Mam jeszcze jeden obiektyw z fukncją macro, więc może styknie.
Szukaj
Mam jeszcze jeden obiektyw z fukncją macro, więc może styknie.
Scarlet
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Mialem ja kiedys i nadal mam d50 + 2 kity 18-55 i 55-200, pierwszy lezy w szafie, drugi nie wiem gdzie
Zakupilem reynoxa oniegdaj i uzywalem z 55-200 ale odleglosc ostrzenia bylo bliziutko (4-5 cm z tego co pamietam ale to bylo dawno), z 18-55 facet w sklepie mi powiedzial ze sie nie da wiec nawet nie sporobowalem - mowil ze ostrosc bedzie z 1 cm doslownie jesli w ogole zlapie - ale nie mowie tego na 100%.
Wydaje mi sie ze reynox bedzie sie sprawdzal powyzej 70mm.
A soczewki tez mialem (wytargowalem do reynoxa gratis jedna) - ale jakos byla zadna - faktem jest to ze mialem +10.
Czyli bylo to 55-200 + reynox + soczewka = mydlo.
Potem zakupilem pierscienie i bylo juz ciekawiej choc bez rewelacji - teraz mam to wszystko + 105VR, ale wiekszosc robie golym 105. Szklo jest cudne.
Takze zaczalem od konca.
Pozdrawiam,
edit: Tak mi przyszlo do glowy, zeby to wszystko powyciagac i zrobic jakis tescik ze skalami itp. aby kazdy mogl zobaczyc zanim kupi...
Ostatnio edytowane przez MARTINK ; 13-06-2008 o 12:47
"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."
Część,
chcę kupić Raynox DCR-250 i właśnie zastanawiałam się czy do mojego aparatu będę potrzebowała jeszcze jakiejś tulejki ale po przeczytaniu waszych postów wiem ze tuleja nie jest potrzebna.
Ostatnio edytowane przez Mrynia ; 14-06-2010 o 19:11
Albo 43mm bez adaptera nakrecany jak filtr.
D90 + słoik po Kieleckim
moze lepiej kup soczewke nikona 4T. jakos swietna, duzo lepsza niz tego raynoxa.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Witam, czy moge dolaczyc sie do dyskusji z pytaniem?
Posiadam Nikona D40x (podobnie jak Scarlett) a do tego jeden z obiektywow to Sigma 150mm f2.8. Prosze doradzcie mi, czy jest sens kupowac do tego taki pierscien posredni?
http://www.bhphotovideo.com/c/produc...s_Tube_DG.html
Chodzi mi o uzyskanie wiekszego powiekszenia, bez zbytniego tracenia na ostrosci oczywiscie.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Ostatnio nabyłem n55 f3.5.Czy PK-3 Ring jest potrzebny czy wystarczy Raynox DCR-250?
out of the body
OM10+S28-70
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami