Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Cardiff Castle

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Tak teoretyzuję,a co?
    Stawiasz pytanie jak byś sam miał nieprzebrane pokłady wiedzy w tym temacie...na tych zdjęciach jednak tego nie widać.
    Bez przesady...zawsze można podciągnąć,skorygować,czy choćby skleić jeżeli chce się przedstawić miejsce w atrakcyjny sposób.Mnie te zdjęcia wpadły w oko za sprawą koloru i samego miejsca ,jednak dystorsja trochę męczy.No a krzywy horyzont na dwójce to naprawdę mogłeś podprostować(ja bym sobie osobićie kadr wogóle darował bo słaby jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta
    Tak teoretyzuję,a co?
    Stawiasz pytanie jak byś sam miał nieprzebrane pokłady wiedzy w tym temacie...na tych zdjęciach jednak tego nie widać.
    Wyraźnie napisałem w poprzednim poście, że zdjęciom sporo brakuje i wyjaśniłem w czym rzecz.

Bez przesady...zawsze można podciągnąć,skorygować...
    Nie zawsze. Trzeba o tym pomyśleć zanim zrobi się zdjęcie a nie ratować wszystko na siłę. Powyższe zdjęcia można co najwyżej wykonać jeszcze raz. Wyprostować się nie da i nie ma po co.

dystorsja trochę męczy
    Dystorsja to wada układu optycznego a zniekształcenia wynikające z zastosowania określonej perspektywy, lub przesunięcia "znikającego punktu" to cecha!

Dziękuję wszystkim za komentarze!
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Mnie przeszkadza nadmierne wyostrzanie.Co do prostowania - horyzont powinien być poziomy,chyba że celowo nie jest,ale wtedy wyraźnie.Prostowanie ścian - bez przesady,tylko czasem i tylko trochę - perspektywa to perspektywa,zjawisko naturalne.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

haha, ja tez mialam zdjecia na tym zamku, ale jak do cholerki udalo ci sie zrobic zdjecie w srodku to nie wiem... bardzo tam pilnuja zeby zdjec nie robic..
    podoba mi sie zdjecie sklepienia w srodku, ale reszta kadrow jest za waska jak dla mnie
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez judith_manson Zobacz posta
    haha, ja tez mialam zdjecia na tym zamku, ale jak do cholerki udalo ci sie zrobic zdjecie w srodku to nie wiem... bardzo tam pilnuja zeby zdjec nie robic...
    Pilnują, żeby nie błyskać, bo część wykończeń to farby położone na drewno i flash by je po prostu wypalał. To spora różnica i często wystarczy po prostu umiejętne porozmawianie z kustoszem, lub obsługą.
    Pozdrawiam
    Janusz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów