Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: 40 dychy

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

ślimak: to dlaczego ja byłem ciągle krytykowany ? właśnie dlatego, że moje fotografie nie były obrabiane. A ja ciągle myślałem, ze coś xle robię z ustawieniami aparatu ...

sproket: oglądnij sobie książki podróżnicze z lat 70-tych, jakie w nich były fotografie. Są tak niewyraźne, że można pomylić dziewczynę z wulkanem .... A potem zobacz sobie najnowsze albumy krajoznawcze z górnej półki. Jakoś się ZMIENIA, technika idzie NAPRZÓD !!!Jak ludzie opatrzą się fotografiami wysokiej jakości, to potem razi ich brak tej jakości ...

Odkąd zacząłem fotografować (czyli zaledwie od 7 miesięcy !!!) to zaczęła mnie bardzo razić zła jakość !!! A wcześniej na to nie zwracałem uwagi ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Zawsze się tak mówi a później żałuje, że nie ma świeżej krwi, która podoła sama ponieść na swych barkach tego co STARZY juz nie mogą, nie chcą, brak im czasu lub chęci... Nie narzekaj bo mam sporo zainteresowań i sporo for odwiedziłem (polsko języcznych) a to jest serio na poziomie. Oby takowe pozostało. Pozdrawiam tych Starych jak i Nowych z otwartymi umysłami.
    Nie wiesz o czym mówię.Zarejestrowany jesteś od 2009 więc nie wiesz jakie to było wcześniej forum.Nie mam nic przeciwko "świerzej krwi" choć szlag mnie trafia kiedy czytam na forum takie tematy jak "jakie gumy"

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    Kużwa chłopaki...to jest forum fotograficzne do cholery. Jak czytam, że obróbka najważniejsza to ja już nie wiem co jest co? I tak wiem mało ale takie dyrdymały...echhh.
    Kiedyś było coś takiego jak aparat,film,ciemnia,dzisiaj ciemnię zastępuje komputer który umiejętnie użyty spełni tą samą rolę.Oczywiście czasami granica między fotografią a grafiką w skutek obróbki zaciera się ale cóż, takie czasy.

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    Jakoś się ZMIENIA, technika idzie NAPRZÓD !!!Jak ludzie opatrzą się fotografiami wysokiej jakości, to potem razi ich brak tej jakości ...
    Do dzisiaj ważniejsze w zdjęciu jest ostrość typu żyleta,kolory oczoj....e i tym podobne elementy.To wszystko jest ok. dopóki jakość nie zmieni się w jakoś
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    dopóki jakość nie zmieni się w jakoś
    !!!
    No ładnie powiedziane.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    -Nie każdy zarejestrowany jest miszczem fotografiki, więc nie wymagajcie żeby każdy się rozpisywał.
    Proponuję zapodać cudzysłów
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Bardzo mylnym jest twierdzenie o tak małej aktywności na forum. Znam statystyki i zapewniam Was że w błedzie są ci którzy myślą że aktywnych jest garstka. Fakt że czytających jest spokojnie z 60% co nie zmienia faktu że są obecni na forum. Często wystarczy spojrzeć również w statystyki chwilowe. Np w tej chwili mamy 318 użytkowników (163 osoby zalogowane i 155 gości). Info na PW które dostaję regularnie często sprowadza się do słów: "czytam Was od lat, teraz postanowiłem się zarejestrować". Część ludzi pisze, część czyta. Nie ma w tym nic dziwnego. Fakt jest taki że przez te lata ponad 40 tys ludzi postanowiło wypełnić formularz rejestracyjny. Dużo czy mało nie mnie to osądzać. Dla mnie ważniejszy jest poziom który staramy się trzymać najwyżej jak potrafimy.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 21-08-2010 o 00:17 Powód: pis. (Ci--->ci)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    Dla mnie ważniejszy jest poziom który staramy się trzymać najwyżej jak potrafimy.
    i za to my owieczki Twoje dziękujemy, Amen
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    Jakoś się ZMIENIA, technika idzie NAPRZÓD !!!Jak ludzie opatrzą się fotografiami wysokiej jakości, to potem razi ich brak tej jakości ...
    Technika naprzód, wiedza do tyłu

Ja mam całkowicie odwrotne spostrzeżenia. Zalew potwornie kiepskiej fotografii powoduje, że masowy odbiorca zaczyna traktować to jako standard i widząc dobre zdjęcie twierdzi że jest złe.
    Nie dalej jak kilka dni temu pokazuję idealnie naświetlone zdjęcie. I co słyszę? Dlaczego to zdjęcie jest tak prześwietlone!
    Na pytanie jak powinno wyglądać poprawnie naświetlone zdjęcie, dostaje plik totalnie niedoświetlonych zdjęć o kilka podziałek.
    Niestety nie jest to odosobniony przypadek.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    i za to my owieczki Twoje dziękujemy, Amen
    Kolego co Ty wdychałeś - "kadzidło" ?
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów