Close

Strona 136 z 371 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 3702

Domyślnie

Trosze odbiegne od tematu ale nie dużo. Dziś wprowadzono zmiany w mobileme. Nowa poczta nowy wygląd. Ogólnie kto sie jeszcze nie zdecydował to może sie skusi. Ja kupiłem na ebay pare dni temu wersje 20 gb za 120 zł/rok (cena sklepowa okolo 400-500) bo okazało sie, że dostałem wersje Family Pack Myśle, że cena bardzo dobra za możliwość poczty, galerii, kontaktów, przestrzeni dyskowej i przede wszystkim możliwości zblokowania iPhone'a i kasacji danych w przypadku kradzieży.

Domyślnie

fiu fiu...12 rdzeni. ciekawe jak na czyms takim sie pracuje?
    hmm...12 rdzeni, 12GB RAMu i szybki dysk. praca w PSie marzenie

Domyślnie

Za taką cenę jest to zakup całkowicie nieopłacalny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araiel Zobacz posta
    Za taką cenę jest to zakup całkowicie nieopłacalny.
    a to dlaczego? wujasnisz?

Domyślnie

Dla firmy która zajmuje sie masowo obrabianiem filmów dzwięku 3d itd itp gdzie liczy sie każda sekunda czasu jest to zakup jak najbardziej opłacalny Nieopłacalny może być dla zwykłego usera który bedzie siedział na forum na tej maszynie

Domyślnie

Bo za połowę mniejsze pieniądze można samu sobie złożyć całkiem porównywalny sprzęt. Wiem, że i7 to te 8-12 logicznych rdzeni, i nie będzie to to samo co tutaj te 24 logiczne, ale dwa Xeony 5650 nie są w 3d nawet dwukrotnie bardziej wydajne od i7 920/930. Do tego te drugie (920/930) się bardzo dobrze podkręcają, więc po co przepłacać? No i w tym podanym Macu płaci się dodatkowo za samą nazwę Apple :P

MrQba, firma która zajmuje się renderingiem 3d czy obrabianiem filmów, to sobie zrobi renderfarmę. Za tą cenę co ten mac może mieć sporą ilość całkiem sensownych zestawów, które będą dużo szybsze od tego podanego kompa od Apple.
    Ostatnio edytowane przez Araiel ; 12-08-2010 o 10:26

Domyślnie

Wiesz ja myślę, że dużo amerykanów nie bawi się w składanie komputerów tylko idzie do i'sklepu i kupuje maca pro do pracy. Po za tym najważniejsze na składaku nie będziesz miał legalnie OS X. A biorąc pod uwagę, że ktoś pracuje na programach stworzonych na OS X to nie ma wyjścia i kupi maca pro

Z resztą polecam youtube można zobaczyć ile ludzi kupuje ten komp
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 12-08-2010 o 15:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Araiel Zobacz posta
    Bo za połowę mniejsze pieniądze można samu sobie złożyć całkiem porównywalny sprzęt. Wiem, że i7 to te 8-12 logicznych rdzeni, i nie będzie to to samo co tutaj te 24 logiczne, ale dwa Xeony 5650 nie są w 3d nawet dwukrotnie bardziej wydajne od i7 920/930. Do tego te drugie (920/930) się bardzo dobrze podkręcają, więc po co przepłacać? No i w tym podanym Macu płaci się dodatkowo za samą nazwę Apple :P

MrQba, firma która zajmuje się renderingiem 3d czy obrabianiem filmów, to sobie zrobi renderfarmę. Za tą cenę co ten mac może mieć sporą ilość całkiem sensownych zestawów, które będą dużo szybsze od tego podanego kompa od Apple.
    a pracowales kiedys na Mac'u?

Domyślnie

Ja nie mówię, że ludzie tego nie kupują. Oczywiście, że kupują. Ale obecnie Mac to już nie jest taki legendarny sprzęt jak kiedyś. Teraz to już raczej bardziej dla szpanu ludzie go wybierają. Jak napisałem, za połowę niższą cenę można mieć taki sam sprzęt, a za tą samą kwotę kompa można już mieć o wiele lepszego. Ja jakbym miał kupować znowu jakąś stację roboczą, to na pewno na maca bym nawet nie spojrzał, hehe. Zresztą przy ostatnich moich zakupach też sobie nawet tą marką głowy nie zawracałem. Ale wiadomo każdy lubi co innego i kieruje się czym innym przy wyborze sprzętu.

Ps. Zresztą ja nie wiem jaki magiczny program jest na tym OS X, który by mi nie działał na tym co mam obecnie i by mi był tak kosmicznie potrzebny do pracy :P
    Ostatnio edytowane przez Araiel ; 12-08-2010 o 17:55

Strona 136 z 371 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów