Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Norge

Domyślnie

Podoba mi sie numer 15 i mysle, ze jest to najbardziej udane zdjecia z calego seta. Nie chce mi sie cztytac kolejnych wywodow znaffcow na temat monitorow, aparatow i innych dupereli majacych wiekszy lub mniejszy wplyw na fotografie. to sie staje nudne i denerwojace.
    Jak powiedzial mi sam david Noton: Najwazniejsze sa oczy fotografa!

P.S.: A ile mozna miec czerwonych kartek i czym to grozi? (powanie sie pytam)

Rycerz
    Gość

Domyślnie

najlepiej nie mieć żadnej kartki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrus33 Zobacz posta
    Ty jeszcze nie zobaczyłeś prawdziwych kolorów z przestrzeni sRGB, o ProPhoto to nawet nie wspominam.
    I nie wspominaj o ProPhoto bo nawet nasze oczy nie zobaczą niektórych barw z gamutu tej przestrzeni. Więc pierdół nie opowiadaj.

Cytat Zamieszczone przez petrus33 Zobacz posta
    Po kiego grzyba tobie aparat formatu FX, jak ty i tak guzik zobaczysz na swoim monitorze ?? Przejście na ten format ma jedynie sens, gdy jesteś w stanie obiektywnie ocenić wartości takowego sprzętu. Ty ze swoją *******etką TN nie masz żadnych szans, aby zobaczyć efekty swojej pracy na profesjonalnym sprzęcie. Czy ty ciągle nie możesz tego załapać ??
    A Ty załap, że FX/DX do monitora (przedstawiania na nim barwy) ma się jak piernik do wiatraka. Większość osób i tak fotografuje w sRGB (odbitki w labach, publikowanie w necie, gdzie sRGB jest standardem) bo większej przestrzeni im nie potrzeba, na g.wno kupować szerokogamutowe panele za ciężkie tysiące skoro i tak nie wykorzysta się ich potencjału.

Kolega Greg77 jakoś daje radę przy obróbce, bo ja na swoim -- wg Twoich standardów -- mega-wypaśnym paneliku, widzę aktualnie jego obrazki i są jak najbardziej OK. Mało tego na stojącym obok, jeszcze bardziej mega-wyczesanym NEC'u wyglądają tak samo dobrze. Więc weź się odczep od człowieka. Zresztą nie rób się taki reformator i nie nawracaj innowierców -- chce sobie pracować na takim monitorze, niech sobie pracuje, nie Twój interes.

Zwracam Ci uwagę i ostrzegam lojalnie, że jeśli dalej będziesz tak cwaniakował to skończy się zabawa. Zaczepiasz ludzi, robisz awantury w wątkach -- nie będę tego tolerował.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Faulkner Zobacz posta
    na początek bo zapomnę

"Oczywiście, że tak, trzeba tylko to potrafić zrobić, podobnie jest z czytaniem mapy"...

..no tą mądrością się ubawiłem pięknie [...]
    Akurat tego zdania nie napisałem do Ciebie, ale skoro Cię tak rozbawiło to mam nadzieję nie zepsuć Ci dobrego humoru. Twoje foty po prostu wymagają trochę obróbki i z powodzeniem można to zrobić z nawet małego JotPeGa. No, ale każdy robi jak chce. Co szanuję.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Tak przejrzalem wszystkie zdjecia...i bardzo fajne widoczki, jedne lepiej pokazane, drugie ciut gorzej, ogolnie pokazales ladny kawalek Norwegi...Ale obrobke poprawic trzeba, szkoda ze nie masz rawow, ale i z JPG cos tam da sie wykrzesac.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nie dość że krajan z Kielc to jeszcze w Norwegii, o jak mnie to cieszy, aczkolwiek z własnego doświadczenia wiem że z tych miejsc można wycisnąć więcej, zwłaszcza przy takiej pogodzie .
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Ładnie na nr.3 po ....po poprawce Andrzeja...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Tia...... Jak się pytałem o jakieś miejscówki konkretne w Szwecji i w Norwegii to nikt nic nie wie. A w tym wątku czytając 2 pierwsze strony naliczyłem co najmniej 3 znawców Skandynawii..... ehhhh

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Tia...... Jak się pytałem o jakieś miejscówki konkretne w Szwecji i w Norwegii to nikt nic nie wie. A w tym wątku czytając 2 pierwsze strony naliczyłem co najmniej 3 znawców Skandynawii..... ehhhh
    To już masz namiary...nie marudż...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów