Przecież o to chodziło......czy myślisz,że mnie pasują..?...![]()
Szukaj
Przecież o to chodziło......czy myślisz,że mnie pasują..?...![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
No to po co wystawiasz jesli ci nie pasuja...a no tak, zobaczylem na poczatku, zeby znalezc jelenia, no to sie przycialem.
Choc nadal podtrzymuje to co napisalem.
Dla mnie miarodajnym odwzwierciedleniem kolorystyki zdjecia jest odbitka i pod to mam ustawiony monitor, ze jak przyrownam wydruk z labu to ma to samo co na monitorze (biorac pod uwage mala poprawke ze papier jednak nie swieci i dopuszczalne sa pewne roznice w jasnosci)...a po co to pisze, ano po to ze patrzac na twoje zdjecia wzialem sobie do reki jeden z mioch ulubionych kalendarzy z krajobrazami, przystawilem obok monitora i te zdjecia z kalendarza(tez akurat lesne) mialy prawie takie same kolorki i tonacje co twoje.
Ale w sumie po co ta dyskusja, gratuluje znalezienia jelenia.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Ty nie przesadzaj,wyreguluj monitor...chyba,w życiu,nie widziałeś skopanego photomatixa........Jeszcze "sprana"...mało? Proponuję okulistę...serio.!
Krzysiu...luzik...to nie była podpucha.Dałem wyższe nasycenie,które nie bardzo mi leży...tyle.No to po co wystawiasz jesli ci nie pasuja...a no tak, zobaczylem na poczatku, zeby znalezc jelenia, no to sie przycialem.
Jelenia wyrażnie zlokalizowałem..to ja...![]()
Ostatnio edytowane przez borregaard ; 05-06-2010 o 12:28
Pozdrawiam
Andrzej.
Nasycenie jak nasycenie, jednak to co mnie razi w tych zdjeciach to brak plastyki (płaskość) i mizerny kontrast. Jak na Ciebie to słabo.
Podoba mi sie pod wzgledem kadrowym... co do kolorystyki, to ... chyba niepotrzebnie (deczko na sile?) kombinowales
Zdecydowanie wole obrobke w Twoim stylu.
Skontaktuj się z nami