Close

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 233

Domyślnie

Oczywiście celowe okaleczanie sprzętu to już faktycznie czysty masochizm
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

czyli opinie są dość podzielone tak jak wszędzie, znajomy mój ma D700 i D300 wszędzie emblematy pozaklejane ale także ponaklejane paski na body na lampie, gripie itp. ale pasek ma od starych kliszy Nikon-a także z dużym napisem więc to już się chyba mija z celem. Osobiście zakleiłem swój ze względu właśnie reklamy i nie rozpoznawania tego czym robię, ale powody ukrywania marki widzę, że są różne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMEK K Zobacz posta
    ja mam pozaklejane napisy logo i modele w obu body a paski też mam powymienine bo oryginalne piją w szyje
    po co komu wiedziec czym robisz zdjecia
    popieram

Są miejsca turystyczne, gdzie lepiej jak najmniej się rzucać w oczy. Są jeszcze patenty dotyczące obiektywów. Wiadomo, że 14-24 czy 70-200 rzucają się w oczy ze względu na swe gabaryty, można jednak je "obrzydzić", uczynić mniej atrakcyjnymi wizualnie.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

a ja zaklejam. I rzeczywiście nie wydałem na sprzęt 15 tys. tylko 13 pewnie dla tego. A także dla tego ze:
    1. Nie chcę dyskusji na ulicy: X? a dla czego nie Y? A ja słyszałem o takim fotografie co to mówi, że ten X to g*wno i lepiej kupować Y. I nie uprawiam onanizmu mój jest większy/droższy od twojego. Nie chce w ogóle żeby ludzie dyskutowali ze mną o sprzęcie jaki posiadam, ponieważ najczęściej jest to nieodpowiednia pora i miejsce.
    2. Jest bardziej dyskretny i nie zwraca uwagi, nie świeci czerwonymi paseczkami i wielkimi napisami znanych firm.
    3. Co wynika z punktu 2 nie muszę się martwić, że ktoś nabierze sobie ochoty na mój sprzęt.

Domyślnie

ja mam tak jak Mikołaj w 99% ze wzgledu na 1 punkt, a jak mnie ktos pyta czym robie zdjecia to mowie ze aparatem

Domyślnie

według mnie taki pozaklejany sprzęt zwraca większą uwagę niż golas.
    A poza tym...
    znaczki firmowe (charakterystyczne grille na chłodnicach itp) swoich samochodów też zaklejacie, żeby nie było reklamy? trochę to paranoiczne zachowanie, nie uważacie panowie?
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burz Zobacz posta
    według mnie taki pozaklejany sprzęt zwraca większą uwagę niż golas.
    A poza tym...
    znaczki firmowe (charakterystyczne grille na chłodnicach itp) swoich samochodów też zaklejacie, żeby nie było reklamy? trochę to paranoiczne zachowanie, nie uważacie panowie?
    Nie zaklejamy, ale za to montujemy z tyłu blachę lub choć hak holowniczy.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Takie zalepianie to dziecinada.
    Nie spotkałem się z nikim kto wydał powyżej 15k na sprzęt i uskutecznia takie.
    tak wydałem powyżej tej kwoty i mam pozaklejane,( w każdym razie część) patrząc się na to w ten sposób, mógł bym odpowiedzieć, że dziecinadą jest oblepianie się jak tablica reklamowa (i jeszcze za to płacąc), nie uważam mojego sprzętu jako nobilitacja, ale tylko jako narzędzie pracy, przez widoczne reklamy już musiałem nie jedno zdjęcie wywalić lub spędzić przy kompie na ich tuszowaniu, są miejsca, gdzie niewskazane jest mieć na sobie jakiekolwiek reklamy, mój kolega fotoreporter poszedł w innym kierunku, ma canona na pasku nikona z dekielkami sony w torbie pentaxa.
    Poza tym NIKON POLSKA nie za bardzo szanuje swoich klientów, ja nie będę ich słupem reklamowym za własne pieniądze
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj Zobacz posta
    3. Co wynika z punktu 2 nie muszę się martwić, że ktoś nabierze sobie ochoty na mój sprzęt.
    Nie do końca się z tym zgodzę, gdyż:
    1. Jeżeli złodziej nie zna się na tym co kradnie, połaszczy się na wszystko, nawet aparat oklejony taśmą izolacyjną.
    2. Jeżeli złodziej jest profesjonalistą i wie co chce ukraść, to będzie wiedział co jest pod taśmą izolacyjną na pierwszy rzut oka i po co ona jest... Poza tym oklejanie, zakrywanie etc ewidentnie zwraca uwagę, gdyż w obecnych czasach nikt na ulicy nie kryje się ze swoim sprzętem.

Zakrywanie i zaklejanie może i chroni przed przypadkowymi gapiami wytykającymi palcami (Ooooo! Jaki drogi sprzęt), ale z pewnością nie przed złodziejami. To tak jakby z BMW M5 zerwać znaczek M5 i oczekiwać, że złodzieje będą się mniej interesować.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkl Zobacz posta
    Nie do końca się z tym zgodzę, ...Zakrywanie i zaklejanie może i chroni przed przypadkowymi gapiami wytykającymi palcami (Ooooo! Jaki drogi sprzęt), ale z pewnością nie przed złodziejami. ....
    Ja też nie do końca: gdy miałem Minoltę Z10, to nie zaklejałem jej, nawed D80 był odsłonięty. Jednak D700 - to inna bajka... I gapiów mniej i głowa spokojniejsza.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 2 z 24 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów