Close

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 138

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirwil Zobacz posta
    Widzicie drodzy nikoniarze - my tu się rozpisujemy o tym co jest profesjonalizmem a co nie, dyskutujemy o ostrości w rogu kadru, kupujemy coraz lepsze szkła itd itp a ja już parę razy miałem chętnych na fotografowanie ślubu, kórzy oglądając portfolio z fotkami ze szkieł f1.8 potrafili rzucić hasło:

"A tu to coś panu się nie udało ostrości złapać, bo całe tło nie ostre - nie ma pan jakiś ostrzejszych zdjęć?"

I naprawdę próba wytłumaczenia, że tak ma być i że na możliwość robienia tego typu zdjęć wydaje się kupę kasy kończy się niczym. Dla takich ludzi ważne jest, żeby było widać kto jest na zdjęciu i żeby było kolorowo.
    Takie same reakcje wzbudzają zdjęcia tańczących osób z dłuższym czasem i lampą na drugą kurtynę - "ooo jakieś rozmazane takie"
    UFFF przekopałem sie przez watek i to bardzo ciekawy

co do zacytaownej wypowiedzi
    ale to wszystko wina tych wlasnie pseudo - profesjonalistow co psuja rynek. Wszedzie w kazdym mieście jest taki (albo co gorsza kilku) co sie uwaza za super-profi-foto-majstra i najgorsze jest to ze ludzie do nich chodza i to z wielu powodow. Opre to moze na przykladzie jednego takiego z mojej mieściny. Robi tylko cyfrowo - a ze ludzie teraz maja mozgi wyprane i ze slysza ze cyfrowo to napewno profesjonalnie to wala jak w dym (nie zeby nie bylo ze mowie ze to zle cyfrowo tez fajnie i ja tez bym robil ale to nie jest wyznacznik profesjonalizmu) , ceny ma jak za zboże (ludzie tez mysla drogo - no to dobrze robi), a co do jakości jego zdjęć porownujac do tego co ludzie daja np na tym zacnym forum to mozna mieć maksymalne zastrzezenia.

A tacy jak np jeden taki moj znajomy fotograf od ktorego wielu rzeczy sie nauczulem przez tego patalacha musial biznes zwinać bo nie uznawał cyfry (taki starszej daty) i ludzie jak wchodzili do niego do zakładu (sam byłem świadkiem) i pytali czy robi cyfrowo a on ze "nie" to w tył zwrot i do widzenia bo "amatorka" no bosze patrzysz i nie grzmisz. Foty miał takie ze szczena opadała czasami a ceny porownywalne no bo wiadomo koszty - za 500 zl analogiem to raczej slub ciezko zrobc.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Myślę, że w dużym stopniu to również nasza wina. Często fotki, nawet z dobrych rąk wychodzą tylko nagrane na CD - a spróbujcie oprawić je w porządny album. Oprawa zdjęć to BARDZO ważna sprawa. I nie mówię tu o Henzo, które mają wszyscy. Pomyślcie o firmach typu Franco Gallegatti - to jest klasa sama w sobie. Produkt, na który poświęcicie więcej czasu i dołożycie więcej kasy możecie sprzedać z o wiele większym zyskiem. I nie piszcie, że nie mam racji. Pora powiedzieć sobie: "nie stać mnie na obsługiwanie klientów, którzy są minimalistami". Efekt snoba na rynku usług luksusowych jest bodaj jednym z najlepiej działających. Polecam spróbować!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Myślę, że w dużym stopniu to również nasza wina. Często fotki, nawet z dobrych rąk wychodzą tylko nagrane na CD - a spróbujcie oprawić je w porządny album. Oprawa zdjęć to BARDZO ważna sprawa. I nie mówię tu o Henzo, które mają wszyscy. Pomyślcie o firmach typu Franco Gallegatti - to jest klasa sama w sobie. Produkt, na który poświęcicie więcej czasu i dołożycie więcej kasy możecie sprzedać z o wiele większym zyskiem. I nie piszcie, że nie mam racji. Pora powiedzieć sobie: "nie stać mnie na obsługiwanie klientów, którzy są minimalistami". Efekt snoba na rynku usług luksusowych jest bodaj jednym z najlepiej działających. Polecam spróbować!
    no coz prawda. Ja bym osobiscie gdybym mial najmowac fotografa na swoj slub i on mial by mi oddac sowje fotki na CD i to za np 2000 zl (bo sa tacy geniusze) to bym go chyba zmieszal z blotem. Przynjmiej to 30 zdjec w albumie chcial bym dostac i to nie w albumie z Supermarketu ale wlasnie ladnym, profesjonlanie wykonanym i z dbałościa . Oczywiscie gdybym sobie życzyl fotki ttylko na CD to fotgraf moze mi dac bez albumu ale wtedy tez i cena odpowiednio nizsza.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

"nie stać mnie na obsługiwanie klientów, którzy są minimalistami". bodaj jednym z najlepiej działających.!
    nie wiem gdzie Ty mieszkasz, ale u mnie w mieście nie ma zbyt wielu ludzi którzy są skłonni zapłacić 1500 zł za zdjęcia a co dopiero 500 za skórzany album !!! wielu jak usłyszy cenę 1000 zł patrzy na mnie jak na idiotę, więc nie wyskakuję z ceną bo nie uśmiecha mi sie czekać cały rok na tego klijenta maksymalistę. Poza tym w Henzo, zdjęcia wyglądają wystarczająco dobrze (-:

Domyślnie

No wlasnie, to mnie zastanawia - forma oddawania zdjec. W te wakacje bede bede fotografowal kilka slubow i musze powiedziec, ze dlugo sie zastanawialem nad tym, jak przekazac mlodym zdjecia. Z jednej strony odbitki maja swoj klimat, z drugiej jednak, sa gusta i gusciki, a oddanie zdjec na plycie zostawia mlodym mozliwosc odbicia tych, ktore im sie najbardziej podobaja. Co sadzicie na ten temat?
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Masz problem - może czas poszukać klientów w Warszawie? Siedlce w porównaniu z Mińskiem Mazowieckim nie są znowu tak wiele dalej. Możesz konkurować z chałturnikami lokalnymi albo uderzyć na rynek Warszawski - jest bardziej chłonny i przede wszystkim bogatszy. Do września pracowałem w firmie, która bierze minimum 3500PLN za zestaw reportaż+plener i żyje z tego bardzo dobrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    No wlasnie, to mnie zastanawia - forma oddawania zdjec. W te wakacje bede bede fotografowal kilka slubow i musze powiedziec, ze dlugo sie zastanawialem nad tym, jak przekazac mlodym zdjecia. Z jednej strony odbitki maja swoj klimat, z drugiej jednak, sa gusta i gusciki, a oddanie zdjec na plycie zostawia mlodym mozliwosc odbicia tych, ktore im sie najbardziej podobaja. Co sadzicie na ten temat?
    Gwarantuję Ci, że jak dostaną zestaw, bardziej go docenią. Oprócz tego przecież zawsze możesz dodać im płytkę

Domyślnie

fIlek - masz jakąś stronkę ze swoimi zdjęciami ze ślubów? szukam fotografa na ceremonię ślubną

Domyślnie

Ja powoli przestaję się w to bawić - 8 lat wystarczy, ale zajrzyj do mojej ex-firmy: www.fotoreflex.com - może nie będzie tanio, ale na pewno zawodowo. Żadnej cyfry - wszystko Pentax 645N - Negatywy 6x4,5 Jeżdżą po całej Polsce, ja robiłem nawet w Czechach, Berlinie, więc chyba nie jest z tą firmą tak źle

Domyślnie

Ja powoli przestaję się w to bawić - 8 lat wystarczy, ale zajrzyj do mojej ex-firmy: www.fotoreflex.com - może nie będzie tanio, ale na pewno zawodowo. Żadnej cyfry - wszystko Pentax 645N - Negatywy 6x4,5 Jeżdżą po całej Polsce, ja robiłem nawet w Czechach, Berlinie, więc chyba nie jest z tą firmą tak źle
    ma nie być tanio
    ma być dobrze,
    dziękuję za info

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów