Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milo79 Zobacz posta
    Czy można w jakiś sposób otworzyć NEF z D700 w Lightroom 1.4 lub wcześniejszych? Zmieniłem D200 na D700 i pierwszy problem z konwersją rawów. Mam oryginalnego lightooma w wersji 1 z aktualizacjami ale chyba na wiele mi się już nie zda?
    Pozostaje albo zaopatrzenie się w nowszą wersję bądź konwersja NEF do DNG.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jak masz kase -- bierz SSD (najlepiej od razu dwa), a jak nie, to jakis sensownie szybki talerzowy (byle nic z serii green edition).
    o a czemu nie z green edition ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Otoz zanioslem kompa na testy do serwisu i pokazal mi gosc ze procek nie wyrabia oraz dysk duzo mieli. niestety to bardzo wymagajacy program. Skonfiguruje jakis nowy sprzet dla mnie i bede testowal

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie Lightroom - wolna praca

Czyli nic nowego nie odkryl. Pisalismy Ci, ze 2 dyski to minimum.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    o a czemu nie z green edition ?
    A wiesz dlaczego nazwane sa "green"?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

bo green to nie black ? no a serio to czemu ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ars Zobacz posta
    bo green to nie black ? no a serio to czemu ?
    Jesu... Ty tak naprawde, czy tylko udajesz?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

oj spoko..wiem ze black edition maja cavairow sa gites , ale znam tez paru ludzi z greenami i jakos nie zrzedzili, chociaz faktem jest ze LRa to tam nie mieli zaprzegnietego

Domyślnie

Odświeżę troszkę temat bo akurat zmagam się z problemem ciut wolej pracy LR (choć nie zawsze, czasami). Mam laptopa HP Pavilion dv7 2055ew. Piszecie o tym, że praca LR poprawia się gdy pracuje on na dwóch oddzielnych dyskach fizycznych. Wczoraj zajrzałem z ciekawości do środka lapka i zauważyłem że ma on miejsce na drugi dysk. I tak się zastanawiam, czy po dołożeniu drugiego dysku i przeniesieniu bibliotek LR na niego, praca programu ulegnie przyspieszeniu? Czy w przypadku laptopa sprawdzi się to tak samo jak w przypadku stacjonarnego PC?
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

dwa dyski dwoma dyskami ale nie oszukujmy się, wbudowana grafa utrudnia czasami nawet przeglądanie netu jak jakieś "cięższe" banery wyskoczą i tu bym najpierw szukał zmian
    ||D90, 35-1,8 50-1,8 || P90 || Casio QV-2900||

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów