Szukaj
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Serwis... No tak... Tyle że ja nie mam czasu na serwis3 miesiąc trzymam jedną z D90tek - BF na 50/35, problemy ze stopką i standardowo gumy
Staram sie jak najdłuzej go uzywać nie serwisujac... ALE
Dzieki za odpowiedź, pewnie pod koniec roku zostanę bez niczego bo sie rozjedzie sprzęt po serwisach
Kiedyś w koncu trzeba.
Nikon FiX - Pomysł na...![]()
Jak nie masz czasu na serwis to pozostaje opcja DIY czyli wpasowanie gniazda (podpiętego do układu TEST) do wyzwalania kabelkiem. Inaczej nie zadziała z radiowym wyzwalaczem.
EDIT:
MOD Nissin Di622 Speedlite #1
MOD Nissin Di622 Speedlite #2
EDIT2: Mimo dodania gniazda i tak dałbym do serwisu, choć w odwrotnej kolejności jak lampa na gwarancji![]()
Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 12-10-2010 o 11:12
ja swoją lampę wysłałem do Tych i muszę powiedzieć że z takim serwisem sienie spotkałem. Kontakt wyśmienity, Pan wszystko powiedział co i jak lampę wysłałem do Serwisu odrazu telefon że lampa doszła wszystko jest ok. Pan powiedział że trzeba poczekać 2-4 dni jak się mu lamp nazbiera i faktycznie po 2 dniach telefon ze jest wszystko ok. odesłana lampa była jeszcze w tym samym tyg do mnie REWELACYJNIE załatwione wszystko szybko i sprawnie.
A czy zauważyliście taką przypadłość (nie wiem czy dotyczy to tylko wątkowego Nissina), że niedoświetlenie przy palniku skierowanym na wprost jest tym większe im większa czułość ISO jest ustawiona w aparacie? Czy jest to jakoś wytłumaczalne?
błyska, nie błyska nie o to chodzi, w wątku poruszany był problem niedoświetlania lampy przy palniku skierowanym na wprost co potwierdzam i ja. Ja jednak zauważyłem, że im większa czułość tym większe niedoświetlenie. Czy jest to czymś uzasadnione? Wydawało mi się, że sytuacja powinna być odwrotna.
Jeśli chodzi o błyskanie na wprost to niestety czasami zdarzają się sytuacje, że inaczej się nie daale nawet błysk na wprost odpowiednio skompensowany może być użyteczny.
Skontaktuj się z nami