Szukaj
Umiar we wszystkim jest wskazany,ale w przypadku wielkości zdjęcia się nie sprawdza.
Fajny secik,nawiasem mówiąc...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
4 mi sie bardzo podoba
Calosc na plus jak najbardziej.
wnetrze kolorystyka powala![]()
Kolorystyka przegięta,ale fajna.Natomiast geometrycznie to to sie kupy nie trzyma.
Kolorystyka oddaje dokładnie to co można zobaczyć w zamku. Drewniane sklepienia malowane są na złoto a pigment innych kolorów aż kuje w oczy. W salach zamkowych oświetlenie stanowią kandelabry, które oświetlają na żółto sufit a posadzka i ściany zalane są zimnym porannym światłem (kilka k 'K różnicy). Geometria to już wizja architektów wywodzących się z Loży Masońskiej zainspirowanych wschodem - architekturą, rzemiosłem i kulturą.
Pozdrawiam
Janusz
Codziło mi raczej o to że horyzont na dwójce leci w lewo i ściany sie walą-mogłeś choć trochę skorygować to i owo.
Mogłem, ale nie chciałem. Piszesz z doświadczenia, czy teoretyzujesz? Korektom perspektywy i prostowaniu poddaje się małe krzywizny. Kiedy kładziemy się z aparatem na podłodze, żeby skomponować konkretny kadr musimy pogodzić się z tym, że żadne prostowanie nie wchodzi w rachubę. Czasem nie da się pokazać podłogi i sklepienia inaczej niż w wycinkach, lub stosując inną perspektywę.
Zdaję sobie sprawę, że tym zdjęciom wiele brakuje i sam potrafię wskazać wiele niedoróbek, ale rzeczy o których piszesz to cechy obrazu a nie wady. Mógłbyś napisać, że jakiś zabieg nie jest ciekawy / nie pasuje / lub zastosowano go źle a nie, że jest krzywo. Wiem, że jest, bo sam tak zrobiłem.
Pozdrawiam
Janusz
4-ka. Jak fraktale niemal. Na pozostalych denerwuje mnie dystorsja mimo wszystko. Wypadaja dzieki temu zbyt reportazowo. Kolorki git mz.
Skontaktuj się z nami