Close

Strona 53 z 69 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 682

Domyślnie

1. Odpuść sobie te PHOTTIXY i kup jak na użytkownika forum przystało minimum Youngnuo RF-602.
    2. Nie chce mi się wierzyć w palenie odbiorników przy dołożeniu setu odbiornik+lampa, chyba, że ktoś był pomysłowy i podpiął 2 lampy, lub wysokonapięciówkę do jednego odbiornika.
    3. 2 Nissinny do błyskania zdalnego to wg. mnie nie najlepszy pomysł. Usypiają się po około 180s i nie działa wzbudzanie w przypadku RF-602, a Phottixy w ogóle nie mają takiej funkcji. W tym budżecie wolałbym Metza AF48 i Youngnuo Yn-460 mk. II
    Jestem leniwy, ale z tym walczę.
    Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stecarlos Zobacz posta
    ....Youngnuo Yn-460 mk. II
    Albo nowe Youngnuo 560, cenowo ciut drozszy ale lepszy.

Domyślnie

A ja mam do was pytanie, cche wyzwolic lampe z wbudowanej fotoceli . wlaczam lampe przytrzymuje mode na 3 sek. boire sb900 do reki wciskam test i nic, nissin nie reaguje, czy ja robie cos nie tak czy mam lampe zrypana? a co do radiowki mam pt 04 zalozylem radio, i dziala. nr seryjny zaczyna sie od 5....
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    A ja mam do was pytanie, cche wyzwolic lampe z wbudowanej fotoceli . wlaczam lampe przytrzymuje mode na 3 sek. boire sb900 do reki wciskam test i nic, nissin nie reaguje...
    W N622 jest tylko jeden tryb S, których pomija przedbłyski - może w tym tkwi problem braku wyzwolenia Nissina przez Sb900. Może wyzwolenie testowe z Sb900 traktowane jest właśnie jako przebłysk? A nie możesz po prostu założyć SB na sanki, ustawić w TTL i wtedy spróbować wyzwolić Nissina? No chyba, że fotocela jest skopana...

Mam nadzieję, że nie pokręciłem - w N466 są dwa tryby Slave (uwzględniający i pomijający przedbłyski).
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Witam szukam wyzwalacza pod lampę nissini di622 każdy sprzedawca pisze co innego aż w końcu jeden odpisał mi sensownie i zaproponował ten oto zestaw bądź ten . jak myślicie czy odpalę nim z d70s lampę z trybie manual? dziękuję za góry za odpowiedź. Borykam się już kilka ładnych dni i spędza mi sen z powiek co w końcu kupić
    Ostatnio edytowane przez dawid503 ; 23-08-2010 o 22:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dawid503 Zobacz posta
    Witam szukam wyzwalacza pod lampę nissini di622 każdy sprzedawca pisze co innego aż w końcu jeden odpisał mi sensownie i zaproponował ten oto zestaw bądź ten . jak myślicie czy odpalę nim z d70s lampę z trybie manual? dziękuję za góry za odpowiedź. Borykam się już kilka ładnych dni i spędza mi sen z powiek co w końcu kupić
    z moim di622 (nowa seria, poprawiona) yn rf-602 NIE DZIAŁA. nie bawiłem się w zaklejanie pinów. kupiłem po prostu sb-800 i kilka yn-460. nissin leży i czeka na.... nie wiem na co czeka.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    z moim di622 (nowa seria, poprawiona) yn rf-602 NIE DZIAŁA. nie bawiłem się w zaklejanie pinów. kupiłem po prostu sb-800 i kilka yn-460. nissin leży i czeka na.... nie wiem na co czeka.
    Moze na zaklejenie pinow?
    u mnie po zaklejeniu pinow procz srodkowego na rf 602 wyzwala za kazdym razem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson_87 Zobacz posta
    Moze na zaklejenie pinow?
    u mnie po zaklejeniu pinow procz srodkowego na rf 602 wyzwala za kazdym razem.
    ok, potwierdzam. di622 (nowa seria) wsadzona na yn rf-602 i po zaklejeniu wszystkich pinów poza środkowym, błyska 10 na 10 razy.

no to mam kolejna lampę do strobingu.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Witam kuiłem do mojego nissina wyzwalacz PHOTTIX PT-04 TETRA. Zakleiłem piny tak jak sugerowano na forum i wszystko działa tak jaka powinno. Wyzwala za każdym razem. Tylko jak czas ustawie 1/200 to na dole zdjecia mam czarny pasek , jak wezmę jeszcze krótszy czas to mam pół zdjęcia czarnego. Im wyżej tym to już nic nie widać.

Jest jakiś sposób żeby przy krótszych czasach niż 1/160 wszystko działało.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majora Zobacz posta
    Witam kuiłem do mojego nissina wyzwalacz PHOTTIX PT-04 TETRA. Zakleiłem piny tak jak sugerowano na forum i wszystko działa tak jaka powinno. Wyzwala za każdym razem. Tylko jak czas ustawie 1/200 to na dole zdjecia mam czarny pasek , jak wezmę jeszcze krótszy czas to mam pół zdjęcia czarnego. Im wyżej tym to już nic nie widać.

Jest jakiś sposób żeby przy krótszych czasach niż 1/160 wszystko działało.
    1. W PT04 nie trza bodaj pinów zaklejać (dotyczy to RF602).
    2. Generalnie PT04 synchronizują do 1/160, rzadko kiedy dają rade krócej (info z różnych forach). Taki to wynalazek Szybciej niż czas synchronizacji puszki (1/200, 1/250) to tylko w trybie AutoFP (nie wszystkie puszki mają) z odpowiednią lampą (zgodną z CLS/AWL).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Strona 53 z 69 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów