Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Sugerujesz, że kolega jest samotnikiem, który mieszka na kompletnym odludziu? Przecież tym zasilaczem to można zmarłego budzić. Chieftec'ki z serii GPS wyją jak potępione.
    Mozesz to uzasadnic? Pracuje na dokladnie takim modelu jak kolega proponowal, po 4 latach wymienilem wiatrak na nowy bo byl halas, przez pierwsz 3,5 roku nie wiedzialem ze mam zasilacz......teraz po wymianie chlodzenia znowyu go nie slychac....
    No istnieje jeszcze opcja, ze spotkales sie z zepsutym zasilaczem Albo zasilacz byl zaslaby i grzal sie niemilosiernie, co moze skutkowac maksymalnymi obrotami wiatraka....
    Najwiekszym zadymiarzem w kompie zawsze byla i bedzie grafika, dlatego zalecam grafe z chlodzeniem pasywnym, zwlaszcza do obrobki 2D

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Mozesz to uzasadnic? Pracuje na dokladnie takim modelu jak kolega proponowal, po 4 latach wymienilem wiatrak na nowy bo byl halas, przez pierwsz 3,5 roku nie wiedzialem ze mam zasilacz......teraz po wymianie chlodzenia znowyu go nie slychac....
    No istnieje jeszcze opcja, ze spotkales sie z zepsutym zasilaczem Albo zasilacz byl zaslaby i grzal sie niemilosiernie, co moze skutkowac maksymalnymi obrotami wiatraka....
    Najwiekszym zadymiarzem w kompie zawsze byla i bedzie grafika, dlatego zalecam grafe z chlodzeniem pasywnym, zwlaszcza do obrobki 2D
    Jasne, że mogę, mam w domu kompa w którym pracuje Chieftec GPS 400 bądź 450 W (nie pamiętam, jest to do sprawdzenia). Zasilacz ma 2 lata i wyje jak potępiony już przy starcie kompa. Zacząłem drążyć temat, sporo ludzi narzeka na wycie, bądź klekotanie w zasilaczach tej serii. Sprzęt który pracuje na tym Chieftecu ciężko nazwać "wyżyłowanym": AMD Athlon 64 3000, 1 GB RAM DDR, Seagate Barracuda 250 GB, GF 6600 (bodajże). 99% procent pracy przy tym kompie to Opera + MS Office.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    Procek Phenom II X2 555 Black Edition - 325zl
    Mobo Asus M4A89GTD PRO 890GX - 435zl
    ram GoodRam 2x2GB DDR3-1333 Dual Chanel - 289zl
    chłodzenie procesora Zalman CNPS 10X Performa - 129zl
    zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W - 219zl
    DVD/nagrywarka - 90zl
    dysk twardy (system) Samsung 320GB 16MB HD322G - 139zl
    dysk twardy (magazyn) Samsung 1,5TB 32MB HD154UI - 295zl
    razem 1921

Reszta to tylko obudowa, model dobrze wentylowany, chyba ze jakas posiadasz to problem z glowy.
    Z grafika bym sie wstrzymal skoro to ma sie zamknac w kwocie 2000zl, na plycie jest integra a do PS, czy LR wystarczy. Z czasem mozna jakas kupic.

Sam mam bardzo podobny zestaw i wszytsko dziala bezproblemowa i bardzo szybko.
    Witam,
    Używasz może Capture NX2?

Powyższy zestaw mieści się idealnie również w moim budżecie komputerowym, ale mam pytanie (a właściwie sugestię/prośbę) odnośnie tego programu. Piszecie, że często bywa wolny i niestabilny, ale widziałem kilka fotek obrobionych nim i czymś innym i zdecydowanie chcę go mieć - oczywiście "coś innego" też będzie, ale to później.
    Czy osoby u których ten program działa sprawnie i szybko mogłyby podać konfigurację swojego komputera i systemu? (w skrócie oczywiście)

Domyślnie

Uzywam NX2 i dziala fajnie, nie moge narzekac.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr_u. Zobacz posta
    Witam,
    Używasz może Capture NX2?
    (...)
    Czy osoby u których ten program działa sprawnie i szybko mogłyby podać konfigurację swojego komputera i systemu? (w skrócie oczywiście)
    ostatnio dla zabawy stwierdzilem ze zmienie dwurdzeniowego e8400 chodzacego na 3.5ghz na i7 860 (2.8ghz - 4 rdzenie + HT, czyli 8 watkow). wyniki testowania pokazuja ze jakkolwiek i7 jest przyszlosciowy, to dopiero ustawienie go na predkosc powyzej 3.7 pozwolilo osiagnac taka sama predkosc przetwarzania dla programow nikonowskich jak e8400. nie umieja one korzystac z wiekszej ilosci rdzeni/watkow. dopoki beda to programy 32 bitowe nie rozbudowane o wielowatkowosc dwurdzeniowa maszyna bedzie kladla wielordzeniowe potwory przy obrobce.
    bylo testowane na win7 64bit / xp 32bit, 4 mega ramu (8 niepotrzebne), pamieci 800 dla e8400.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Ok, dzięki za konkrety.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów