Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Premiera już za 2 dni,
    nowa cena 1199 EU.

Domyślnie

Sigma SD15: próbne zdjęcia do sciągnięcia
    http://fotoblogia.pl/2010/06/18/sigm...o-sciagniecia/

wojteh
    Gość

Domyślnie

odpadam .... http://www.sigma-sd.com/SD15/sample-...IM1317spp4.jpg wole chyba zamienić swoje d700 na to cacko z kompletem obiektywów

Domyślnie

chyba nikt nie uzna, że cztery i pół piksela to mało na spore odbitki
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteh Zobacz posta
    odpadam .... http://www.sigma-sd.com/SD15/sample-...IM1317spp4.jpg wole chyba zamienić swoje d700 na to cacko z kompletem obiektywów
    Możesz jaśniej? Co Cie tak powaliło w tym samplu, że chcesz D700 sprzedać?

Domyślnie

tylko kiedy będzie ona dostępna w PL?

z taką 50mmlub 30mm i 70mm to bardzo fajny zestawik

yendash
    Gość

Domyślnie

Po doświadczeniach z sd14.... poczekam długo, zanim może zainwestuje. Okaże się po kilku tygodniach że bateria siada po 150 zdjęciach (sd14), poza obrzydliwym softem sigmy do rawów inne (np. raw developer) wyciągają jakieś plamy z matrycy a aparat znowu zapisuje 3 rawy przez minutę.
    Za kilka miesięcy będzie za 2499 z obiektywem 18-xxx w kconsult. Foveon ma to coś takiego hmmm, analogowego w obrazie. Mam znajomego który robiąc jeszcze sd9 twierdzi że kobiety po obejrzeniu portretów z 5d i sigmy wybierają... sigmę.

wojteh
    Gość

Domyślnie

ja właśnie za to uwielbiam sigme - za "analogowość" - aparat jest zacofany technologicznie z innej bajki ale te zdjęcia ....

wiem ze jestem typowym wyrobnikiem fotograficznym ale to:

lub to:

mimo ze z kompakta DP1s to jest inna bajka ja inaczej widzę te zdjęcia ... sorry może to tylko moja wyobraźnia ale kilka osób jednak jest którzy widza tak samo

S4INT - co widzę w tym zdjęciu - detale ... w body za takie niewielkie pieniądze. D700 nie sprzedam oczywiście bo to moje narzędzie pracy i trudno koszykówkę fotografować ślimakiem czy wejsc na ISO 4000 - D700 jest najbardziej uniwersalnym i świetnym body ale Sigma ma w sobie .... coś ... (FOVEON'a - film w wersji cyfrowej)

Domyślnie

nie nazywałbym tego analogowością, a raczej trójwymiarowością, ale fakt faktem foveon jest fajny.

Domyślnie

Mi się Sigma bardzo podoba. Na tej matrycy widać detale na czarnym kocie w południe, a kot obserwuje nieprzepalone chmurki na niebie. Prędkość mi nie przeszkadza, serii użyłem raz w życiu, bo mnie właściciel Sigmy SD14 poprosił Zawsze lubiłem robić na slajdach, a to jakieś takie podobne jest. W wysokie ISO nie lubię wchodzić, wolę statyw podźwigać.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów