Close

Strona 18 z 28 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogur Zobacz posta
    Czy przy resize tym programikiem można mieć wpływ na siłę wyostrzania?
    Nie mogę znaleźć takiej opcji.
    Na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji. Jedyna rada, nie ostrzyć zdjęć przed zmniejszeniem.

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji. Jedyna rada, nie ostrzyć zdjęć przed zmniejszeniem.
    Jak by się dało w przyszłych wersjach aby można było np. wyłączyć wyostrzanie albo mieć wpływ na jego moc. Byłoby super.

No ale teraz i tak program jest bardzo pomocny.

Domyślnie

Jest w dechę, długo się do niego przymierzałem. A jak się przymierzyłem, to nie rozstaję się z nim.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Thumbs up

Od kilku miesięcy testuję ten program- b. pozytywne wrażenia
    Jedyny problem- jaki mi się przydarza- to trudności przy zmianie "znaku wodnego". Plik który jako watermark jest ustawiony w folderze, zmieniam na inny (mniejszy, większy, inny). I...nic się nie zmienia Przenoszę plik programu do innego folderu,(nawet bez pliku watermark), zaznaczam "watermark" i wkopiowuje się na zdjęciu ten poprzedni znak. Wrzucam dng inne, nowe i znowu ten stary znaczek. Pewnie coś źle robię, czegoś nie resetuję, ale jestem zadowolony. Kopiuję pierwotnie ściągnięty, maleńki pliczek programu do nowego folderu- i mam proste, fajnie działające NARZĘDZIE.
    Dzięki Pebal i pozdrawiam,
    Marek
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Od kilku miesięcy testuję ten program- b. pozytywne wrażenia
    Jedyny problem- jaki mi się przydarza- to trudności przy zmianie "znaku wodnego". Plik który jako watermark jest ustawiony w folderze, zmieniam na inny (mniejszy, większy, inny). I...nic się nie zmienia Przenoszę plik programu do innego folderu,(nawet bez pliku watermark), zaznaczam "watermark" i wkopiowuje się na zdjęciu ten poprzedni znak. Wrzucam dng inne, nowe i znowu ten stary znaczek. Pewnie coś źle robię, czegoś nie resetuję, ale jestem zadowolony. Kopiuję pierwotnie ściągnięty, maleńki pliczek programu do nowego folderu- i mam proste, fajnie działające NARZĘDZIE.
    Dzięki Pebal i pozdrawiam,
    Marek
    Tylko pierwsze wersje programu pobierały obraz znaku wodnego z katalogu. Obecna wersja osadza plik znaku wodnego w pliku wykonywalnym programu.
    Wczytaj obraz znaku wodnego z poziomu okna konfiguratora a plik zostanie osadzony w pliku wykonywalnym.

Domyślnie

Dzięki za info, musiałem przegapić. To może jest też jakiś "patent", żeby logo png skalowało się automatycznie, zachowując proporcje do np. dłuższego boku zmniejszanego zdjęcia? Obecnie zmieniając zadany format, przygotowuję logo innej wielkości- też można inaczej?
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

dałbym się pociąc za sns-resizer dla linuxa... jest taka szansa? Pod wine nie działa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Dzięki za info, musiałem przegapić. To może jest też jakiś "patent", żeby logo png skalowało się automatycznie, zachowując proporcje do np. dłuższego boku zmniejszanego zdjęcia? Obecnie zmieniając zadany format, przygotowuję logo innej wielkości- też można inaczej?
    Logo nie jest skalowane, jest zawsze stałej wielkości.

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    dałbym się pociąc za sns-resizer dla linuxa... jest taka szansa? Pod wine nie działa...
    Nie planuje przeniesienia SNS-Resizer na Linuxa.
    A swoja droga, czy masz .NET Framewor 2.0 na wine?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Logo nie jest skalowane, jest zawsze stałej wielkości.

Nie planuje przeniesienia SNS-Resizer na Linuxa.
    A swoja droga, czy masz .NET Framewor 2.0 na wine?
    Nie, ale jeśli nie muszę zapłacic za to M$ to mogę mieć
    A to pomoże?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Nie, ale jeśli nie muszę zapłacic za to M$ to mogę mieć
    A to pomoże?
    Nie wiem czy pomoże na wine, ale .NET Framework 2.0 jest niezbędny do prawidłowego działania programu.

Strona 18 z 28 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów