Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: kupno lampy d40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    (...)
    wole nowego nissina (którego nota bene mam, używam i nie ma problemów z powtarzalnością błysku) niż używane i niewiadomo-jak-długo-jeszcze-żyjące sb-600
    Wiesz, kiedyś też był dylemat: nowy Polonez czy używane auto z zagranicy...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przem426 Zobacz posta
    no to kolego poradziłeś.

lampy za ~400 są be. kupujcie lampy za ~900 a najlepiej za ~1400 pln.

wole nowego nissina (którego nota bene mam, używam i nie ma problemów z powtarzalnością błysku) niż używane i niewiadomo-jak-długo-jeszcze-żyjące sb-600
    Tak poradziłem jak wskazują moje doświadczenia. Przed zakupem Nissina czytałem na forach o problemach dotyczących tego, że raz błyśnie dobrze a następny raz, dwa czy trzy mocno nie doświetli i pomyślałem, że przesadzają. Myślę tak - nowa to nowa a za taką kasę super zkup. A jak podłączyłęm i okazało się że mój egzemplarz takrze raz na trzy razy dobrze błyśnie to byłem zły na siebie - wiele osób opisywało ten problem i mogłem tego uniknąć, więc jak Tobie trafiła się działająca 100% sprawnie to gratuluję, ale tym samym nie oznacza to, że twoje zdanie jest jedyne i słuszne.

Domyślnie

[QUOTE/]=wole nowego nissina (którego nota bene mam, używam i nie ma problemów z powtarzalnością błysku) niż używane i niewiadomo-jak-długo-jeszcze-żyjące sb-600[/QUOTE]

Oczywiście jak kupię to tylko nową lampę. Jednak chciałbym zakupić sprzęt w miarę rozwojowy.
    Napisz proszę nawet na PW jak ta lampa się sprawuje z jaką puszką ją używasz i czego Ci brakuje w tej lampie
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    [QUOTE/]=wole nowego nissina (którego nota bene mam, używam i nie ma problemów z powtarzalnością błysku) niż używane i niewiadomo-jak-długo-jeszcze-żyjące sb-600
    Oczywiście jak kupię to tylko nową lampę. Jednak chciałbym zakupić sprzęt w miarę rozwojowy.[/QUOTE]

Wobec tego, nie bierz tego Nissina pod uwagę.

Cytat Zamieszczone przez rdcom
    Napisz proszę nawet na PW jak ta lampa się sprawuje z jaką puszką ją używasz i czego Ci brakuje w tej lampie
    Nie jest ważne czego mu brakuje/nie brakuje, lecz to czego będzie brakować Tobie. Z resztą kolejny raz piszę, jak coś rozwojowego i pod obecne jak i przyszłe body to najlepiej M48AF1 (optimum cena/możliwości/jakość).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

pojawiły się nowe produkty Metza:

Metz Mecablitz 50 AF-1 - http://www.swiatobrazu.pl/metz-mecab...ipa-21318.html

Metz Mecablitz 58-AF2 - http://www.swiatobrazu.pl/metz-mecab...emu-21319.html
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów