Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Modem do neostrady

Potrzebuje kupić jakiś normalny modem do neostrady typu "podłącz i zapomnij".
    Osoba, dla której ma on być, raczej nie jest biegła w tych tematach.
    Do tej pory jechała na sagemach, ale jeden się przegrzewał i rozłączał sieć, a drugi się zwyczajnie sfajczył. Dziwne ale tak się dzieje.
    Jako, że sam neostrady nie używam proszę o radę co kupić sensownego, prostego i bezproblemowego.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 08-06-2010 o 16:53 Powód: ort. "kopić"
    nic...

Domyślnie

Witam, mam jakieś 3 miechy takiego EDIMAXA:
    http://www.edimax.pl/pl/produce_deta...id=3&pl2_id=19
    jest pomoc na stronie z instrukcjami. Mnie pomogło (miałem sprawę z przestawieniem ustawień dla centrali telefonicznej starego typu). Jest przewodnik do instalacji dla początkujących. Myślę, że da radę.

Michał
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Polecam linksys WAG 120N. Mnie zależało na urządzeniu z portami ethernetowymi i QoS. Do tej pory żadnego zawieszenia czy zamulania pamięci, na domową sieć składają się cztery komputery i jedna drukarka, część po wifi cześć po kabelku. Do tego przed komputerami stoi fw WatchGuard. Jeśli przytrafiły się jakie problemy to tylko z winy dostawcy netu.

Domyślnie

WAG 200 i zapominasz o routerze.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Używam Linksysa WAG200G od dobrych dwóch lat, chodzi 24h na dobe i 0 problemów. Do tego po całym domu masz wifi
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

TP-LINK TD-W8901G < coś idealnego + wifi w domu, używam rok. 24h tak jak piwkoo wszystko działa bez problemów.
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    WAG 200 i zapominasz o routerze.
    Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Używam Linksysa WAG200G od dobrych dwóch lat, chodzi 24h na dobe i 0 problemów. Do tego po całym domu masz wifi
    Podpisuje sie pod tymi wypowiedziami. WAG200G sluzy mi bezproblemowo juz ponad dwa lata.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Hmm... U mnie znakomicie sprawuje się tepsowski Livebox. Nie zwiesza się, nie rozłącza, nie wyłącza, nie spala itd i dostałem go za free razem z usługą. Stoi sobie zakitrany na strychu i ani razu od pół roku do niego nie zaglądałem. Może warto pójść w tę stronę? Wystarczy chyba tylko obowiązującą umowę aneksować.

Domyślnie

a ja miałem bardzo długo edimaxa i wszystko hulało jak trzeba. Teraz mam lifeboxa (bo wziąłem dodatkowo telewizję) i chodzi znacznie bardziej problemowo. Edimax jest tani i dobry i nie trzeba się ładować w koszty związane linksysem, choć na pewno to dobry sprzęt.
    DX|FX|kilka szkiełek|SB600 i Yungnuo
    http://blog.foto-radom.pl

Rozmowny Awatar ptero
    Miasto
    Korków (dawniej Kraków)

Domyślnie

z góry odradzam ASMAX-y miałem dwa non stop coś się działo, teraz mam TP-LiNK-a TD- W8901G, z Wifi za 99zł i działa aż miło
    Innych mrok pogardy okryje-Jak oni sami w haniebnym milczeniu-ołtarze pradawne ojców porzucili-siebie,dzieci swoje i rasę-na zatracenie skazując-prochy wasze to już wiatr i niepamięć!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów