Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Grip MB-D10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    nie kumam w czym problem (...) mam aku w puszce i gripie. jeśli już miało by się coś przytrafić, że zabraknie mi prądu, mam 8xAA przygotowane do użycia
    Dokładnie. Tym bardziej że różnica między zestawem 2x en-el3e, a en-el3e + 8AA to co ciekawe tylko 120 gramów, a czasem i bonus w postaci 8kl./s bywa przydatny...

A że tak się podłącze z pytaniem: Ile jesteście w stanie zrobić klatek na 8 w pełni naładowanych AA Ni-MH?
    FX | D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quietstorm Zobacz posta
    A że tak się podłącze z pytaniem: Ile jesteście w stanie zrobić klatek na 8 w pełni naładowanych AA Ni-MH?
    podobno na eneloopach w normalnych warunkach (bez mrozow i ciagle gapienia sie w LCD) da sie dojsc do 4 tys

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    podobno na eneloopach w normalnych warunkach (bez mrozow i ciagle gapienia sie w LCD) da sie dojsc do 4 tys
    podobno - ja tak nie umiem
    Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Ja polecam 8*Sanyo Eneloop i orginalana bat w body i zapomnisz co to brak pradu. Wroce z airshow to moge powiedziec ile tys da sie na takim komplecie zrobic.
    Nikon DSLR + N SLR Zenit TTL.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alpaczino Zobacz posta
    podobno - ja tak nie umiem
    forumowy qooba potrafi
    mysle, ze bez wiekszego zachodu da sie wyjsc poza 2 tys. A to juz naprawde dobry wynik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszm Zobacz posta
    Ja polecam 8*Sanyo Eneloop i orginalana bat w body i zapomnisz co to brak pradu. Wroce z airshow to moge powiedziec ile tys da sie na takim komplecie zrobic.
    2300 zdjec na bat z body + grip i jeszcze duzooo mozna by wiecej zrobic.
    Amatorzy martwią się o sprzęt, profesjonaliści o pieniądze, a mistrzowie o światło.

Domyślnie

czy ktoś wie dlaczego w tych gripach do d300 d700 jest tylko jedna bateria. bo dla mnie to jest jakiś skandal normalnie.

byłem przekonany że normalnie wsadzę 2 x aku do gripa i jazda jak w d80 np.
    N I K O N i zabawki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seba Zobacz posta
    czy ktoś wie dlaczego w tych gripach do d300 d700 jest tylko jedna bateria. bo dla mnie to jest jakiś skandal normalnie.

Bo druga jest w body, więc stan będzie dokładnie taki sam jak w D80. W gripie jest jedna, żeby w razie czego można było upchać osiem paluszków, lub en-el 4a.
    Pozdrawiam
    Janusz

Domyślnie

Dokładnie tak jak powiedział Fushiro. A en-el4a wystarczy spokojnie na 4-5 razy tyle co en-el3e
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seba Zobacz posta

Jak ktos mial D200 i kupil gripa to rozumie, wszystko ok, do momentu gdzie sie go zechce zdjac i ups nie ma klapki od batt (trzeba zdjac by gripa podlaczyc) i nic sie nie da zrobic, bo grip od roku na aparacie i klapka gdzies tam jest, np w domu, a grip przestal dzialac na wakacjach w Turcji i nie da sie nic zrobic, no ostatecznie polak potrafi tasma troche papieru i jakos dzialalo.

W MB-D10 jest nawet miejsce na gumowa zaslepke od body, wiec przy zdjeciu gripa wszystko jest ok.

Zdecydowanie lepsze rozwiazanie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów