Close

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 106

Domyślnie

ZDECYDOWANIE, NIEZAPRZECZALNIE, PONAD WSZYSTKO TAK. D80 to po prostu bardzo dobry amatorski aparat. Wcześniej uzywalem D70 i canona 20D i moim zdaniem, PODKREŚAM - moim zdaniem, jest od nich lepszy. Celowo nie wczodzę tutaj w szczegóły pod jakimi względami, po prostu - gdybym miał do wyboru na talerzu trzy puszki, sięgnąłbym po D80.

Domyślnie

Kochani!
    I właśnie o ten optymizm i zadowolenie z posiadanego sprzętu mi chodziło. Cieszę się, że jest jak widzę, spore grono ludzi zadowolonych ze swoich osiemdziesiątek ) Tak trzymać...a trzyma się go całkiem nieźle
    D700 / N28 PC f 3.5 / Micro N 60 f 2.8D / SB800 / ELFO

http://wojtekdziedzic.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Funky_Koval Zobacz posta
    Kochani!
    I właśnie o ten optymizm i zadowolenie z posiadanego sprzętu mi chodziło. Cieszę się, że jest jak widzę, spore grono ludzi zadowolonych ze swoich osiemdziesiątek ) Tak trzymać...a trzyma się go całkiem nieźle
    Nie bardzo rozumiem, brzmi to tak, jakby wszyscy psy wieszali na D80, a Ty szukałbys potwierdzenia ze to extra sprzet...
    Przeciez D80 został juz doceniony przez wielu znawcow tematu, wygrywał liczne testy, w sieci jest mnostwo zdjec z D80, pokazujacych jak duzy w nim potencjał, puszka ta nawet posiadaczom konkurencyjnych sprzetow sie podoba.... Wiec nie bardzo rozumiem o co chodzi? O nie do konca dzialajacy, tak jak oczekiwali tego (po d70 i 70s) uzytkownicy pomiar matrycowy ? O to, ze 80-tka szumi ciut wiecej przy ISO1600 w porowaniu do 400D ? Przeciez zaden sprzet nie jest idealny, kazda puszka to jakis kompromis...
    Ok, wiem do czego mozna sie przyczepic... Cena w PL w porownaniu do naszych zarobkow. To fakt. Jest dosc wysoka.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 30-01-2007 o 15:13

Domyślnie

prz3mo - to nie cena jest wysoka tylko zarobki niskie, ceny sprzetu foto w polsce sa prawie takie same po przeliczeniach jak ceny w ameryce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    prz3mo - to nie cena jest wysoka tylko zarobki niskie, ceny sprzetu foto w polsce sa prawie takie same po przeliczeniach jak ceny w ameryce.
    Sprocket, a co ja napisałem?

Cytuje: "Cena w PL w porownaniu do naszych zarobkow."

A co do Ameryki to ceny elektroniki sa tam nizsze niz w Europie.

Domyślnie

Kiedyś było gdzieś napisane , że Nikon i Canon idą po swoim osobnych torach więc nie ma sensu ich porywnywać szczegółowy. Jeden ma coś co nie ma drugi i na odwrót.
    Nie chcesz Canona bierz Nikona, nie chcesz Nikon weź Canona (ale rymik )

Ja się przesiadłem z D50 na D80 bo miałem okazję.

Ale ja jako amator, który nie dawno ( jakieś 10 - m-cy ) rozpoczał poważniejszą przygodę z fotografią jestem zadowolony z D80 i byłem zadowolony z D50 i nei będę się zastanawiał nad tym czy dobrze kupiłe czy też nie.

Poczytałem forum i rad --> idź do sklepu weź do łapy zobacz jak leży - jak pasuje to kup i tak zrobiłem

A teraz zbieram na szkła , teraz będzie 70-300 Vr do kpl. Potem zobaczy się , może 18-200 ? a może coś innego ale to już nie wtym wątku...
    Podrawiam all users D80 i D50 ( i nei tylko ) ktrótko mówiąc all Nikosiów
    puszki i szkiełka różne takie tam oraz graty do noszenia mam

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    D80 jest O.K. Jedna tylko uwaga. D70 na lepszą ostrość. Piszę jako posiadacz obu body.
    Ni bardzo sie z tym zgadzam . Twierdze wręcz przeciwnie . Foty z D80 są bardziej szczegółowe, co za tym idzie ostrzejsze w odbiorze.

Domyślnie

Robin, ale jak ktos porównuje zdjęcia mając je na monitorze przy powiększeniu 100% to D70 z uwagi na słabszy filtr AA jest wg niego potem ostrzejszy niz D80/D200. A aktualnie ludzie się tym pasjonują, aby robić takie testy ostrości .

Ostrzejszy jest wówczas, gdy można na zdjęciu odnaleźć więcej szczegółów, a nie wtedy gdy przy powiększeniu 100% będzie ostrzejszy. Odbitka 20x30 z D80 (bez obróbki) jest ostrzejsza niz 20x30 z D70 i tyle. Fakt, że nie jest to jakoś dużo bardziej ostre, ale jest...
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    mały tutorial (tak dla jaj)

sorry za OT - ale nie mogę zniesc tego apostrofu jak jest niepotrzebny (i tak wiem - mam nierówno pod sufitem )
    (przez łzy wzruszenia) BRACIE!!!
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Erie wolałbym 50 1.4,no ale jeśli moja pani zgodzi sie na 1.8 to tez będzie super!
    Bo przecież obie wersje to extra szkiełka.

PS.Dopiero teraz zwróciłem uwagę,że masz Erie w podpisie Gliwice.Mieszkałem tam przez kilka lat jak studiowałem,
    bardzo tęsknię za tym miastem.
    Ostatnio edytowane przez bartoszek ; 30-01-2007 o 17:35
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów