Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Auto...

Domyślnie

No diesel nie jest też dobrym przykładem, bo to też jest taka zamiana siekierki na kijek...

Kiedyś było tak, że były mocniejsze silniki benzynowe i były słabsze, mułowate diesle. Oba rodzaje silników były bezproblemowe, można było lać jakiekolwiek paliwo i każdy silnik się sprawdzał doskonale bo spalał co mu podano.

Obecnie wmówiono ludziom, że diesel przeszedł wielką przemianę i jest prawie taki jak benzyna. Po pierwsze 'prawie' robi wielką różnicę a po drugie obecne diesle są tak wrażliwe na cokolwiek, że aż strach przy tym samochodzie kichnąć bo się zepsuje.

Nadal więc postępu nie ma, bo jest 'coś za coś'. Jedyny postęp jest w marketingu i robieniu ludziom wody z mózgu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    (...)

Nadal więc postępu nie ma, bo jest 'coś za coś'. Jedyny postęp jest w marketingu i robieniu ludziom wody z mózgu...
    Czego dobitnym przykładem jest "cudo" w postaci pseudo ekologicznego filtra cząsteczek stałych.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ten filtr to fatalny pomysł pseudo-ekologów. A koncerny samochodowe za jednego DPF liczą sobie kilka tysi.
    Koszt wytworzenia niewielki w produkcji masowej, a zysk ogromny. Najlepiej to zło wywalić i tyle. Z tym że u nas to może przejdzie a w niemcach już byłby problem spory. Ekoterroryści nas zagnębią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    No na dyszla w subarynce to niektórzy czekali od ładnych lat, ciągle sie to przewijało i w końcu jest, nie do końca niby udany niektórzy narzekają że jak z 2 litrów to moc 150 koni nie powala, pożyjemy zobaczymy.
    Bo 150 kucy z 2L nie powala
    a posiadanie 2Ld nie jest przyjemne zabawa zaczyna się od 3Ld
    Po za tym jak się sam domyśliłem jestem mało ekologiczny i mam auto z silnikiem 3,8L bez pseudo eco filtracji .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów