Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: ..?...

Domyślnie

Przecież o to chodziło......czy myślisz,że mnie pasują..?...
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    dwójka bardzo dobra kadrowo, ale kolory... jak ze złego HDRa, nie leżą mi
    popieram popieram

tonacja obu fotek jest taka... sprana, brak jakiegoś takiego życia... Dokładnie przypomina to trochę wariację photomatixa z suwaczkami na max gdzie tylko można

Cytując klasyka - "nie idźcie tą drogą!" Nie słuchaj się jak inni mówią jak masz robić :]
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Przecież o to chodziło......czy myślisz,że mnie pasują..?...
    No to po co wystawiasz jesli ci nie pasuja...a no tak, zobaczylem na poczatku, zeby znalezc jelenia, no to sie przycialem.
    Choc nadal podtrzymuje to co napisalem.
    Dla mnie miarodajnym odwzwierciedleniem kolorystyki zdjecia jest odbitka i pod to mam ustawiony monitor, ze jak przyrownam wydruk z labu to ma to samo co na monitorze (biorac pod uwage mala poprawke ze papier jednak nie swieci i dopuszczalne sa pewne roznice w jasnosci)...a po co to pisze, ano po to ze patrzac na twoje zdjecia wzialem sobie do reki jeden z mioch ulubionych kalendarzy z krajobrazami, przystawilem obok monitora i te zdjecia z kalendarza(tez akurat lesne) mialy prawie takie same kolorki i tonacje co twoje.

Ale w sumie po co ta dyskusja, gratuluje znalezienia jelenia.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    popieram popieram

tonacja obu fotek jest taka... sprana, brak jakiegoś takiego życia... Dokładnie przypomina to trochę wariację photomatixa z suwaczkami na max gdzie tylko można

Cytując klasyka - "nie idźcie tą drogą!" Nie słuchaj się jak inni mówią jak masz robić :]
    Ty nie przesadzaj,wyreguluj monitor...chyba,w życiu,nie widziałeś skopanego photomatixa........ Jeszcze "sprana"...mało? Proponuję okulistę...serio.!

No to po co wystawiasz jesli ci nie pasuja...a no tak, zobaczylem na poczatku, zeby znalezc jelenia, no to sie przycialem.
    Krzysiu...luzik...to nie była podpucha.Dałem wyższe nasycenie,które nie bardzo mi leży...tyle.
    Jelenia wyrażnie zlokalizowałem..to ja...
    Ostatnio edytowane przez borregaard ; 05-06-2010 o 12:28
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Krzysiu...luzik...to nie była podpucha.Dałem wyższe nasycenie,które nie bardzo mi leży...tyle.

No to luzik.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nasycenie jak nasycenie, jednak to co mnie razi w tych zdjeciach to brak plastyki (płaskość) i mizerny kontrast. Jak na Ciebie to słabo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Nasycenie jak nasycenie, jednak to co mnie razi w tych zdjeciach to brak plastyki (płaskość) i mizerny kontrast. Jak na Ciebie to słabo.
    Wiesz,może masz i częściowo rację.....z płaskością,ale nie z kontrastem....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Wiesz,może masz i częściowo rację.....z płaskością,ale nie z kontrastem....
    Kontrast tonalny jest ok, ale ogólnego nie bardzo, ale nie jestem wyrocznią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Kontrast tonalny jest ok, ale ogólnego nie bardzo, ale nie jestem wyrocznią.
    Nie,ale dobrze gadasz..nie zwróciłem na to uwagi......zająłem się kolorem...

2 podoba mi się ale wyszło brzydkie szare, bez faktury jezioro.
    Jezioro szmaragdowe,w zakwicie........
    Ostatnio edytowane przez borregaard ; 05-06-2010 o 13:07
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Podoba mi sie pod wzgledem kadrowym... co do kolorystyki, to ... chyba niepotrzebnie (deczko na sile?) kombinowales
    Zdecydowanie wole obrobke w Twoim stylu.
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów