Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie komputer do 2000zl

Witam!
    Panie i Panowie, jako że jestem noga jeśli chodzi o komputery to zwracam się do Was z prośba o pomoc.Szukam komutera do 2000zl (plus minus).Komputer ma służyć tylko i wyłącznie do obróbki zdjęc, głownie LR3 i cs5.
    Przeglądajęc internet znalazłem taką ofertę:
    http://allegro.pl/gracz-do-gier-q830...237151336.html

Myślicie, że to dobry zestawik?
    Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Domyślnie

myslicie ze zestawik nie jest dobry. przynajmniej 1/4 kasy zestawiku to karta graficzna ktora nie jest Ci potrzebna do obrobki. pozostale podzespoly albo nie sa opisane (wiec wloza co tansze) albo takie sobie (poza prockiem, do ktorego jednak spokojnie mozna dolozyc jak zostanie kasa z grafiki).
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

czyli szuac czegoś z lepszym procesorem, kosztem karty graficznej?

Domyślnie

Procek Phenom II X2 555 Black Edition - 325zl
    Mobo Asus M4A89GTD PRO 890GX - 435zl
    ram GoodRam 2x2GB DDR3-1333 Dual Chanel - 289zl
    chłodzenie procesora Zalman CNPS 10X Performa - 129zl
    zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W - 219zl
    DVD/nagrywarka - 90zl
    dysk twardy (system) Samsung 320GB 16MB HD322G - 139zl
    dysk twardy (magazyn) Samsung 1,5TB 32MB HD154UI - 295zl
    razem 1921

Reszta to tylko obudowa, model dobrze wentylowany, chyba ze jakas posiadasz to problem z glowy.
    Z grafika bym sie wstrzymal skoro to ma sie zamknac w kwocie 2000zl, na plycie jest integra a do PS, czy LR wystarczy. Z czasem mozna jakas kupic.

Sam mam bardzo podobny zestaw i wszytsko dziala bezproblemowa i bardzo szybko.

Ta plyta glowna pozwala w bardzo latwy sposob odblokowac rdzenie, wiec przy odrobinie szczescia bedzie to AMD Phenom II X4 955 Black Edition wystarczy na plycie glownej jeden przelacznik przelaczyc.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    Sugerujesz, że kolega jest samotnikiem, który mieszka na kompletnym odludziu? Przecież tym zasilaczem to można zmarłego budzić. Chieftec'ki z serii GPS wyją jak potępione.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    dysk twardy (system) Samsung 320GB 16MB HD322G - 139zl
    dysk twardy (magazyn) Samsung 1,5TB 32MB HD154UI - 295zl...
    Czyżby ten pierwszy dysk to następca udanej szybkiej serii szajsunga zwanej F3 bo w opisie z linka ma oznaczenie F4 ?
    Dlaczego na dysk magazynowy polecasz stary dysk serii F2 jak by nie było do transferu dużych danych zdjęciowych rzędu nawet 100MB sztuka, też bystrość się przyda trza brać szybszy i cichszy F3 !
    Cytat Zamieszczone przez urbik Zobacz posta
    a taki zestawik bedzie ok?
    » SEAGATE 500 GB, 16 MB, 7200 obr., 3.5", SATA - ST3500418AS
    dysk twardy będzie razy 2
    Ale to stare mozolne dyski o niskim transferze- nie dzisiejsze wprost, wiem bo mam takowe oraz mam znacznie szybsze szajsunga serii F3.
    Do pracy na dużych plikach zdjęciowych dysk staje się newralgicznym punktem komputerosa.

Poza tym w życiu za żadne skarby bym składaka na allegro nie kupił, zawsze tam jakiegoś śmiecia nawkładają co by zysk podnieść, a w razie problemów rozruchowych czeka Cie ZONK.
    Udać sie do sklepu komputerowego w swoim mieście i nawet jak 10% wyjdzie drożej to warto.
    Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Sugerujesz, że kolega jest samotnikiem, który mieszka na kompletnym odludziu? Przecież tym zasilaczem to można zmarłego budzić. Chieftec'ki z serii GPS wyją jak potępione.
    Poza tym to już śmieciowy nie dzisiejszy zasilacz nie dostosowany wydajnościami linii zasilających do dzisiejszych płyt głownych
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-09-2010 o 10:56

Domyślnie

Tak to nowe dyski F4.

Mi tam nie przeszkadza czy dysk magazynowy jest wolny czy nie, uzywam go tylko do trzymania zdjec, jak cos obrabiam to na dysku na ktorym mam system i co jakis czas przezycam zdjecia na dysk magazynowy. Poatym cena to 2000 i wybieralem tak aby bylo jak najlepiej w tej cenie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Hmmmm Zasoby plików z których korzysta np. LR warto mieć zupełnie na innej partycji którą jest oddzielny dysk fizyczny. U mnie np 1TB samsung F3 to partycja D gdzie są porobione oddzielne biblioteki dla każdej imprezy zawierającej cyrka 8-10 GB zdjęć (rawów). Kiedyś te biblioteki stały na Seagate AS 418 wyżej wyminionym, w tym roku są na F3 samsungu, w nastepnym na F4 pewnie bo zmieniam dyski jak CD. W efekcie LR śmiga znacznie szybciej ani chwilki nie czekam na jakieś tam wczytywanie danych co kiedys sie pojawiało na wolniejszym dysku, tak smao zapis zdjec czyli ich EXPORT to też oddzeilny dysk partycja E i tu lecą gotowe JPGi. proc mam słaby E8400 już nie dizsiejszy wręcz, ale dyski nadrabiają sprawę, że komputeros fruwa jak mi trzeba.

Domyślnie

Panowie jeszcze pytanie czy jest sens zakupu windowsa 7.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów