Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Nikkor 80-200mm AF-S

Wiem, że jest już trochę postów na temat 80-200mm, ale mi chodzi konkretnie o wersję z AF-S'em
    Byłabym wdzięczna za opinie użytkowników tego szkła. Niestety nie miałam okazji go testować, więc potrzebuję konkretów na jego temat (Parametry znam). Przymierzam się do kupna tego szkła, będzie współpracował z D3s'em i F5'tką. Zastosowanie: głównie portret z większych odległości (z ukrycia )
    W listopadzie jadę z wizytą do Rodziny w Londynie i mam zamiar zachaczyć o kilka komisów/aukcji.
    W gre wchodzi jedynie używka.
    Zatem konkrety: Jak wygląda praca AF, jakość obrazka na ogniskowej 200mm, awaryjność itd.
    Plusy, minusy, zachwyty i rozczarowania :P

Domyślnie

same plusy. jak masz w dobrej cenie iw dobrym stanie to sie nawet nie zastanawiaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    awaryjność itd.

Ktoś na forum pisał, że padł mu silnik w tym szkle i koszt wymiany wyszedł jak mnie pamięć nie myli 3k zł.
    Poszukaj jeszcze.

Domyślnie

a czy ktoś wie czy to szkło jest może też pod FX
    jakiś tam D , kilka N , jedna SB i coś tam jeszcze
    http://www.uksprobasket.pl

Domyślnie

Jest.

Domyślnie

3000 za naprawę?! o F... To mnie teraz wystraszyliście..

Domyślnie

najlepsze jest to że 80-200 AS-S dostaniesz (jeśli znajdziesz) za 4200-4500 , a 70-200 VR kosztuje używka 4800-5000
    jakiś tam D , kilka N , jedna SB i coś tam jeszcze
    http://www.uksprobasket.pl

Domyślnie

80-200mm jakoś bardziej do mnie przemawia W Londynie dostanę go za 3800. Funt stoi teraz za ok 4,50,-
    Te kilka stówek różnicy wolę zainwestować w softbox Lastolite do Sb-900
    Każdy grosz się liczy

Domyślnie

ja swojego kupiłem prawie dwa lata temu w jednym z polskich komisów internetowych, które dodają gwarancję do używanego sprzętu. to jest jeden z obiektywów "nigdy nie sprzedam". mechanicznie zdażają się (podobnoż) zgony silnika - myślę, że głównie dlatego, że na rynek wtórny trafiają egezmplarze mocno wyeksploatowane przez zawodowców.
    AF jest ultra szybki i celny. optycznie - sam miód, czytałem sporo opinii, że od VRI lepszy, zwłaszcza w rogach, ustępuje dopiero VRII. 80-200D ED, IMO, dystansuje. jeśli kosmetycznie nie zdradza intensywnego użytkowania, a AF chodzi cichutko, to brałbym bez zastanowienia. zwróć uwagę, czy jest oryginalna osłona, bo jest bardzo trudna do zdobycia.
    D5, D850, 14-24/2.8, 35/1.4G, 50/1.8G, 60/2.8D, 24-70, 105/1.4E, 70-200/2.8VR2, 300/4afs, TC14EII, 2xSB800, SU800, 6x6, 6x9

Domyślnie

ooo widzę w stopce, że masz też 28-70! Jak Ci się sprawuje? jesteś zadowolony?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów