LordRamzes-masz Tamrona 17-50 i nikona 35/1.8.Zakresy pokrywają się.Warto inwestować w te dwa szkła jednocześnie gdyż dumam własnie nad tym tamronem jeszcze.Dziękuję za wszystkie rady,jestem praktycznie zdecydowany na D90.Wczoraj na optycznych wszedłem (zupełnie niepotrzebnie bo mam mola) na test szkła Zuiko Digital 50/2.0.Nie widziałem jeszcze takiej jakości optycznej i ostrosci w szkle do 2k.zł.Jednak Olka sprzedałem rok temu i nie wejdę znowu w ten system dla jedneo szkła.Po prostu przeglądałem testy stałek i ten Zuiko bije wszystko na głowę ale tam......takie rozterki. Greg77-kit Canona (ten z IS) nie jest bardzo słaby.Moje rozterki co do AF w D90 biorą się stąd że po Olympusie właśnie nim robiłem trochę ślubnych i aukcyjnych na Allegro i było sporo nietrafionych i ostrość nie powalała.Teraz myślę że to raczej moje błędy niż problemy aparatu,jednak przepaści technoloicznej między D90 a Olkiem e-510 nie widziałem żadnej przynajmniej do 800iso.Natomiast po sesji ślubnej z D300s i 35/1.8 szczena mi opadła-wreszcie ta ostrość i jakość jakiej szukam chociaż znowu przekłamania w kolorystyce itd ale te błędy znowu biorę na brak swoich umiejętności.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami