Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Rejs

Domyślnie

Ostanie,mimo barków technicznych jak pisze Marcin (ja ich nie widzę ),bardzo mi się podoba .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    druga strona nie była dla mnie jak dotąd łaskawa, natomiast ta pierwsza ma spory potencjał - przykładowo taki prastaroć z szuflady (niestety fatalny technicznie)...
    No no... Czornyj pokazał kawałek Krakowa.
    I nie marudź tą szufladą czyż to nie fragment dawnego pojedynku?

Domyślnie

Super na pierwszym zdjęciu.Mniej podoba mi się"celowe" halo,bo i czwórka jest dobra,a mz to ją psuje.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

To już prawie "solaryzacja".
    Jeszcze trochę , i będziemy w "klimatach" zaświetlonych (podczas wywoływania) odbitek.
    Pozdrawiam.
    JB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    [...]I nie marudź tą szufladą czyż to nie fragment dawnego pojedynku?
    Tak, to to.
    Jedno z tych zdjęć, które im dłużej oglądasz, tym dłużej chcesz je oglądać.

Edycja:
    Odgrzebałem pojedynkowe. Kadr ten sam, trochę inna wersja świateł.
    Ostatnio edytowane przez donkiszot ; 07-06-2010 o 19:56
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jabu66 Zobacz posta
    To już prawie "solaryzacja".
    Jeszcze trochę , i będziemy w "klimatach" zaświetlonych (podczas wywoływania) odbitek.
    Pozdrawiam.
    JB.
    Chodziło o lekkie podkreślenie akcentów kompozycyjnych i "aureolkę" nad mostem - ogólnie nie takie numery musieliśmy na ćwiczeniach robić pod powiększalnikami, jakbym te gnioty zachował i dziś pokazał to bym się pewnie nasłuchał o PSuciu, że ho-ho!

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    I nie marudź tą szufladą czyż to nie fragment dawnego pojedynku?
    Cytat Zamieszczone przez donkiszot Zobacz posta
    Edycja:
    Odgrzebałem pojedynkowe. Kadr ten sam, trochę inna wersja świateł.
    Nie mogłem znaleźć oryginału, więc grzebnąłem w starym RAW-ie. Możliwe, że trochę pozmieniałem, stara wersja była ogólnie dość kiepawa. Kompozycyjnie ładnie dopięte, ale robiłem to D2h na długim czasie, z makręconym ND i holderem Cokina wypchanym wszystkimi filtrami gradacyjnymi, jakie miałem. A stary dedwahacz ze swoimi 8-io bitowymi przetwornikami, nadczułością na IR i oceanicznymi szumami nie przepadał za podobnym traktowaniem.

Domyślnie

Ciekawa obróbka, z której wykluły się interesująco wyglądające foty. Może nieco kontrowersyjnie, ale mnie pasuje.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    przykładowo taki prastaroć z szuflady (niestety fatalny technicznie):
    Faktycznie, obróbka była w pojedynku inna, imho lepsza Wtedy, dla szerokiego grona ND to była nowość, teraz bym oddał głos na twoje zdjęcie Zresztą oba zapadły głęboko w pamięć...

Domyślnie

[QUOTE=Czornyj;1944216]Chodziło o lekkie podkreślenie akcentów kompozycyjnych i "aureolkę" nad mostem - ogólnie nie takie numery musieliśmy na ćwiczeniach robić pod powiększalnikami, jakbym te gnioty zachował i dziś pokazał to bym się pewnie nasłuchał o PSuciu, że ho-ho!

Ale przyznasz , że to frajda robić to bez "moczenia paluszków"?

Domyślnie

No i piknie. Cholernie podoba mi się taka obróbka.

I bardzo chciałbym zobaczyć jak po takiej obróbce prezentują się te zdjęcia fizycznie. Muszą być super.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów