Close

Strona 17 z 28 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

Podobnie jak poprzednicy dziękuję za świetną aplikację, wiem, że jesteś zajęty, a może także zmęczony tematem ale jeżeli jeszcze szukasz pomysłów na rozbudowanie SNS-Resizer'a to może dało by się opcjonalnie zamiast daty dodawać inne dane z EXIF'a np: body, ogniskowa, ISO, ekspozycja. pozdrowienia
    Tomek
    D80; T17-50; N 70-300; N17-135; SB900

Domyślnie

Skad pobiore najnowsza wersje SNS? poniewaz kol Pebal duzo linkow zamiescil a przeszukiewanie 17 stron srednio mi sie widzi. Dlatego prosil bym jakas dobra duszyczke o pomoc. To nie z lenistwa tylko z braku czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bahuone Zobacz posta
    Skad pobiore najnowsza wersje SNS? poniewaz kol Pebal duzo linkow zamiescil a przeszukiewanie 17 stron srednio mi sie widzi. Dlatego prosil bym jakas dobra duszyczke o pomoc. To nie z lenistwa tylko z braku czasu.
    Link z pierwszego postu w tym wątku wskazuje najnowszą wersję programu.

Domyślnie

A czy dałoby się zrobić coś z algorytmem tak, aby wyostrzał po zmniejszeniu sam w stopniu w jakim jest to wskazane? Bo po użyciu kilkukrotnie spotkałem się z zarzutem, że nie wyostrzyłem właściwie zdjęcia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    A czy dałoby się zrobić coś z algorytmem tak, aby wyostrzał po zmniejszeniu sam w stopniu w jakim jest to wskazane? Bo po użyciu kilkukrotnie spotkałem się z zarzutem, że nie wyostrzyłem właściwie zdjęcia...
    Masz na myśli parametr, który pozwoli zmniejszyć siłę ostrzenia?

Domyślnie

Raczej nie.
    Mam na myśli coś (jakiś algorytm?) co dobierałoby siłę wyostrzenia proporcjonalnie do czynnika zmniejszenia. Czyli np. mam mój RAW z D3, z D700, z D60, z czegokolwiek. Ma wielkość X, a chcę by program zmniejszył go do wielkości Y. Algorytm (po wszelkich przekształceniach już istniejących) robi to, co w PS unsharp mask albo High Pass + warstwa dobierając siłę ostrzenia w taki sposób, by zdjęcie w szczegółach przypominało pierwowzór. By nie było ani przeostrzone anie niedoostrzone. Bym nie musiał wynikowego np. JPGa wczytywać ponownie do PS i wyostrzać po zmniejszeniu.
    Możnaby zaimplementować tu coś jak w Lightroomie: decydujemy do jakich celów zmniejszamy obraz np. : Cel przeznaczenia: Ekran, Druk, etc. przy czym dla Ekran współczynnik byłby mniejszy, dla Druk - odpowiednio większy.
    Nie wiem czy piszę wystarczająco jasno...

Domyślnie

Ja rozumiem. promien np. 2px przy zdjeciu 1000x1000px jest procentowo duzo mniesjszy niz przy 100x100px.
    Sory, wtracam sie

Domyślnie

czy jest gdzieś funkcja w programie, która pozwala wybrać co zrobić z oryginalnym plikiem ?? chodzi o to żeby np. zmniejszony podmieniał oryginał i nie zmieniał nazwy ??
    d90 + T17-50 + T70-200 + SB-800 + alfa grip
    http://bykom-stop.avx.pl/
    nie nabijam bezsensownie postów - czytam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yapcok Zobacz posta
    czy jest gdzieś funkcja w programie, która pozwala wybrać co zrobić z oryginalnym plikiem ?? chodzi o to żeby np. zmniejszony podmieniał oryginał i nie zmieniał nazwy ??
    Nie ma możliwości podmiany oryginalnych plików.
    Jedyne co można zrobić, to zaznaczyć opcję zapisu obrazów w osobnym katalogu, wtedy pliki obrazów będą posiadały te same nazwy co oryginały.

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Czy przy resize tym programikiem można mieć wpływ na siłę wyostrzania?

Nie mogę znaleźć takiej opcji.

Strona 17 z 28 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów