Close

Strona 53 z 62 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 682

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grand. Zobacz posta
    A ja zadam takie pytanie, wałkowane już tysiąc razy, jednak wciąż nie mogę sobie uswiadomić jak to praktycznie załatwić, żeby wyzwolić nissina, tą starszą wersje o numerach poniżej 9, odbiornikiem radiowym. "Zakleic piny". Ale jak, tak taśma izolacyjną, zwykłą, tak na "chama"?
    Najsampierw musisz oddać do serwisu do "aktualizacji". Potem możesz, a nie musisz bo to zależy od wyzwalaczy, zaklejać piny np. taśmą izolacyjną.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Serwis... No tak... Tyle że ja nie mam czasu na serwis 3 miesiąc trzymam jedną z D90tek - BF na 50/35, problemy ze stopką i standardowo gumy Staram sie jak najdłuzej go uzywać nie serwisujac... ALE Dzieki za odpowiedź, pewnie pod koniec roku zostanę bez niczego bo sie rozjedzie sprzęt po serwisach Kiedyś w koncu trzeba.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Serwis... No tak... Tyle że ja nie mam czasu na serwis 3 miesiąc trzymam jedną z D90tek - BF na 50/35, problemy ze stopką i standardowo gumy Staram sie jak najdłuzej go uzywać nie serwisujac... ALE Dzieki za odpowiedź, pewnie pod koniec roku zostanę bez niczego bo sie rozjedzie sprzęt po serwisach Kiedyś w koncu trzeba.
    Jak nie masz czasu na serwis to pozostaje opcja DIY czyli wpasowanie gniazda (podpiętego do układu TEST) do wyzwalania kabelkiem. Inaczej nie zadziała z radiowym wyzwalaczem.

EDIT:
    MOD Nissin Di622 Speedlite #1

MOD Nissin Di622 Speedlite #2

EDIT2: Mimo dodania gniazda i tak dałbym do serwisu, choć w odwrotnej kolejności jak lampa na gwarancji
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-10-2010 o 11:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Jak nie masz czasu na serwis to pozostaje opcja DIY czyli wpasowanie gniazda (podpiętego do układu TEST) do wyzwalania kabelkiem. Inaczej nie zadziała z radiowym wyzwalaczem.

EDIT:
    MOD Nissin Di622 Speedlite #1

MOD Nissin Di622 Speedlite #2

EDIT2: Mimo dodania gniazda i tak dałbym do serwisu, choć w odwrotnej kolejności jak lampa na gwarancji
    a mi ta modyfikacja nie zadziałała. mam nissina na "nowych numerach"
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    a mi ta modyfikacja nie zadziałała. mam nissina na "nowych numerach"
    Pamiętam, że ważna była polaryzacja.

Domyślnie

ja swoją lampę wysłałem do Tych i muszę powiedzieć że z takim serwisem sienie spotkałem. Kontakt wyśmienity, Pan wszystko powiedział co i jak lampę wysłałem do Serwisu odrazu telefon że lampa doszła wszystko jest ok. Pan powiedział że trzeba poczekać 2-4 dni jak się mu lamp nazbiera i faktycznie po 2 dniach telefon ze jest wszystko ok. odesłana lampa była jeszcze w tym samym tyg do mnie REWELACYJNIE załatwione wszystko szybko i sprawnie.

Domyślnie

A czy zauważyliście taką przypadłość (nie wiem czy dotyczy to tylko wątkowego Nissina), że niedoświetlenie przy palniku skierowanym na wprost jest tym większe im większa czułość ISO jest ustawiona w aparacie? Czy jest to jakoś wytłumaczalne?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winio Zobacz posta
    A czy zauważyliście taką przypadłość (nie wiem czy dotyczy to tylko wątkowego Nissina), że niedoświetlenie przy palniku skierowanym na wprost jest tym większe im większa czułość ISO jest ustawiona w aparacie? Czy jest to jakoś wytłumaczalne?
    aaaaaa, ktoś błyska lampą na wprost. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........ [uciekł]

@adolfik9501 - to zwykły włącznik, kawałek drutu z przerwą - tam nie ma polaryzacji jest styk, albo nie ma.
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

aaaaaa, ktoś błyska lampą na wprost. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........ [uciekł]
    błyska, nie błyska nie o to chodzi, w wątku poruszany był problem niedoświetlania lampy przy palniku skierowanym na wprost co potwierdzam i ja. Ja jednak zauważyłem, że im większa czułość tym większe niedoświetlenie. Czy jest to czymś uzasadnione? Wydawało mi się, że sytuacja powinna być odwrotna.

Jeśli chodzi o błyskanie na wprost to niestety czasami zdarzają się sytuacje, że inaczej się nie da ale nawet błysk na wprost odpowiednio skompensowany może być użyteczny.

Domyślnie

(...)

@adolfik9501 - to zwykły włącznik, kawałek drutu z przerwą - tam nie ma polaryzacji jest styk, albo nie ma.
    No właśnie gdzieś mi się obiło o me oczy, że były problemy z polaryzacją... choć nie upieram się, że akurat to Nissina dotyczyło, a szukać mi się nie chce

Strona 53 z 62 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów