Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Teoretycznie z RGB LED można wycisnąć troszkę większy gamut, co jednak z punktu widzenia projektanta graficznego ma niezbyt duże znaczenie, bo eWCG CCFL w PA praktycznie i tak kryje pełne ISO Coated v2 i Pantone.
    A jak jest w praktyce z równomiernością podświetlania? W lapkach widać różnicę in plus przy LEDach, przy dużych powierzchniach też to teoretycznie powinno pomóc.

Domyślnie

NEC zastosuje w PA301W autentycznie 10-o bitową matrycę P-IPS. W przypadku HP i Della na pewno bym się o to nie założył

Odnośnie LED mogę tylko gdybać, ale NEC w Reference 21/2180WG dlaczegoś zastosował konstrukcję składającą się z wściekle selekcjonowanych RGB LED opatrzonych toną miedzianych radiatorów i oświetlających matrycę krawędziowo za pośrednictwem zwariowanego układu luster - i mimo dodatkowej elektronicznej kompensacji podświetlenia w pomiarach wyszło mi, że monitor jest mniej równomierny od paneli serii PA. Tymczasem obecnie po prostu pakuje się power LED-y bezpośrednio za matrycą i cześć pieśni - rodzi to pewne obawy i wątpliwości...

Domyślnie

Nowe technologie są w lesie. W OLED są problemy ze stabilnością i żywotnością, warstwa organiczna jest wrażliwa i byle kichnięcie powoduje, że zdycha. LCD dojrzało i prawdopodobnie osiągnęło swój szczyt możliwości, rewolucji nie należy się szybko spodziewać. Prawdopodobnie w najbliższym czasie podświetlenie CCFL będzie zastępowane LED, co jednak z punktu widzenia jakości obrazu jest bez większego znaczenia.
    Nawet sie pokusilem i robilem szybki pomiar gamutu oled vs lcd (tani). Roznica jest spora. Ale do fotografii i skladu az za duzy. Ma jednak inne kuszace cechy, prawdziwa czern, brak wrazliwosci na katy.
    Jak sie ustabilizuje to pogodzi wojne lcs vs plazma na rynku tv

Domyślnie

No nie wiem czy OLED się pojawi w monitorach na stałe tak jak to jest teraz z LCD. Słyszę o nich już od nawet nie wiem kiedy. Jak będzie można to kupić tak łatwo LCD, to się zobaczy.

Jak dla mnie, to monitor może podświetlać nawet świeczka , byleby było równo i dobrze.

Domyślnie

Tymczasem obecnie po prostu pakuje się power LED-y bezpośrednio za matrycą i cześć pieśni - rodzi to pewne obawy i wątpliwości...
    Można dowiedzieć się ciekwostek zasięgając opinii w firmach produkujących reklamy z wykorzystaniem LED. Problem jest w tym, że diody starzeją się szybciej niż się wydawało, a to stwarza problemy przy wykorzystaniu jako podświetlenie. Niewykluczone, że również z tego powodu tak powoli pojawiają się w monitorach lepszych klas.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów