Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Ghost Ship...

Wink Ghost Ship...

pion wykonany s10-20 + Heliopan ND 3.0

poziom Nikkor 18-105 VR + polar + ND 0.9

pozdrawiam odwiedzajacych!

Domyślnie

Obie mnie się podobają - obie na swój sposób, niemniej jeśli miałbym wybrać to chyba numer dwa.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Obie mnie się podobają - obie na swój sposób, niemniej jeśli miałbym wybrać to chyba numer dwa.
    No i sie podpisze....a swoja droga to ten heliopan ladnie zachowuje sie z ta matryca.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ....a swoja droga to ten heliopan ladnie zachowuje sie z ta matryca.....
    mialem okazje focic z B&W 1.8 i z Heliopanem 3.0. jak dla mnie 1.8 wygrywa bo z zalozonym polarem mozna kadrowac przez wizjer, a jak na to nie patrzec 1.8 + polar to 9 stopow 3.0 jednak dla mnie to zbyt duzo.
    co do zachowania z ta matryca to nie mam pojecia o czym piszesz Greg77 cos sie moze dziac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    mialem okazje focic z B&W 1.8 i z Heliopanem 3.0. jak dla mnie 1.8 wygrywa bo z zalozonym polarem mozna kadrowac przez wizjer, a jak na to nie patrzec 1.8 + polar to 9 stopow 3.0 jednak dla mnie to zbyt duzo.
    co do zachowania z ta matryca to nie mam pojecia o czym piszesz Greg77 cos sie moze dziac?
    Chodzi o to ze np HOYA ND400 farbuje na niebiesko....im dluzej naswietlasz tym trudnie skorygowac kolor po wszystkim......B+W ND3.0 testowalem i zafarbik bym malutki co latwo dawalo sie poprawic softem A o Heliopanie slyszalem same dobre rzeczy jednak sam nigdy nic z niego nie widzialem

Oszczędny w słowach Awatar Brazilianpitbull
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Gdybym miał wybierać z tych dwóch?
    Zdecydowanie pierwsze sprawiło że moja szczęka znalazła się na parterze ( a siedzę na 9 piętrze)
    Jak będę piękny i bogaty, kupię sobie Leicę

Domyślnie

jak dla mnie oba zdjęcia sa bdb
    pozdrawiam, Łukasz

Domyślnie

Obie ładne , i choć nie lubię wody na długich czasach ,to jedynka bardziej mi podeszła. Może dlatego że pion

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Chodzi o to ze np HOYA ND400 farbuje na niebiesko....im dluzej naswietlasz tym trudnie skorygowac kolor po wszystkim......B+W ND3.0 testowalem i zafarbik bym malutki co latwo dawalo sie poprawic softem A o Heliopanie slyszalem same dobre rzeczy jednak sam nigdy nic z niego nie widzialem
    heliopana nie testowalem, ale co do ND400 to sie zgodze. Moj B+W farbuje na brazowo i z dwojga zlego wole jednak Hoye...a foty podobaja sie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartekkw Zobacz posta
    heliopana nie testowalem, ale co do ND400 to sie zgodze. Moj B+W farbuje na brazowo i z dwojga zlego wole jednak Hoye...a foty podobaja sie
    To wszystko zalezy od filtra na matrycy (dolnoprzepustowy czy jakos tak), przy twoim K7 widzocznie B+W farbi mocniej niz z Nikonem.....w moim przypadku byl to cieply zafarb ale znosny i latwy w korygowaniu......Dawid uzyl Heliopana z D300 i widze ze wyniki sa interesujace ale lekki cieply zafarb jest....podobnie jak B+W

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów