Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Cardiff Castle

Domyślnie Cardiff Castle

1. Cardiff Castle & Millennium Stadium

2. Old Castle Walls

3. Marvellous Mosaic

4. Marvellous Mosaic

5. Castle Chambers

6. Castle Chambers

Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Umiar we wszystkim jest wskazany,ale w przypadku wielkości zdjęcia się nie sprawdza.
    Fajny secik,nawiasem mówiąc...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Umiar we wszystkim jest wskazany,ale w przypadku wielkości zdjęcia się nie sprawdza.
    Fajny secik,nawiasem mówiąc...
    Dzięki Z rozmiarami cały czas mam problem. Wcześniej wstawiałem 800/900 po dłuższym boku, ale po kilku wizytach u znajomych odkryłem, że na ich laptopach poobcinane są brzegi. No i weź bądź tu mądry i zadowól wszystkich
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

4 mi sie bardzo podoba
    Calosc na plus jak najbardziej.
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

wnetrze kolorystyka powala

Domyślnie

Kolorystyka przegięta,ale fajna.Natomiast geometrycznie to to sie kupy nie trzyma.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Kolorystyka przegięta,ale fajna.Natomiast geometrycznie to to sie kupy nie trzyma.
    Kolorystyka oddaje dokładnie to co można zobaczyć w zamku. Drewniane sklepienia malowane są na złoto a pigment innych kolorów aż kuje w oczy. W salach zamkowych oświetlenie stanowią kandelabry, które oświetlają na żółto sufit a posadzka i ściany zalane są zimnym porannym światłem (kilka k 'K różnicy). Geometria to już wizja architektów wywodzących się z Loży Masońskiej zainspirowanych wschodem - architekturą, rzemiosłem i kulturą.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Codziło mi raczej o to że horyzont na dwójce leci w lewo i ściany sie walą-mogłeś choć trochę skorygować to i owo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    ...mogłeś choć trochę skorygować to i owo.
    Mogłem, ale nie chciałem. Piszesz z doświadczenia, czy teoretyzujesz? Korektom perspektywy i prostowaniu poddaje się małe krzywizny. Kiedy kładziemy się z aparatem na podłodze, żeby skomponować konkretny kadr musimy pogodzić się z tym, że żadne prostowanie nie wchodzi w rachubę. Czasem nie da się pokazać podłogi i sklepienia inaczej niż w wycinkach, lub stosując inną perspektywę.

Zdaję sobie sprawę, że tym zdjęciom wiele brakuje i sam potrafię wskazać wiele niedoróbek, ale rzeczy o których piszesz to cechy obrazu a nie wady. Mógłbyś napisać, że jakiś zabieg nie jest ciekawy / nie pasuje / lub zastosowano go źle a nie, że jest krzywo. Wiem, że jest, bo sam tak zrobiłem.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

4-ka. Jak fraktale niemal. Na pozostalych denerwuje mnie dystorsja mimo wszystko. Wypadaja dzieki temu zbyt reportazowo. Kolorki git mz.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów