Szukaj
To nie jest wina systemu. Mam w7 id od jakiegoś tygodnia mam podobne problemy. Szczególnie z flash playerem. Wiesza przeglądarkę na youtube czy hulu. Firefox zgłasza problem z pluginami. Niestety ani update pluginów ani przeglądarki nie pomógł.
Chrom działa bez problemu ale ja nie lubię jego systemu zakładek.
Nie moge edytować więc dodaję.
Odinstalowałem całkowicie flasha i flasha dla activeX . Zainstalowałem shackwave, odpaliłem przeglądarkę wszedłem na stronę która wymaga flasha. Przeglądarka zapytała o instalacje pluginu. Zainstalowałem plugin i jak na razie śmiga ok.
No, tylko ja właśnie nic nie instalowałem, nic nie zmieniałem, nic nie robiłem... Po południu przeglądarka działała, później wyjechałem z domu na parę chwil, a po moim powrocie żona zameldowała mi, że FF się nie uruchamia. Nie wiem, co się działo podczas mojej nieobecności, ale przypuszczam, że nic. Żona twierdzi, że nic. Że chciała sobie poklikać i przeglądarka się nie uruchomiła.
Też przypuszczam, że to coś po stronie systemu. Tylko co?
Odinstalować FF, wyczyścić ręcznie - uruchom-regedit - rejestr ze wszystkiego co z FF związane. Zainstalować raz jeszcze. Powinno zadziałać.
Też mam pytanie do speców sieciowych - od jakiegoś miesiąca również mam FF, najnowszą wersję. Od paru dni otwieranie/odświeżanie stron dziwnie zamula. Klikam odśwież lub na jakiś wątek a tu postęp w ładowaniu 0% i tak sobie stoi - czasem sekundę, czasem parenaście. Często klika ponowne kliknięcie na ten sam element - wtedy to ładuje się błyskawicznie. Tak, jakby niektóre elementy reagowały dopiero na drugie kliknięcie. Irytujące to wszystko tym bardziej, iż od 2 tygodni zwiększyli mi neta z 3 do 8mb/s. Nie pomaga tu wyłączenie skryptów przez plugin NoScript itp działania.
Może ktoś pomóc?
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Ja mam podobny problem- FF nie chce mi się uruchomić, a w procesach go widać i co lepsze- zżera wtedy 50% procka. Ale generalnie mogę przejść nawet na operę, tylko jak teraz wyeksportować zakładki z niedziałającej mozilli ? Czy się w ogóle da? Przebuszowałem katalog i nie znalazłem żadnego pliku, który mógłby zawierać zakladki. Jakieś rady? Program później i tak wywalę- zainstalowałem operę i działa szybciej, no ale zakładki to bym chciał jakoś z niedziałającej mozilli odzyskać![]()
Miałem podobne problemy, ciągłe zawieszanie, mulasta praca itp.
Zainstalowałem Google Chrome i problemy znikły.
Polecam zainstalować CCleaner KLIK
i opróżnić system ze zbędnych śmieci internetowych i plików tymczasowych. Uruchamiam go zawsze gdy FF zaczyna spowalniać i o dziwo po takim zabiegu FF działa idealnie.
Khehe, myślisz, że tego nie zrobiłem? W pierwszej kolejności. No, może w drugiej. Tutaj problem jest innej natury. To coś po stronie systemu. Mam wrażenie, że Firefox pochapał się z jakimś innym procesem, najpewniej z jakąś usługą. Jak odpaliłem system w trybie awaryjnym to FF wystartował, bo nie wszystkie usługi systemowe są odpalane. A że mam w tych usługach niezły burdel, w ogóle nie kontrolowałem, co tam siedzi, co się uruchamia i czy jest potrzebne, to niewykluczone, że w końcu coś się zkonfliktowało. W wolnej chwili popróbuję wyłączać usługę po usłudze i zobaczę. Tak mi coś świta, że może Java mogła coś namiesać...
Skontaktuj się z nami