Close

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 233

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ja mam pozaklejane napisy logo i modele w obu body a paski też mam powymienine bo oryginalne piją w szyje
    po co komu wiedziec czym robisz zdjecia
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMEK K Zobacz posta
    ja mam pozaklejane napisy logo i modele w obu body a paski też mam powymienine bo oryginalne piją w szyje
    po co komu wiedziec czym robisz zdjecia
    popieram

Są miejsca turystyczne, gdzie lepiej jak najmniej się rzucać w oczy. Są jeszcze patenty dotyczące obiektywów. Wiadomo, że 14-24 czy 70-200 rzucają się w oczy ze względu na swe gabaryty, można jednak je "obrzydzić", uczynić mniej atrakcyjnymi wizualnie.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

czyli opinie są dość podzielone tak jak wszędzie, znajomy mój ma D700 i D300 wszędzie emblematy pozaklejane ale także ponaklejane paski na body na lampie, gripie itp. ale pasek ma od starych kliszy Nikon-a także z dużym napisem więc to już się chyba mija z celem. Osobiście zakleiłem swój ze względu właśnie reklamy i nie rozpoznawania tego czym robię, ale powody ukrywania marki widzę, że są różne.

Domyślnie

a ja zaklejam. I rzeczywiście nie wydałem na sprzęt 15 tys. tylko 13 pewnie dla tego. A także dla tego ze:
    1. Nie chcę dyskusji na ulicy: X? a dla czego nie Y? A ja słyszałem o takim fotografie co to mówi, że ten X to g*wno i lepiej kupować Y. I nie uprawiam onanizmu mój jest większy/droższy od twojego. Nie chce w ogóle żeby ludzie dyskutowali ze mną o sprzęcie jaki posiadam, ponieważ najczęściej jest to nieodpowiednia pora i miejsce.
    2. Jest bardziej dyskretny i nie zwraca uwagi, nie świeci czerwonymi paseczkami i wielkimi napisami znanych firm.
    3. Co wynika z punktu 2 nie muszę się martwić, że ktoś nabierze sobie ochoty na mój sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj Zobacz posta
    3. Co wynika z punktu 2 nie muszę się martwić, że ktoś nabierze sobie ochoty na mój sprzęt.
    Nie do końca się z tym zgodzę, gdyż:
    1. Jeżeli złodziej nie zna się na tym co kradnie, połaszczy się na wszystko, nawet aparat oklejony taśmą izolacyjną.
    2. Jeżeli złodziej jest profesjonalistą i wie co chce ukraść, to będzie wiedział co jest pod taśmą izolacyjną na pierwszy rzut oka i po co ona jest... Poza tym oklejanie, zakrywanie etc ewidentnie zwraca uwagę, gdyż w obecnych czasach nikt na ulicy nie kryje się ze swoim sprzętem.

Zakrywanie i zaklejanie może i chroni przed przypadkowymi gapiami wytykającymi palcami (Ooooo! Jaki drogi sprzęt), ale z pewnością nie przed złodziejami. To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Nie do końca się z tym zgodzę, ...Zakrywanie i zaklejanie może i chroni przed przypadkowymi gapiami wytykającymi palcami (Ooooo! Jaki drogi sprzęt), ale z pewnością nie przed złodziejami. ....
    Ja też nie do końca: gdy miałem Minoltę Z10, to nie zaklejałem jej, nawed D80 był odsłonięty. Jednak D700 - to inna bajka... I gapiów mniej i głowa spokojniejsza.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

...Zakrywanie i zaklejanie może i chroni (...) ale z pewnością nie przed złodziejami. To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    Dokładnie tak.
    Dlatego twierdzę, że to dziecinada.

Pasek wyłączam, bo te oryginalne piją w szyję.
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

(..)To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    Tylko często i gęsto na zachodzie fury opuszczają fabrykę bez emblematów na życzenie klientów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Tylko często i gęsto na zachodzie fury opuszczają fabrykę bez emblematów na życzenie klientów.
    Świetnie, czy w związku z tym takie fury są statystycznie rzadziej kradzione niż pozostałe?
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Świetnie, czy w związku z tym takie fury są statystycznie rzadziej kradzione niż pozostałe?
    No super, ale czy ja jestem Baba Vanga? Skąd mam wiedzieć czy są rzadziej kradzione i czy ludzie to robią właśnie by ograniczyć to ryzyko (w co wątpię). Po prostu nie chce znaczka to nie ma, a u nas w kraju zaraz właściciel jest dziecinny, a samochód walony bo tylna klapa malowana i na znaczki zabrakło pieniędzy by dokleić

Strona 4 z 23 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów