Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Pytanie do forumowych lekarzy

witajcie,

mam pytanie, otoz u mojej Mamy wykryto maly zator w mozgu, musi miec zrobiona tomografie. w Lomzy tomograf jest zepsuty, nablizszy jest okolo 30-40 km od lomzy.

Czy przewoz osoby w takim stanie jest mozliwy, ambulansem ? jakie sa koszty wynajecia ambulansu na taki okres ? w szpitalu uzyskam te informacje dopiero jutro a nie chce czekac i tracic jutro zbednego czasu.

Domyślnie

Wszystko zależy od stanu, w jakim znajduje się pacjent - to lekarz prowadzący musi to ocenić.
    Na forum nie spodziewaj się wiążącej odpowiedzi w tak ważnej sprawie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    jakie sa koszty wynajecia ambulansu na taki okres ? .
    sorki, moze to durne pytanie ale sam nie wiem, rozumiem ze nie jest ubezpieczona?

Domyślnie

jest ubezpieczona, jednakze nie chce czekac w kolejce na rezonans kilku dni. Prytawnie mozna miec to od reki, wiec sadze, ze ubezpieczneie tego nie pokrywa (po cholere ubezpiecznie jak za wszystko musze placic !!)

ekonet- stan jest stabilny, pacjentka slaba. ale chodzi mi o kwestie techniczne - mozna wynajac, czy nie bedzie to 10 000 zl na odcinku do 40 km. Czy poza abulansem pierwszej pomocy sa jakies inne pojazdy przystosowane do PRZEWOZU chorych ?

Domyślnie

jest ubezpieczona, jednakze nie chce czekac w kolejce na rezonans kilku dni. Prytawnie mozna miec to od reki, wiec sadze, ze ubezpieczneie tego nie pokrywa (po cholere ubezpiecznie jak za wszystko musze placic !!)

ekonet- stan jest stabilny, pacjentka slaba. ale chodzi mi o kwestie techniczne - mozna wynajac, czy nie bedzie to 10 000 zl na odcinku do 40 km. Czy poza abulansem pierwszej pomocy sa jakies inne pojazdy przystosowane do PRZEWOZU chorych ?
    Są karetki przewozowe, które mają na wyposażeniu tylko kierowcę i ewentualnie sanitariusza. Jeśli lekarz zezwoli (nie próbuj bez zezwolenia!) przewieźć pacjentkę taką karetką - równie dobrze możesz przewieźć ją sam. Nie radzę jednak robić niczego bez wyraźnej wypowiedzi lekarza. Powinien zlecić badanie w innym ośrodku, jeśli już podjął taką decyzję, wraz z przewozem.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

(po cholere ubezpiecznie jak za wszystko musze placic !!)

?
    Temat rzeka.. usg ginekologiczne na książeczkę.. kilka miesięcy czekania. Wizyta u lekarza...też tyle. Jestem w szoku, bo do onkologa tylko miesiąc czekam, a biopsję zrobią mi prawdopodobnie z dnia na dzień. Pozostaje pytanie - jak długo będę czekać na operację. Aż się boję zastanawiać... To jest jakaś masakra z tymi lekarzami i terminami.

Domyślnie

Ja za transport z Zakopanego do Krakowa a więc 105km zapłaciłem 400zł, w obsłudze był sanitariusz.
    Jak nie Nikon to ... Nikon

Domyślnie

A tak na marginesie http://www.cmdiagnostyka.pl/content/view/3/7/l najlepszy tomograf w Białymstoku badanie od 200-500 czynne cała dobę, myślę że jak zadzwonisz to z transportem od nich w dobrej cenie tez nie będzie problemu
    Jak nie Nikon to ... Nikon

Domyślnie

Dokładnie jak napisał ekonet. Jeśli doktor na transport pacjenta wyrazi zgodę, a nie jest potrzebna karetka z lekarzem, to równie dobrze sam możesz zawieźć pacjentkę. Poza tym raz piszesz tomografia, raz rezonans. Tomograf jest też chyba w Ostrołęce.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

tak, tomograf, przepraszam za gafe- stan psychiczny.

super, myslalem, ze to kwestia tysiecy zlotych przewoz. W takim razie bede jutro kombinowal z ostroleka i bialymstokiem !

co do przewozu, nie chce zmumac mamy, ktore jest bardzo slaba zeby jechala na siedzaco. To odpada.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów