Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Procek Phenom II X2 555 Black Edition - 325zl
    Mobo Asus M4A89GTD PRO 890GX - 435zl
    ram GoodRam 2x2GB DDR3-1333 Dual Chanel - 289zl
    chłodzenie procesora Zalman CNPS 10X Performa - 129zl
    zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W - 219zl
    DVD/nagrywarka - 90zl
    dysk twardy (system) Samsung 320GB 16MB HD322G - 139zl
    dysk twardy (magazyn) Samsung 1,5TB 32MB HD154UI - 295zl
    razem 1921

Reszta to tylko obudowa, model dobrze wentylowany, chyba ze jakas posiadasz to problem z glowy.
    Z grafika bym sie wstrzymal skoro to ma sie zamknac w kwocie 2000zl, na plycie jest integra a do PS, czy LR wystarczy. Z czasem mozna jakas kupic.

Sam mam bardzo podobny zestaw i wszytsko dziala bezproblemowa i bardzo szybko.

Ta plyta glowna pozwala w bardzo latwy sposob odblokowac rdzenie, wiec przy odrobinie szczescia bedzie to AMD Phenom II X4 955 Black Edition wystarczy na plycie glownej jeden przelacznik przelaczyc.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    Sugerujesz, że kolega jest samotnikiem, który mieszka na kompletnym odludziu? Przecież tym zasilaczem to można zmarłego budzić. Chieftec'ki z serii GPS wyją jak potępione.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Sugerujesz, że kolega jest samotnikiem, który mieszka na kompletnym odludziu? Przecież tym zasilaczem to można zmarłego budzić. Chieftec'ki z serii GPS wyją jak potępione.
    Mozesz to uzasadnic? Pracuje na dokladnie takim modelu jak kolega proponowal, po 4 latach wymienilem wiatrak na nowy bo byl halas, przez pierwsz 3,5 roku nie wiedzialem ze mam zasilacz......teraz po wymianie chlodzenia znowyu go nie slychac....
    No istnieje jeszcze opcja, ze spotkales sie z zepsutym zasilaczem Albo zasilacz byl zaslaby i grzal sie niemilosiernie, co moze skutkowac maksymalnymi obrotami wiatraka....
    Najwiekszym zadymiarzem w kompie zawsze byla i bedzie grafika, dlatego zalecam grafe z chlodzeniem pasywnym, zwlaszcza do obrobki 2D

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mozesz to uzasadnic? Pracuje na dokladnie takim modelu jak kolega proponowal, po 4 latach wymienilem wiatrak na nowy bo byl halas, przez pierwsz 3,5 roku nie wiedzialem ze mam zasilacz......teraz po wymianie chlodzenia znowyu go nie slychac....
    No istnieje jeszcze opcja, ze spotkales sie z zepsutym zasilaczem Albo zasilacz byl zaslaby i grzal sie niemilosiernie, co moze skutkowac maksymalnymi obrotami wiatraka....
    Najwiekszym zadymiarzem w kompie zawsze byla i bedzie grafika, dlatego zalecam grafe z chlodzeniem pasywnym, zwlaszcza do obrobki 2D
    Jasne, że mogę, mam w domu kompa w którym pracuje Chieftec GPS 400 bądź 450 W (nie pamiętam, jest to do sprawdzenia). Zasilacz ma 2 lata i wyje jak potępiony już przy starcie kompa. Zacząłem drążyć temat, sporo ludzi narzeka na wycie, bądź klekotanie w zasilaczach tej serii. Sprzęt który pracuje na tym Chieftecu ciężko nazwać "wyżyłowanym": AMD Athlon 64 3000, 1 GB RAM DDR, Seagate Barracuda 250 GB, GF 6600 (bodajże). 99% procent pracy przy tym kompie to Opera + MS Office.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    dysk twardy (system) Samsung 320GB 16MB HD322G - 139zl
    dysk twardy (magazyn) Samsung 1,5TB 32MB HD154UI - 295zl...
    Czyżby ten pierwszy dysk to następca udanej szybkiej serii szajsunga zwanej F3 bo w opisie z linka ma oznaczenie F4 ?
    Dlaczego na dysk magazynowy polecasz stary dysk serii F2 jak by nie było do transferu dużych danych zdjęciowych rzędu nawet 100MB sztuka, też bystrość się przyda trza brać szybszy i cichszy F3 !
    Cytat Zamieszczone przez urbik Zobacz posta
    a taki zestawik bedzie ok?
    » SEAGATE 500 GB, 16 MB, 7200 obr., 3.5", SATA - ST3500418AS
    dysk twardy będzie razy 2
    Ale to stare mozolne dyski o niskim transferze- nie dzisiejsze wprost, wiem bo mam takowe oraz mam znacznie szybsze szajsunga serii F3.
    Do pracy na dużych plikach zdjęciowych dysk staje się newralgicznym punktem komputerosa.

Poza tym w życiu za żadne skarby bym składaka na allegro nie kupił, zawsze tam jakiegoś śmiecia nawkładają co by zysk podnieść, a w razie problemów rozruchowych czeka Cie ZONK.
    Udać sie do sklepu komputerowego w swoim mieście i nawet jak 10% wyjdzie drożej to warto.
    Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Poza tym to już śmieciowy nie dzisiejszy zasilacz nie dostosowany wydajnościami linii zasilających do dzisiejszych płyt głownych
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-09-2010 o 10:56

Uprawnienia umieszczania postów