Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Domyślnie

Osobiście nie mam i nie miałam nigdy d90 ale kojarzę wątki o ..... tego typu przypadłościach tego modelu - chyba własnie jakieś manewry z AF tam były opisywane, nawet chyba ktoś wstawiał ankietę.... poszukaj, może coś więcej się dowiesz...szkoda, że już po zakupie
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Ja miałem taką historyjkę że aparat w pewnej chwili nie łapał ostrości. To mi się zdarzało najczęściej przy błyskawicznym przeogniskowaniu z 18mm na 270mm. Ale wystarczył on/off i wracało do normy.
    Cóż... może ten typ tak ma, może to była wina puszki, lecz oddałem obiektyw do serwisu bo body się bałem (jeszcze by mi coś w sprawnym wymyślili i pozbawili gwarancji) - w każdym razie tamron uznał mi gwarancję i po naprawie ukradł tulipana o którym zapomniałem
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

Swoją puszkę mam od dwóch mcy i nie spotkałem się z takim problemem. Może zaśniedziały Ci styki w obiektywach?
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=99490

Chyba były też inne wątki na ten/podobne? tematy, nie śledziłam nigdy dokładnie, ale teraz wynika, że problem opisywany tutaj był znany na forum wcześniej - nie czytałam linkowanego wątku w całości - nie wiem jakie konkluzje osiagnięto, może jest jednak jakiś systemowy sposób na walkę ze złosliwością rzeczy martwych? Poczytać warto.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Przed chwilą też miałam taki problem. Wszystko skończyło się sukcesem - po prostu zresetowałam ustawienia osobiste - i AF działa prawidłowo.

Domyślnie

witam, mam taki sam problem. Nikona d90 mam od 2tyg, więc zbytnio nie wiem co się stało. przejrzałam całe forum, ustawienia osobiste wyczyściłam, dwa guziczki naciskałam, i nic...
    mógł by mi ktoś pomóc i doradzić cos? jak się nie mysle cos przestawiłam, bo jak ostrzyłam zdjęcie to był dźwięk, którego teraz nie ma, z góry dziekuje za szybka odpowiedź.

Domyślnie

No to jest część problemu z różnymi errorami w D90, których jest sporo i na forum już było. Problem jest spory ale chyba Nikon twierdzi że wszystko jest ok. Spróbuj odpiąć obiektyw i zamocować jeszcze raz. Wyjmij i włóż baterię / kartę. Czasem pomaga jak lekko ruszysz obiektywem w lewo czy prawo, czasem jest lekki luz i styki nie łączą.
    Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 50 1.8, Metz 48 AF-1, LowePro Nova 170.

Domyślnie

też miałem podobny problem z AF ale wystarczyło raz dobrze podpiąć obiektyw i wszystko wróciło do normy

Domyślnie

Przed proba prawidlowego podpiecia przetarlbym tez styki.
    D90 + słoik po Kieleckim

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Gród Kraka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panna_m Zobacz posta
    witam, mam taki sam problem. Nikona d90 mam od 2tyg, więc zbytnio nie wiem co się stało. przejrzałam całe forum, ustawienia osobiste wyczyściłam, dwa guziczki naciskałam, i nic...
    mógł by mi ktoś pomóc i doradzić cos? jak się nie mysle cos przestawiłam, bo jak ostrzyłam zdjęcie to był dźwięk, którego teraz nie ma, z góry dziekuje za szybka odpowiedź.
    A nie masz przełączonego Af w tryb ciągłego śledzenia ostrości (AF-C)?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów