Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Miniwieża

Domyślnie Miniwieża

Czesc.

Chyba byl juz kiedys watek o miniwiezach.. Ale nie moge go znalezc. Wiem tez, ze na forum napewno jest kilku audiofilów, albo chociaz ludzi znajacych sie bardziej lub mniej na takim sprzecie.
    W czym rzecz. Audiofilem nie jestem, ale lubie i cenie sobie jak cos gra mi w pokoju .
    Zalozenia sa takie: segment mini, mikrozestawow, przyjemnie grajacy, ladny i estetyczny z wygladu (wazne), powinien czytac plyty mp3, i miec wejscie usb. To chyba te najwazniejsze kwestie. Kwota ok. 1000zl.
    Ktos? Cos?

Dzieki!
    d700

Domyślnie

Yamaha Pianocraft 730. Odtwarza mp3, divx z napisami, cd/dvd. Posiada usb z którego odtwarza muzykę, video i fotki.
    Malutki , jednosegmentowy, świetnie wykonany, estetyczny. Jakość dżwięku rewelacyjna. 3 letnia gwarancja dystrybutora.
    Jedyną wadą jest dla mnie brak normalnych potencjometrów oraz sterowanie niemalże całością funkcji wyłącznie z pilota - no ale coś za coś - gdyby miał masę przycisków nie byłby taki filigranowy
    Kupiłem w ub. tygodniu w promocji MM drugi sprzęt za pół ceny - wyszła mnie jakieś 870zł
    Szczerze polecam !
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Pianocraft jak wyzej, a oprocz tego sprzet firmy TEAC na naszym rynku mniej popularny ale bardzo dobrej jakosci. ja mam dr-h300 od 2 lat i jest naprawde ok i z winyla i z cd i z kompa lub z usb. Audiofilem nie jestem ale muzyki slucham bardzo duzo

Domyślnie

wszystko fajnie, tylko PC 730 kosztuje 1500zł.
    Zuzus ewidentnie napisała, że do 1000zł

w cenie ok 1000zł jest np Onkyo CS 525
    podobno ładnie gra.
    chociaż sam jestem zwolennikiem kupowania np używki wzmacniacza stereo i reszty klocków + głośniki, to decydując się na mini do tego PC710 warto dołożyć te 500zł jeśli jest taka możliwość finansowa.

miałem amplituner rsx 595 yamaha, miałem cd 950, miałem dvd yamaha .... posprzedawałem z wielkim bólem serca, ale brak miejsca i sprzęt się marnował.
    pottem się przymierzałem do czegoś mini ....
    przesłuchiwałem różne sprzęciki .... jednak pianocraft mi najbardziej podchodził - jak na tak mały sprzęcik grało toto zadziwiająco bardzo dobrze -> odsłuchiwałem pc 730 i 840 na płytach king crimson, georga bensona, chucka mangione, deep purple, led zeppelin, pink floyd, juniora wells i john mayalla.

do tego rodzaju muzyki najlepiej spisywała się właśnie yamaha (jedna i druga).

generalnie, jeśli masz z czego dołożyć, to każdy ci powie, że PC 730 yamahy warte brania nawet w ciemno.

jeśli nie, to najlepiej samemu odsłuchać sprzęt.
    zabrać ze sobą ulubione płyty, przejść się do jednego sklepu i posłuchać kilku sprzętów.

sklepu na rogu grzegórzeckiej i chodkiewicza nie polecam.
    no chyba, że zmieli się sprzedawcy.
    ci z którymi ja miałem do czynienia byli "lekko" nadęci, jak dowiedzieli się, że chcę wydać na same kolumny głośnikowe jedyne 2000zł - ot z pospólstwem nie będą się przeca zadawać.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 20-07-2010 o 21:19
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Podepnę się pod wątek kolegi, czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma takie mini do Radmora 5102?? Nie wiem co kupić, mini było by extra...
    Abstrahuje od USB i innych dobrodziejstw współczesnej techniki, chodzi mi o jakość dźwięku.
    Ostatnio edytowane przez paraki ; 20-07-2010 o 21:18 Powód: mały dopisek...
    Pozdrawiam
    Adam R.

Domyślnie

Dzieki za odzew.
    Faktycznie wszyscy, gdzie nie przeczytasz, polecaja Pianocrafta, z tym, ze ten 730 jest jednak troszke za drogi.
    No nic, rozejrze sie dzis po media marktach i tym podobnych, moze cos znajde .
    d700

Domyślnie

Yamaha Pianocraft 730 rzeczywiście kosztuje 1490 PLN, ale w EURO AGD można ją kupić w systemie ratalnym 0%. 30 rat po 49,67 PLN już tak nie boli. Można też wziąć mniejszą liczbę rat, np. 6 lub 12.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Pianocraft jest dobry. Jest nawet bardzo dobry. Ale legendy które wokół niego urosły to lekka przesada. Seryjnie dołączane głośniczki to jakaś farsa. Żeby to jakoś grało, trzeba szukać innych monitorków. A to już często podwaja cenę zakupu tej Yamaszki. Bo za 3000 można spokojnie sklecić własny zestaw o dużo lepszych walorach dźwiękowych. Słuchałem Piano z oryginalnymi głośniczkami i w zestawie z "grubymi" B&W. Przepaść na korzyść tych drugich.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

rsz
    a widziałeś co pisała Zuzus ?
    kwota do 1000zł.
    pianocraft i tak wykracza poza jej zasoby finansowe.
    oczywiście, że nie jest to wypas nad wypasy, ale i tak w tym przedziale cenowym PC730 nie ma sobie równych.

poleć coś w tej cenie, bo na tej zasadzie dojdziemy do sprzętu za 10k pln
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    rsz
    a widziałeś co pisała Zuzus ?
    kwota do 1000zł.
    pianocraft i tak wykracza poza jej zasoby finansowe.
    oczywiście, że nie jest to wypas nad wypasy, ale i tak w tym przedziale cenowym PC730 nie ma sobie równych.

poleć coś w tej cenie, bo na tej zasadzie dojdziemy do sprzętu za 10k pln
    Tak, wiem doskonale o budżecie jaki jest do dyspozycji i dlatego piszę o nieco przereklamowanej opinii o Pianocrafcie. Śmiem twierdzić, że z poniższych sprzętów będzie bardziej zadowolona.

http://allegro.pl/item1151400317_qua...aster_usb.html

http://allegro.pl/item1143979641_now..._fm_am_mw.html

A ta gra pięknie:

http://allegro.pl/item1131520658_min...ryzyka_sk.html

Sorry za takie rzucanie linkami z Alle, ale to tak na szybko. Pianocraft gra czysto, detalicznie i ma nawet jakąś tam scenę stereo. Jednak osobiście wolę bardziej miękkie, spokojne i ocieplone czyste granie bez dudnienia udającego bas. W tego typu sprzęcie dźwięk ma relaksować, odprężać i sprawiać przyjemność z odsłuchu. Niekoniecznie musi być idealnie liniowy.
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 21-07-2010 o 17:17
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów