 5. Moj model ma małą wadę - przycina mi się af czasem, nie wiem czemu. Poza tym szkło bez zarzutu. Zero pisków podczas pracy af. 70-200 VRI na FX się nie nadaje. To szkło pod DX.
    Niby pod FX jednak, ale winieta jest bardzo pokazna i pewnie wielu by sie z toba zgodzilo.

Domyślnie

Narzekacie jak stare baby. Pozdejmujcie te filtry które macie pozakręcanie na te szkiełka i winieta się zmniejszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramzey Zobacz posta
    Narzekacie jak stare baby.
    AHAHAHHAHAHA z grzeczności nie chciałam tego mówić
    A co do winiety-lubię!

Domyślnie

no cóż, jest w tym trochę racji
    jak sprawdziłem e-bay, można kupić całkiem niezłe szkło za około $1100. Nawet wersja a'la "L" - biała, w dyspozycji.

Domyślnie

Co do tej winiety w AF-S'ie, powiedziałem czysto informacyjnie, ja ten efekt tez lubię.
    Przyciemnienie jest bardzo równomiernie narastające i bardzo delikatne, występuje nawet bez filtra.
    O tym że jest lepszy od VR I już napisano, więc nie chciałem pogłębiać dysputy zwolenników i przeciwników tej tezy bo zejdziemy z tematu.

Do nocebo:
    ...polecałbym ci oddać obiektyw do przeglądu, miałem też ten problem z przystawaniem ostrości w trybie śledzenia. Trzeba było prze-ostrzyć na minimalną i wrócić do dalszej odległości, wtedy było ok. Okazało się, że zawędrowały do środka ziarenka piasku plażowego podczas licznych sesji na otwartym morzu podczas wietrznej pogody. U mnie kosztowało to 50 pln.
    Gdzieś słyszałem że one nie są, aż tak super zabezpieczone jeśli chodzi o uszczelnienia...
    Chociaż swoją drogą zawsze wydawało mi się, że jest inaczej.

Domyślnie

Pantani, dziękuję za informację miło z Twojej strony
    piasek mi już raz jeden obiektyw załatwił więc staram się teraz unikać plaż w czasie silnego wiatru
    pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pantani Zobacz posta
    O tym że jest lepszy od VR I już napisano, więc nie chciałem pogłębiać dysputy zwolenników i przeciwników tej tezy bo zejdziemy z tematu.
    Nie zgodzę się z tym określeniem. Wg mnie 70-200 jest lepszy choćby z powodu stabilizacji! Różnice optyczne są zdecydowanie kosmetyczne, szkoda się nad tym rozwodzić. VR może się bardzo przydać Anicie choćby w kościele
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

No właśnie dla tego nie chciałem dysputy rozpoczynać, dla danej osoby różnice optyczne mogą być znaczące a vr zbędny. W sumie jednak go poprawiano, wydano vr2. Swoją dorgą też ciekawi mnie na ile będą to żywotne urządzenia, czy pozwolą obiektywom funkcjonować tak długo jak niejedno z tzw legendarnych szkiełek.

Dla kobiety minusem AFS może być masa zestawu...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów