Z przełącznikiem to prawda, że go nie posiada, a piszę z pamięci, gdyż miałem go jakiś (już spory czas temu) i miałem również D-ED i stąd pomyłka. Podsumowując mie jest to rzecz, o którą miałbym ochotę się kłócić. Skoro tak uważasz
Szukaj
Z przełącznikiem to prawda, że go nie posiada, a piszę z pamięci, gdyż miałem go jakiś (już spory czas temu) i miałem również D-ED i stąd pomyłka. Podsumowując mie jest to rzecz, o którą miałbym ochotę się kłócić. Skoro tak uważasz
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Kupiłem jakiś czas temu 80-200 AF-S w USA. Wyszło tanio, niecałe 3100 więc cena do przyjęcia. Na FX rzeczywiście lekka winieta się pojawia ale.. jakość i szybkość af - na 5. Moj model ma małą wadę - przycina mi się af czasem, nie wiem czemu. Poza tym szkło bez zarzutu. Zero pisków podczas pracy af. 70-200 VRI na FX się nie nadaje. To szkło pod DX.
Fotografia to błaganie ulotnej chwili aby pozostała
Narzekacie jak stare baby. Pozdejmujcie te filtry które macie pozakręcanie na te szkiełka i winieta się zmniejszy.
no cóż, jest w tym trochę racji
jak sprawdziłem e-bay, można kupić całkiem niezłe szkło za około $1100. Nawet wersja a'la "L" - biała, w dyspozycji.
Co do tej winiety w AF-S'ie, powiedziałem czysto informacyjnie, ja ten efekt tez lubię.
Przyciemnienie jest bardzo równomiernie narastające i bardzo delikatne, występuje nawet bez filtra.
O tym że jest lepszy od VR I już napisano, więc nie chciałem pogłębiać dysputy zwolenników i przeciwników tej tezy bo zejdziemy z tematu.
Do nocebo:
...polecałbym ci oddać obiektyw do przeglądu, miałem też ten problem z przystawaniem ostrości w trybie śledzenia. Trzeba było prze-ostrzyć na minimalną i wrócić do dalszej odległości, wtedy było ok. Okazało się, że zawędrowały do środka ziarenka piasku plażowego podczas licznych sesji na otwartym morzu podczas wietrznej pogody. U mnie kosztowało to 50 pln.
Gdzieś słyszałem że one nie są, aż tak super zabezpieczone jeśli chodzi o uszczelnienia...
Chociaż swoją drogą zawsze wydawało mi się, że jest inaczej.
Pantani, dziękuję za informacjęmiło z Twojej strony
piasek mi już raz jeden obiektyw załatwił więc staram się teraz unikać plaż w czasie silnego wiatru
pozdrawiam serdecznie
No właśnie dla tego nie chciałem dysputy rozpoczynać, dla danej osoby różnice optyczne mogą być znaczące a vr zbędny. W sumie jednak go poprawiano, wydano vr2. Swoją dorgą też ciekawi mnie na ile będą to żywotne urządzenia, czy pozwolą obiektywom funkcjonować tak długo jak niejedno z tzw legendarnych szkiełek.
Dla kobiety minusem AFS może być masa zestawu...
Skontaktuj się z nami