Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Domyślnie Problem z Firefoxem

Tia...

Zanim zabrałem się za pisanie tego posta, zrobiłem wszystko, co mi przyszło do głowy, wszystko, o czym piszą na innych forach i to o czym na tych forach nie piszą... I doopa... Ale pomyślałem, że może ktoś z Was mnie na jakies rozwiązanie naprowadzi. Ale o so chozi?
    Klykam ikonkie FF, miele, miele i nic. Proces siedzi, okna przeglądarki niet. Zabijam proces, klykam ikonkie, miele, miele i nic. Proces znowu wskakuje, okna niet... W trybie awaryjnym Firefoxa to samo. Nie pomaga restart, przeinstalowanie FF, wyp...nie całej konfiguracji z katalogów konfiguracyjnych i rejestru. Pewnie zepchnięcie całego systemu by pomogło, ale mi się nie chce... Fakt, Viśta ma ładnych parę lat (tak ze dwa) i generalnie prosi się o format c:, ale wolałbym tego w tym momencie uniknąć. Bo tak, to cała reszta chodzi ok. Aaaa... Jeszczei o godzinie 19 wszystko działało. Żadne dodatki nie były w międzyczasie doinstalowywane, żadne update'y chyba nie były robione (tego nie jestem pewien, bo dzisiaj w drugim kompie jakiś upgrade FF do południa wskoczył). Tak po prostu. Żarło, żarło i zdechło. Jak byście mieli jakies sugestie, pomysły, nawet absurdalne, to dawajcie, może przynajmniej będzie wesoło.

Ps.
    Tylko plisss, nie piszcie "zainstaluje sobie Opere", czy coś w ten deseń. Przyzwyczaiłem się do rudzielca i koniec.

EDIT:
    Aaaa... Byłbym zapomniał... Mam ESETa, jakby co... Aktualnego. I system też aktualny. Ale nawet jakby, to nie za bardzo miałoby cokoliwek skądkolwiek wleźć paskudengo, bo nie kręcę się po niepewnych stronach z babeczkami...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 23-10-2010 o 00:50

Domyślnie

wyeskportuj zakładki i reinstal może pomoże... to pierwsze co mi przychodzi do głowy... A Mozilla ma coś takiego jak tryb awaryjny... Działa?
    Nie mamy skrzydeł by lata, a mimo tego to nasz cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obi
    wyeskportuj zakładki i reinstal (...)
    Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    (...) W trybie awaryjnym Firefoxa to samo. Nie pomaga restart, przeinstalowanie FF, wyp...nie całej konfiguracji z katalogów konfiguracyjnych i rejestru. (...)
    a jak uruchomisz Viste w trybie awaryjnym i wtedy uruchom FF?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Ekhm... Noo, napisałem, że tryb awaryjny nie działa. Napisałem też, że wywaliłem całą konfigurację, z zakładkami włącznie (oczywiście sobie kopie wpierw zrobiłem), wyinstalowałem i zainstalowałem FF ponownie. Nie pomogło... Coś czuję, że w systemie jakiś parch jednak siedzi.

EDIT:
    O, systemu w trybie waryjnym nie próbowałem uruchomić. Zaraz, momencik, BRB.

EDIT 2:
    O i właśnie... Jak się cały system uruchomi w trybie awaryjnym, to przeglądarka rusza. Po moich dotychczasowych zabiegach goła i wesoła (zaczyna od chęci importowania rzeczy z IE), ale startuje.

EDIT 3:
    Na świeżym koncie użytkownika też się nie uruchamia...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 23-10-2010 o 01:23

Domyślnie

a updaty antywirusów firewalli samej visty? Bo do 7 jakaś aktualizacja mi się dzisiaj zawiadomiła. A próbowałeś wyłączyć ochroną antywirusową? Może coś blokuje liska?
    Nie mamy skrzydeł by lata, a mimo tego to nasz cel...

Domyślnie

No właśnie i Vista i ESET są aktualne. Firewall mógłby blokowac połączenia, ale nie sam program. Tym bardziej, że aplikacja jako taka startuje i jej proces jedst widoczny. Nie widać tylko okna przeglądarki. Jak by się nie inicjowało. Jakieś HWND się mu zgubiło...

Domyślnie

To ja może od siebie tylko dodam że też tak miałem

I... samo mi się naprawiło dzień/dwa czy trzy dni później
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

c-man
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    I... samo mi się naprawiło dzień/dwa czy trzy dni później
    Ot, Vista

Domyślnie

tu na pewno swoje paluchy maczaly jakies nieczyste moce
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

c-man
    Gość

Domyślnie

A tak na poważnie - skoro w trybie awaryjnym przeglądarka startuje, to znaczy że wina leży po stronie systemu.
    Nie wiem dokładnie jak jest z Vistą (bo w odpowiednim momencie przesiadłem się na inny system ), ale spróbuj przywrócić jakiś punkt kontrolny systemu czy coś...
    Ot, Vistulka (jak mawiał mój kolega, który miał z nią problemy codziennie) tak już po prostu ma - sypie się sama z siebie...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów