Close

Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 233

Domyślnie

Robiąc kiedyś nocne zdjęcia Ostrowa Tumskiego, zostałem zaczepiony przez trzech, czy dwóch "przechodniów" słowami "fajnego masz Nikona - dasz potrzymać?". W tym samym momencie złapałem za statyw i wyrwałem jak z procy. Nazajutrz zmieniłem paski i pozaklejałem napisy na aparacie. Czy coś to dało? Nie wiem, ale tak już zostawiłem, może dlatego że bez widocznych napisów aparat bardziej mi się podoba, ot tyle

Domyślnie

Napisał Doe Oczywiście, że żart. Chociaż przyznam się bez bicia że sam mam zaklejone logo w żyrafie i na deklu 35tki.
    To był żart?
    Szkoda!
    Tak fajnie się zapowiadało na ciekawą improwizację
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    ardzo szanuje swoich klientów, ja nie będę ich słupem reklamowym za własne pieniądze
    A kim tak ważnym jesteś, że jak zobaczę Cię na ulicy to od razu polecę po Nikona do sklepu? A czy koszulki/spodnie/buty/cokolwiek też masz proste, bez napisów, rysunków albo pozaklejane/pozaszywane żeby nie było widać co to jest? A może wsadźcie aparaty w jakieś kartony bo jak ktoś trochę się interesuje fotografią i sprzętem to może rozpoznać wyglądzie zewnętrznym co to jest i jeszcze potraktuje Was jak reklamę.

Rozumiem 'niszczenie' sprzętu przez osoby, które wyjeżdżają w teren, gdzie bardzo łatwo stracić sprzęt. Ale wtedy nie kończy się na zaklejeniu nazwy firmy.
    Rozumiem, że znane osobistości, często pokazujące się w różnych mediach, nie chcą być kojarzone z konkretną firmą.
    Ale nie rozumiem w jaki sposób zwykły Kowalski miałby stać się reklamą. No chyba, że to ja jakiś dziwny jestem i kupuję to co mi odpowiada, a nie to co ma sąsiad.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    A kim tak ważnym jesteś, że jak zobaczę Cię na ulicy to od razu polecę po Nikona do sklepu?
    Dla mnie postawa: "nie będę darmowym słupem reklamowym" jest trochę niezrozumiała, wręcz trochę mnie bawi. Epoka kiedy fotografowie z aparatmi z "drugiego obszaru" byli rzadkością na ulicy minęły dawno temu. Poza tym lustrzanki trafiły pod strzechy też jakiś czas temu... Taka manifestacja jest chyba spóźniona o jakieś 10 lat...
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Wszystkim zaklejającym polecam takie rozwiązanie: http://www.lightcraftworkshop.com/si...s/M-6399_1.jpg
    Na 100% zamaskują wszystkie znaki szczególne i nie zwrócą na siebie niczyjej uwagi.

Sorry, ale na swój prywatny użytek uważam, że oklejanie sprzętu to bzdura i jakaś odmiana szpanerstwa.
    Nie reklamowanie producenta - zgadzam się z tym co napisał Dorian. I proponuję aby konsekwentnie zrywać/zaklejać emblematy marek również ze sprzętu agd i av, o samochodach nie wspominając.
    Zmyłka na złodziei - nie wierze: Ci z nich co się nie znają i tak połaszczą się na duży aparat z wielkim obiektywem. A ponieważ się nie znają to i tak nie znają różnicy w cenie pomiędzy D70 a D700.
    Z kolei na tych co się znają (a czemu nie - w końcu z tego żyją) zaklejanie jest nieskuteczne, bo i tak po kształcie stwierdzą z czy mają do czynienia. Ktoś już to napisał - to jak odklejanie znaczków z audi lub bmw.

Oczywiście każdy ma prawo zrobić ze swoim aparatem co mu się żywnie podoba ale nie koniecznie trzeba do tego dorabiać od razu jakąś teorię. Natomiast tym którzy obawiają się kradzieży polecam jednak zdrowy rozsądek w trakcie wędrówek z aparatem i ewentualnie ubezpieczenie.
    Pozdrawiam
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Rozumiem, że znane osobistości, często pokazujące się w różnych mediach, nie chcą być kojarzone z konkretną firmą.
    Nie chcą, dopóki firma nie zapłaci za to, żeby były kojarzone.

Ale nie rozumiem w jaki sposób zwykły Kowalski miałby stać się reklamą.
    Jeden się nie stanie, ale stado Kowalskich już tak. Jeśli jakaś marka jest po prostu widoczna, to tzw. "ciemny lud" to kupuje. Świadomy użytkownik ma własne zdanie, ale z racji tegoż właśnie uświadomienia, jest mniej łakomym kąskiem dla producentów.
    Z drugiej strony ciężko być ekspertem we wszystkim i każdy zakup poprzedzać gruntownym wgryzieniem się w temat. Telewizor tak ostatnio kupiłem, siostra nabyła kilka dni wcześniej, podłączałem jej, a potem zobaczyłem, że jak dla mnie fajnie wyświetla obraz, na drugi dzień kupiłem sobie taki sam. Nawet kilku sekund nie poświeciłem na sprawdzenie co to jest. Zawierzyłem, że znaczek Sony jest wystarczający dla zapewnienia jakości. Po kilku miesiącach mogę powiedzieć, że nie żałuję.
    Nie wiem jak Tobie Darku, ale mnie się zdarza coś kupić, ponieważ kolega (jeden) poleca jakiś produkt.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Proponuje odroznic (z daleka zwlaszcza) D200 od D300 albo D80 od D90... itd.
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

właśnie tak moim zdaniem dzieje się w tej chwili z Nikonami, często bywało tak, że spotykałem znajomych zaglądali: o co tam masz, o nikon fajnie też sobie kupie pewnie dobry.... i tak właśnie rodzi się kolejny Nikoniarz który weźmie D5000 i w gruncie rzeczy nie ma w tym nic złego, ale może zacznijmy tępić ludzką głupotę? czemu ktoś kto chce kupić aparat nie popyta jaki będzie dla niego najlepszy, tylko jako święte dziecko bogatych rodziców leci kupić tego Nikona co ma kolega... w ten sposób marka zarabia cały czas, a może powinno być tak jak w programach partnerskich, dostaje się premie za polecającego? polecę Nikona rzeszy ludzi a w zamian dostanę rabat na szkło? nie to by było zbyt cudowne.... zaklejony a jak się ktoś pyta czemu zakleiłem to odpowiadam: prawdziwy fotograf zrobi zdjęcie każdym aparatem, nie wiem jak mój się nazywa

Domyślnie

A kim tak ważnym jesteś, że jak zobaczę Cię na ulicy to od razu polecę po Nikona do sklepu?
    Nikim ważnym nie jestem ani kolega, którego pytasz ale firma jest znaną marką i jej symbole widoczne na ulicy ją promują.

A czy koszulki/spodnie/buty/cokolwiek też masz proste, bez napisów, rysunków albo pozaklejane/pozaszywane żeby nie było widać co to jest?
    Tak. Koszulki przedewszystki białe bez żadnego logo, spodnie również bez logo. Jedynie na butach coś widać.
    Noszenie znanych marek typu "Nike", "Adidas" uważam za szpanerstwo i dziecinade.

Rozumiem 'niszczenie' sprzętu przez osoby, które wyjeżdżają w teren...
    Ja dla odmiany nie pojmuje niszczenia sprzętu. Zalepione logo nic nie niszczy ale rysowanie osłon i odrapywanie to raczej przejaw braku szacunku do własnej pracy i pieniędzy za nią otyrzymywanych.

...kupuję to co mi odpowiada, a nie to co ma sąsiad.
    Twoje wcześniejsze słowa sugerowały że robisz odwrotnie, kupujesz znane marki by się pokazać zamiast koszulek bez logosów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    (..)To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    Tylko często i gęsto na zachodzie fury opuszczają fabrykę bez emblematów na życzenie klientów.

Strona 5 z 24 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów