Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Domyślnie

ok to może teraz ja potrzebuje drukary do druku fotek legitymacyjnych i odbitek 13 x18 stosowałem hp a 717 ale jest troszkę mierna . myślę nad epsonem P 50 i teraz kilka pytań : jak się sprawuje system stałego zasilania? jaka jest jakość wydruku na tym systemie ? koszty ?
    drugie pytanie : jak wygląda sytuacja z papierem od jakiej gramatury nie przesiąka i nie prześwituje ?
    trzecie pytanie : czy wogule warto kupić P 50 ?

Domyślnie

potrzebuje drukary do druku fotek legitymacyjnych
    dokładnie o to samo chciałem zapytać, czy mając EPSONA P50 po wydrukowaniu zdjęcia legitymacyjnego i wręczeniu go uczniowi do legitymacji będzie tak samo trwałe jak to z FOTOLABU tj. nie zetrze się ...
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haki Zobacz posta
    dokładnie o to samo chciałem zapytać, czy mając EPSONA P50 po wydrukowaniu zdjęcia legitymacyjnego i wręczeniu go uczniowi do legitymacji będzie tak samo trwałe jak to z FOTOLABU tj. nie zetrze się ...
    cholera wie moje fotki z p 50 po 3 tyg wyglądają jak nowe ;D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Drawski Młyn

Domyślnie

Witam
    Drukarkę PX650 nawet bym polecił. Zdjęcia drukuje fajne dopóki ma oryginalny tusz. Ze względu na to, że dużo drukuję kupiłem sobie "wieczne kartridże". Jakość dokumentów jest dosyć dobra, jednak zdjęcia nie wychodzą najlepiej.
    Prześledziłem cały temat i chciałbym się spytać czy ktoś posiada lub miał okazje testować CISS IRIS INK ?
    http://irisink.pl/
    Dosyć interesująco wyglądają ale jestem ciekaw jaka jest jakość drukowanych zdjęć.

kamyk
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechowy Zobacz posta
    Witam
    Drukarkę PX650 nawet bym polecił. Zdjęcia drukuje fajne dopóki ma oryginalny tusz. Ze względu na to, że dużo drukuję kupiłem sobie "wieczne kartridże". Jakość dokumentów jest dosyć dobra, jednak zdjęcia nie wychodzą najlepiej.
    To może być problem z oprofilowaniem tuszu/drukarki/monitora, ale nie wypowiadam się szerzej, bo sam całkiem niedawno zainteresowałem się tematem drukarek i pobieram wiedzę z forum.

EDIT: Nie zauważyłem, że lechowy pisał miesiąc temu

Sam natomiast zastanawiam się czy kupować do drukarki system CISS czy wieczne ( samoresetujące ) kartridże. Szczerze mówiąc skłaniam się ku kartridże dlatego, że drukował bym mało (40 zdjęć miesięcznie) są one również mniej inwazyjne, i tu powstaje pytanie. Jak wypada kartridże wieczny vs CISS pod względem wydajności. Rozumiem że zużycie tuszu w przypadku obu rozwiązań powinno być takie samo ? I czy ogólnie kartridże wieczne (pomijając oczywiście częstsze uzupełnianie tuszu) czymś ustępują systemowi CISS .
    Ostatnio edytowane przez kamyk ; 20-08-2010 o 13:30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamyk Zobacz posta
    To może być problem z oprofilowaniem tuszu/drukarki/monitora, ale nie wypowiadam się szerzej, bo sam całkiem niedawno zainteresowałem się tematem drukarek i pobieram wiedzę z forum.
    Oprofilowanie to nie jest problem. Raczej jakość i powtarzalność atramentów.

Jak wypada kartridże wieczny vs CISS pod względem wydajności. Rozumiem że zużycie tuszu w przypadku obu rozwiązań powinno być takie samo ?
    Tak samo.

I czy ogólnie kartridże wieczne (pomijając oczywiście częstsze uzupełnianie tuszu) czymś ustępują systemowi CISS .
    W napełnianych kartridge'ach fałszuje się licznik atramentu, przez co nie wiadomo kiedy dolewać. A z racji tego że pojemność mają nikczemną, babrać w atramencie trzeba się cały czas.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Odkopę troch wątek. Ponieważ PX650 jest już trudno dostępna powiedzcie proszę czy jakość wydruków zdjęć z PX650 a PX660 jest taka sama. PX660 jest dostępny i tańszy niż PX650. Czytając specyfikację wydaje się że powinny drukować tak samo. Jakie są różnice?
    Będę wdzięczny za info.
    Nikon D7000 + N18-70 + N50/1.4 + N70-300VR + SB800

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Świebodzice

Domyślnie

A ja zapytam o sama kwestię skanera.. cyz np. taki kombajn Epson PX710W ma wbudowany skaner na bebechach Espona V30/V33/V300/V330? Czy to inna liga?
    * D7K * D50 * T17-50 2.8 VC * N50 1.8D * N18-55 * SB900 *

Domyślnie

zakupiłem ostatnio system CISS do mojego Epsona PX650 i mam w związku z tym pytanie. Otóż wydruki bezpośrednio z PS (według wskazówek kolegi Czornyj'a) wychodzą trochę kiepskawo... Kolory za bardzo wpadają w czerwień i są stanowczo za ciemne. Najbardziej zbliżone wydruki do tego co na monitorze, uzyskałem drukując zdjęcia z programu Epson Easy Foto Print. Używam tuszu Ink-Mate i papier EMTEC Premium Glossy oraz matowy papier z allegro od sprzedawcy polecanego przez kilku forumowiczów. I teraz pytanie. Czy da się zrobić jakiś profil dla wydruków żeby wychodziły w miarę takie kolory jak powinny być i gdzie można taki profil zamówić czy zrobić? Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat to proszę o pomoc.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Można zamówić profile u kolegi o którym wspomniałeś
    Oczywiście cudów nie należy się spodziewać ( o czym sam Cię uprzedzi ), ale w moim przypadku ( CISS, tusze Lyson i Epson P50 ) poprawa jest bardzo wyrażna.

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów