Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: kupno lampy d40

Domyślnie

rozpoczyna się dyskusja, a autorka wątku chyba nam uciekła
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Jeeeeejku nie wiedziałam, że aż tyle osób mi na to odpowie ;D a więc mam ok.300zł :/ wiem, że to niedużo ale jak już mówiłam na razie nie mam więcej. Tyle propozycji i znowu nie wiem jaką wybrać ;p ktos mi polecił jakąś Tumax DSL 883AFZ (?) a ogólnie potrzebuję jej do zdjęć na imprezach gdzie właśnie za wiele tego światła nie ma a wbudowana lampa nie wystarcza.

Domyślnie

a nie masz możliwości dołożyć te 85zł do nissina? byłaby to najlepsza opcja przy takim funduszu..
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Borkowski Zobacz posta
    a nie masz możliwości dołożyć te 85zł do nissina? byłaby to najlepsza opcja przy takim funduszu..
    właśnie 86 zł i masz nówkę np tutaj

http://www.fotobasia.pl/product/niss...nek-cyfrowych/
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

za poprzednikami - znajdź te 86pln na nissina.

nie będziesz żałowała....
    grim&evil
    treli-freli, mam mnóstwo megapikseli

Domyślnie

Dołóż 86 zł na początek... Nie zapomnij że sama lampa nie działa. Dolicz do tego 4 akumulatorki + ładowarka; chyba że będziesz jechać na bateriach.

Domyślnie

hm, 386zł lampa + 25zł przesyłka + ładowarka i akumulatorki ... to już nie są 300zł a dolozyc musialabym duzo wiecej niz tylko 86

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mukaida Zobacz posta
    hm, 386zł lampa + 25zł przesyłka + ładowarka i akumulatorki ... to już nie są 300zł a dolozyc musialabym duzo wiecej niz tylko 86
    ale warto dołożyć. Na początek możesz poczekać z akumkulaorkami. Przesyłka musi być? Nie masz gdzieś u siebie dobrej ceny?

Domyślnie

Stałem przed podobnym dylematem. Uwierz, warto. Warto nawet poczekać i za miesiąc dokupić akumulatorki i ładowarkę, ale warto. Na pewno będziesz zadowolona i nie będziesz żałować.
    N

Domyślnie

Korzystając z tego wątku chciałem podpytać kolegów posiadających doświadczenie z lampkami, co będzie lepszym wyborem. Oczywiście w pierwszej ocenie nie patrząc na cenę tylko możliwości a dopiero później zestawić jakość-możliwości z ceną co pozwoli na dokonanie wyboru.
    Pod uwagę biorę 3 lampki, chciałbym mieć wszystko z czego potrafi skorzystać mój aparat czyli D5000 i ewentualnie jakiś mały zapas możliwości gdybym np. za jakiś czas chciał zmienić korpus na coś ciekawszego ale z niskiej półki cenowej.
    Do ewentualnego zakupu rozważam:
    SB600
    Metz 48 af-1
    Nissin di622

do zakupu zostało jeszcze troszkę czasu ale staram się zawsze dokładnie rozenać potrzeby oraz możliwości planowanego do zakupu sprzętu

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów