Szukaj
NEC zastosuje w PA301W autentycznie 10-o bitową matrycę P-IPS. W przypadku HP i Della na pewno bym się o to nie założył
Odnośnie LED mogę tylko gdybać, ale NEC w Reference 21/2180WG dlaczegoś zastosował konstrukcję składającą się z wściekle selekcjonowanych RGB LED opatrzonych toną miedzianych radiatorów i oświetlających matrycę krawędziowo za pośrednictwem zwariowanego układu luster - i mimo dodatkowej elektronicznej kompensacji podświetlenia w pomiarach wyszło mi, że monitor jest mniej równomierny od paneli serii PA. Tymczasem obecnie po prostu pakuje się power LED-y bezpośrednio za matrycą i cześć pieśni - rodzi to pewne obawy i wątpliwości...
No nie wiem czy OLED się pojawi w monitorach na stałe tak jak to jest teraz z LCD. Słyszę o nich już od nawet nie wiem kiedy. Jak będzie można to kupić tak łatwo LCD, to się zobaczy.
Jak dla mnie, to monitor może podświetlać nawet świeczka, byleby było równo i dobrze.
![]()
Można dowiedzieć się ciekwostek zasięgając opinii w firmach produkujących reklamy z wykorzystaniem LED. Problem jest w tym, że diody starzeją się szybciej niż się wydawało, a to stwarza problemy przy wykorzystaniu jako podświetlenie. Niewykluczone, że również z tego powodu tak powoli pojawiają się w monitorach lepszych klas.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami