Close

Strona 135 z 371 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 341 do 1 350 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Wygląd ładny, ale niepraktyczny.
    - SD z tyłu
    - włącznik z tyłu (WTF?!)
    - wszystkie USB z tyłu i obok siebie? 2 większe pendrive'y i wszystko zajęte :/
    No i te 320 GB dysku to kiepski żart... :/
    - Mini włączyłem rok temu i tak sobie chodzi... ten komputer sie usypia a nie włącza i wyłącza
    - Karty SD jest tak prosto wkładać, że nie widze problemu robienia tego bez patrzenia.
    - Mając klawiature z usb lub hub usb z tych tylnych sie nie korzysta (grube usb to problem nawet w PC)
    - Mozna kupić mini server z 2x500 GB

Domyślnie

MrQba czy jest mozliwosc dolozenia pamieci? 2GB to troche malo 4GB to jak na moje potrzeby standard, ale chcial bym rozbudowac do 8GB moj MBP chyba sie konczy. od prawie 3 lat wylaczalem kompa raz w miesiacu, a tak to non stop wlaczony i musze specjalnym softem uruchamiac wentylatory. teraz mam temperature procka 61st przy 4070rpm wentylatorow...
    teraz nie wiem czy brac nowego MBP czy jednak Mini z ekranem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    MrQba czy jest mozliwosc dolozenia pamieci? 2GB to troche malo 4GB to jak na moje potrzeby standard, ale chcial bym rozbudowac do 8GB moj MBP chyba sie konczy. od prawie 3 lat wylaczalem kompa raz w miesiacu, a tak to non stop wlaczony i musze specjalnym softem uruchamiac wentylatory. teraz mam temperature procka 61st przy 4070rpm wentylatorow...
    teraz nie wiem czy brac nowego MBP czy jednak Mini z ekranem...
    Ja bym rozebrał Twojego lapka, przedmuchał z kurzu i cieszył się powrotem do normalnej pracy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    MrQba czy jest mozliwosc dolozenia pamieci? 2GB to troche malo 4GB to jak na moje potrzeby standard, ale chcial bym rozbudowac do 8GB
    Pobieżne zerknięcie na specyfikację na stronie Jejpla (kto by pomyślał że znajdą się tam takie rzeczy, nie? ) pokazuje, że maks to 8 GB (czyli dwa razy więcej niż w starym modelu). Cena za taką rozbudowę, to "jedyne" 500 dolców w sklepie firmowym. Z racji użytych pamięci lapkowych, kupując samemu ta przyjemność wyjdzie jakieś 1300-1600 zł.
    To byłby fajny komputer do domowej obróbki foto, gdyby nie odwieczna bolączka wszystkich Miniaków - mało wydajny system dyskowy. Bo pchanie się w koszta z SSD rozsądnej pojemności jest raczej mało uzasadnione. Ech, gdyby tak w końcu do Maków zawitało eSATA...

I kurna dalej zachodzę w głowę - jak skubańcy to tam wszystko upchali w takiej małej kostce!

Domyślnie

Jest mozliwosc. Nowy mini moze 8 GB. Ja mam early 2009 i tez po wgraniu EFI 1.2 mozna wsadzic 8 gb. Na allegro są kości 4gb do appla w promocji za 499. Wiec za tysia ma sie sporo ramu(właśnie jestem na etapie decyzyjnym 4 czy 8 ). Druga rzecz to podmianka dysku na 7200. Piszą, że 5400 to bardzo wąskie gardło w mini. Na youtube sa filmiki z ssd i to jest dopiero demon
    Ostatnio edytowane przez MrQba ; 16-06-2010 o 09:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Jest mozliwosc. Nowy mini moze 8 GB. Ja mam early 2009 i tez po wgraniu EFI 1.2 mozna wsadzic 8 gb.
    Też mam ten model, obecnie fabryczne 1GB i przyznam, że przymula z PSE. Montowałeś sam ramy? Bo nie wiem, jak się do tej puszeczki dobrać Jakie kości polecacie?

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Druga rzecz to podmianka dysku na 7200. Piszą, że 5400 to bardzo wąskie gardło w mini. Na youtube sa filmiki z ssd i to jest dopiero demon
    Też o tym myślę. Słyszałem, że sporo daje taki upgrade.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Też mam ten model, obecnie fabryczne 1GB i przyznam, że przymula z PSE. Montowałeś sam ramy? Bo nie wiem, jak się do tej puszeczki dobrać Jakie kości polecacie?
    Montaz ramu to kwestia otwarcia obudowy, potem 4 srubki i RAM jest twoj. Ja wkladalem kosci KINGSTONA.

Też o tym myślę. Słyszałem, że sporo daje taki upgrade.
    Po upgradzie do 500GB 7200 Seagate Mini smiga az milo.

DO calosci zrobilem sobie malego moda z Belkinowego KVM-a i mam czytnik i usb z przodu.

wersja pierwsza:

wersja druga bedzie miala aluminiowy front.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Generalnie laptopowe 2.5" jest wąskim gardłem, 7200 będzie szybsze od 5400 o może jakieś 10-15%, ale zwykły 3.5"@5400 i tak będzie jeszcze szybszy, nie wspominając o Barracudach czy Blackach. Widziałem patent z jakimś starszym Miniaczem, gdzie wyciągnięto taśmę SATA na zewnątrz i podpięto pełnowymiarowy dysk. No ale Apple nie może zrobić za dobrego Mini, bo samo by sobie dokopało w segment iMaków.
    Co do ilości pamięci - poprzednie rewizje miały "zwykłe" kości SDRAM DDR3, nowe są na laptokowych SODIMMach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Montowałeś sam ramy? Bo nie wiem, jak się do tej puszeczki dobrać Jakie kości polecacie?
    Na youtube jest doskonały filmik co i jak. Trzeba tylko szpachelke i srubokret philips. Ja bede sam to robił. Choć mini na gwarancji nie chce mi sie odsyłać sprzetu na 3 dni zeby wyminili mi ram.
    http://www.youtube.com/watch?v=5KaHNLR6Aac

Domyślnie

widze, ze nie jest to jakos szczegolnie trudna operacja, chwilka i pamiec wymieniona
    ja jutro bede rozkrecal pierwszy raz (nie licze dolozenia pamieci) mojego MBP zeby przedmuchac wentylatory...jak to nic nie pomoze to trzeba bedzie pomyslec o szybkim kupnie czegos nowego, bo bez kompa zyc nie moge, a zona mi swojego nie odda

Strona 135 z 371 PierwszyPierwszy ... 3585125133134135136137145185235 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów