Close

Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 233

Domyślnie

Ja również nie chcę robić reklamy Nikonowi. Chociaż mój sprzęt kosztował tylko (albo aż) 3k, (mowa o body), to nie czuję że robię gorsze zdjęcia niż niektórzy właściciele tych po 15k. Bo to nie aparat robi zdjęcia tylko człowiek. Na razie niczym go jeszcze nie zakleiłem, natomiast pasek z brzydkim żółtym napisem odczepiłem i doczepiłem pasek od Zenita. Wygląda świetnie, zwłaszcza z czerwonymi rosyjskimi bukwami 'Zjenit" Na czole też może coś mu namaluję, ale jeszcze nie wiem.
    Chodzi o nie rzucanie się w oczy i o nie reklamowanie sprzętu na ulicy.

Domyślnie

co do paska to oryginalnego nawet nie rozpakowałem z folijki - bo jednak logo jest zbyt nachalne A że zaklejanek nie lubię (niby mogłem zamalować olejną farbą na czarno...), kupiłem matina
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wosik Zobacz posta
    Zadam dziś troszkę nietypowe pytanie, spotkałem się z tym, że często zaklejane są emblematy aparatu jakim się posługujemy, napis na lampie Nikon, model i czerwona łezka pod pokrętłem. Dla przykładu Nikon-a. Chciałbym się dowiedzieć kto i z jakich powodów zakleja swój sprzęt, spotkałem się ze stwierdzeniem aby ktoś nie wiedział czym robię, tudzież czym robi dana gazeta. Co o tym sądzicie?
    Okleja się również wszelkie krawędzie narażone na wycieranie w trakcie eksploatacji. Aparat wygląda później na mało używany i zadbany w trakcie sprzedaży.

Domyślnie

Choć nie jestem profesjonalnym fotografem a jedynie amatorem to jednak zdarza mi się wykonywać zdjęcia dla jakieś instytucji. Irytuje mnie zawsze to że ciągle zagląda mi ktoś na body w poszukiwaniu emblematu modelu, to też skutecznie go zasłoniłem i mam święty spokój. Pasek zamieniłem na czarnego Op/Techa. Raz że się nie rzuca w oczy, dwa że od noszenia lustra na szyji po paru godzinach nie chce głowa odpaść.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    co do paska to oryginalnego nawet nie rozpakowałem z folijki - bo jednak logo jest zbyt nachalne A że zaklejanek nie lubię (niby mogłem zamalować olejną farbą na czarno...), kupiłem matina
    Zrobiłem tak samo. Oryginalny nie dość, że rzuca się w oczy wygodą nie grzeszy.
    Bezpieczeństwo może też poprawić plecak nie przypominający fotograficznego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Bezpieczeństwo może też poprawić plecak nie przypominający fotograficznego
    Dlatego ja dla bezpieczeństwa od razu po zakupie wrzuciłem swoją torbę w błoto, by wyglądała na zniszczoną
    D300s /35 1.8G/ N Di622/ Benro 600ex + BH-2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rogalick Zobacz posta
    Dlatego ja dla bezpieczeństwa od razu po zakupie wrzuciłem swoją torbę w błoto, by wyglądała na zniszczoną
    aż takim masochistą nie jestem. Crupler czy Dakine)robią świetne torby i plecaki nie rzucające się w oczy. Nie widać, że jest tam sprzęt fotograficzny. Jedynym minusem tych marek jest wysoka cena ale coś za coś.

Domyślnie

to tak jak nowa torba Lowepro, wygląda jak aktówka na ramie, nie pamiętam niestety nazwy, świetna sprawa ale za 600zł... czyli reasumując tak jakby, moje pytanie zostało dość wyczerpująco rozłożone co mnie zadowala i dziękuję wszystkim którzy chcieli się wypowiedzieć i niech wątek żyje dalej. Osobiście mam tak, że jak jest grono fotoreporterów jest wolny czas to zawsze jak ktoś nowy przylezie to wszyscy mu sprawdzają czym robi, nie którym starczy dźwięk migawki, innym szerokość paska na szyji, innym zaś szkło podpięte do body i wiedzą, za to jeśli amator przychodzi do grona fotoreporterów i chce spojrzeć czym robimy, to zaczynają się schody bo większość jest identyczna...bez napisów...Nikon-a zdradza jednak biała plastikowa osłonka LCD która będęchciał wymienić na szkło hartowane i schowam ją do pudełka a pasek wezmę z Sony H7 bo był nawet wygodny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    ...Zakrywanie i zaklejanie może i chroni (...) ale z pewnością nie przed złodziejami. To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    Dokładnie tak.
    Dlatego twierdzę, że to dziecinada.

Pasek wyłączam, bo te oryginalne piją w szyję.
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

Ja zaklejałem swoje aparaty na wyjazdy, kupiłem specjalną duct tape aby nie pozostawiała śladów kleju, efekt był taki że aparaty wyglądały jakby przeszły poligon, nie wzbudziły jak dotąd żadnego zainteresowania u złodzieji, natomiast wielu turystów widząc ten sprzęt podchodziło popatrzeć co i jak
    Trzy puszki i kilka szkiełek - ot takie tam

Strona 3 z 24 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów