Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Szczyt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Mi brakuje nieco kontrastu.
    Przerabiałem. Z rawa można wycisnąć piękne, mięciutkie światełko na dole ale w konsekwencji wybrałem wersję przymgloną tak jak widziałem na żywo.

Domyślnie

Troszke moze by sie zdalo kontrastu, ale kadr piekny
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

obie wersje maja coś w sobie i się podobają można wybierać zależnie od nastroju

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    Przerabiałem. Z rawa można wycisnąć piękne, mięciutkie światełko na dole ale w konsekwencji wybrałem wersję przymgloną tak jak widziałem na żywo.
    mógłbyś to zrobić selektywnie na pierwszym stoku i wydobyć również na nim te rozświetlenia po prawej
    http://img43.imageshack.us/img43/6923/anigifhyr.gif

pozdrawiam

Domyślnie

Kadr dobry, o niuansach nie gadam oglądając na kiepskim lapku, ale wydaje się, że propozycje obróbkowe są godne uwagi.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    mógłbyś to zrobić selektywnie na pierwszym stoku i wydobyć również na nim te rozświetlenia po prawej
    http://img43.imageshack.us/img43/6923/anigifhyr.gif

pozdrawiam
    Miałem tez podobną wersję. Nie potrafiłem jednak zrobić naturalnego przejścia między stokami i dalsze plany wyszły mi jak fototapeta. Twoja wersja jest dobrym kierunkiem, tylko nie wiem jak to ugryźć...

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Mi brakuje nieco kontrastu.
    Oglądam teraz na laptopie i Twoja wersja wygląda jak oryginał na moim domowym kompie, no może mniej podostrzone i nie mam ściągniętej niebieskiej poświaty z tych ostatnich skałek. Co monitor, to inny odbiór...
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 08-08-2010 o 23:49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing Zobacz posta
    Miałem tez podobną wersję. Nie potrafiłem jednak zrobić naturalnego przejścia między stokami i dalsze plany wyszły mi jak fototapeta. Twoja wersja jest dobrym kierunkiem, tylko nie wiem jak to ugryźć...
    ja robiłem to na maskach w NX-ie otworzyłem maskę na pierwszym stoku i na masce otworzyłem narzędzie Contrast / Brightness i suwaczkami zwiększyłem najpierw kontrast o około 20% a następnie jasność o około 10% ponieważ w NX-ie można zmieniać obszar maski jest to forma okręgu zrobiłem trzy duble i rozmieściłem je na pierwszym stoku, największy po prawej, dawa mniejsze na srodku i po lewej - wyglądało to tak jakbyś na mapie zakreślił ołówkiem okręgi w których dokonałem zmian, mało tego te okręgi za każdym razem można edytować zwiększając lub zmniejszając siłę maski (na tej masce mozna otwierać przerózne narzędzia edycji i rózne filtry jakie sa dostępne ), miesiąc temu pokazywałem ich działanie Zazie był zachwycony

Domyślnie

wygląda ok...można by faktycznie coś jeszcze pokombinować z kontrastem, ale jest OK
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 08-08-2010 o 23:49 Powód: pis.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów