Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: 40 dychy

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Imago Zobacz posta
    Jeśli o tą tajemnicę chodzi, to już nie jest tajemnicą
    Na razie jest tajemnicą Ale już, tuż tuż coś się wykluje
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UBoot Zobacz posta
    I wtedy Kasia mówi mi "jakiś TY mądry!", po czym rzuca mi się w ramiona i o nic już nie pyta ...
    UBoot ty chyba jesteś lepszy nawet od agenta Tomka, masz jakieś portfolio?
    Pochwal się

co do opinii na temat forum to jestem pewien, że jest to najlepsze forum na, którym amatorzy zaczynający dopiero swoja przygodę z fotografią mogą liczyć na celne wskazówki i cięte riposty, wiem bo doświadczyłem kilku ostrych opinii.

Fakt faktem, że czasami zdarzają się wątki i wypowiedzi, które są zupełnie nie na miejscu, ale mimo to uważam, że jest to super miejsce w sieci, będące ogromna bazą wiedzy doświadczonych kolegów.
    Dzięki Bogu oni raczej nie pozostają bierni na forum i zawsze mozna liczyć na ich opinię, tak trzymać
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 19-08-2010 o 17:55
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kordian d70 Zobacz posta
    co do opinii na temat forum to jestem pewien, że jest to najlepsze forum na, którym amatorzy zaczynający dopiero swoja przygodę z fotografią mogą liczyć na celne wskazówki i cięte riposty, wiem bo doświadczyłem kilku ostrych opinii.

Fakt faktem, że czasami zdarzają się wątki i wypowiedzi, które są zupełnie nie na miejscu, ale mimo to uważam, że jest to super miejsce w sieci, będące ogromna bazą wiedzy doświadczonych kolegów.
    Dzięki Bogu oni raczej nie pozostają bierni na forum i zawsze można liczyć na ich opinię, tak trzymać
    Odnośnie wysokiego poziomu forum zgadzam się w 100%.

Co do ciętych ripost-
    pierwszy raz zalogowałem się tutaj nieco ponad rok temu. Najlepsze jest to, że byłem wówczas pewien, że "takie piękne zdjęcia" wychodzą prosto z matrycy Szybko zostałem sprowadzony do parteru, i dzięki kilku wiadomościom na pv od starszych stażem użytkowników zaprzyjaźniłem się z obróbką.
    D90, 18-105 VR + dodatki

http://stachers.flog.pl/pf/

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

stachers - dokładnie do tego samego doszedłem. Choć prawda jest taka, że dobry obiektyw i ewentualnie niektóre filtry trzeba mieć.

Ale najważniejsza w tym wszystkim jest obróbka i nad tym teraz pracuję ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Na razie jest tajemnicą Ale już, tuż tuż coś się wykluje
    No to teraz czuję się zaintrygowana
    Pojawiam się i znikam...

Domyślnie

stachers - dokładnie do tego samego doszedłem. Choć prawda jest taka, że dobry obiektyw i ewentualnie niektóre filtry trzeba mieć.

Tak. Obróbka najważniejsza.
    Jeśli tego właśnie nauczyłeś się tu na forum to znak, żebyś przestał tu zaglądać, bo to nie służy Twojemu rozwojowi... jakkolwiek zresztą szeroko rozumianemu.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

A ja głupi myślałem, że najważniejsza w tym jest własna frajda.
    Od dziś zaczynam zarywać noce dla obróbki. Jak dojdę do etapu, że nie będę mógł patrzeć na aparat, a "spust" będę naciskać z bólem (bo później obróbka, obróbka, obróbka), znaczyć będzie pewnie, że zbliżam się do szczytu :P
    (Nie mylić szczytów )

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

na szczęście jest tysiące tutoriali w internecie, filmiki pokazujące co i jak kliknąć, żeby obróbka była poprawna. Obecnie wyławiam z sieci ogromną ilość takich informacji i je segreguję, aby potem sukcesywnie je oglądać i ćwiczyć.
    Ponieważ wiele informacji w nich się powtarza, więc tak naprawdę nie jest tego aż tak dużo. Zasadniczo trzeba zapanować na światłością, balansem bieli, nasyceniem, kontrastem, rozmyciem, wyostrzeniem i tyle ...
    Najgorsze w tym jest to, że te parametry nawzajem na siebie wpływają.

Domyślnie

Kużwa chłopaki...to jest forum fotograficzne do cholery. Jak czytam, że obróbka najważniejsza to ja już nie wiem co jest co? I tak wiem mało ale takie dyrdymały...echhh.

Domyślnie

Nie przejmuj sie sa chyba juz dwa watki w ktorych udowadnia sie ze D200 to najgorsze co bylo z wszystkich puch i jak dobrze pamietam ktos napisal ze absolutnie nie nadaje sie to do sportu czy slubow, kiedys fotografowalo sie na negatywach i wychodzilo, przez 100 lat wychodzilo a wiadomo kazdemu ze miedzy analogiem a matryca z D200 praktycznie roznicy nie ma, jakos ta sama czy nawet lepsza z cyfry.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów